Profile cover photo
Profile photo
Michael Kokkinos
785 followers
785 followers
About
Michael's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Συνήθως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, που το καλοκαίρι δίνει τη θέση του στο φθινόπωρο και η χαλαρότητα δίνει την θέση της στην ρουτίνα του φθινοπώρου, οι περισσότεροι παλεύουν να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι «άδεια τέλος» ! Στο ίδιο μοτίβο και το εγχώριο πολιτικό σκηνικό προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείτε στον χώρο των media και κατ’επέκταση της πολιτικής.

Βλέπετε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες μπορεί να ολοκληρώθηκε, η αντιπολιτευτική όμως κόντρα κυβέρνησης -αντιπολίτευσης «καλά κρατεί». Με αφορμή την παρομοίωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ο.Γεροβασίλη των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν χωρίς άδεια με «αυθαίρετα σε δασική έκταση», η ΝΔ συνέχισε τις επιθέσεις στην κυβέρνηση, προασπιζόμενη το προηγούμενο καθεστώς. Η κόντρα μάλιστα φούντωσε όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της δημοπράτησης των συχνοτήτων θα δοθούν με μορφή παροχών πίσω στους πολίτες. Το υψηλό τίμημα που προέκυψε από τη διαδικασία δίνει τη δυνατότητα πολιτικής εκμετάλλευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο σκοπεύει να εξαγγείλει στη ΔΕΘ εκτεταμένες παροχές προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η ΝΔ δυστυχώς, δείχνει μία δυσκολία ή καλύτερα μία απροθυμία να προσαρμοστεί στο νέο μετα-μνημονιακό πολιτικό τοπίο – αφού όλα τα κόμματα πλέον έχουν υπογράψει Μνημόνιο – όπως αυτό σκιαγραφείται σιγά σιγά. Τώρα που ο κύκλος των Μνημονίων έχει ολοκληρωθεί – με την ήττα του Αντιμνημονιακού χώρου – τα πάντα αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς. Η ίδια η κοινωνία επιθυμεί δομικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν σε αλλαγή σκηνικού και ανανέωση του πολιτικού προσωπικού – που θεωρεί υπεύθυνο για την Κρίση – αργά ή γρήγορα.

Η περίοδος αυτή, δεν είναι παρά μία περίοδος μετάβασης. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την έννοια της «αλλαγής» από την εποχή του Καλλέργη και την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου απέναντι στον Όθωνα. Παραδοσιακά όταν γίνεται κάποια αλλαγή στους τομείς της παιδείας, της δικαιοσύνης και των media, αυτή είθισται να θέτει τις βάσεις και μίας πολιτικής αλλαγής. Η κυβέρνηση Τσίπρα παρά τα όσα «στραβά κι ανάποδα» έχει, και τις ψεύτικες υποσχέσεις που μοίρασε, φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει μία σειρά σημαντικών αλλαγών και στους τρεις κρίσιμους τομείς (Παιδεία, Δικαιοσύνη, Media).

Η τομή που έγινε πρόσφατα στο τηλεοπτικό τοπίο είναι η αρχή μίας σειράς αλλαγών που έρχονται στον χώρο των media. Εκείνος που αντιμάχεται τέτοιες αλλαγές δεν κάνει τίποτε άλλο, παρά ακυρώνει την πιθανότητα που είχε να βρεθεί στην εξουσία. Γιατί δεν αντιπολιτεύεται απλά την κυβέρνηση, αλλά εμφανίζεται ως προασπιστής μίας «άρρωστης» κατάστασης (χρέη, θαλασσοδάνεια, διαφθορά) που αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε στο μοιραίο. Όσο η αξιωματική αντιπολίτευση αναλώνεται σε μικροπολιτικές πρακτικές, τώρα που δεν υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ των κομμάτων – τουλάχιστον μεταξύ εκείνων που υπέγραψαν το τελευταίο Μνημόνιο – και αφήνει σε «γραφικές» εσωκομματικές μειοψηφίες την διαμόρφωση της αντιπολιτευτικής της γραμμής, τόσο θα ανακαλύπτει έκπληκτη ότι ο στόχος της εξουσίας αποδεικνύεται ολοένα και πιο μακρινός.

Post has attachment

Post has attachment
υστυχώς σαν χώρα δεν είμαστε σε θέση να καυχηθούμε για πολλά πράγματα – ειδικά τα τελευταία χρόνια – οι μικρές στιγμές χαράς που μας χαρίζουν οι επιτυχίες των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες πάντοτε αποτελούν ευχάριστο “διάλειμμα” στην μιζέρια της καθημερινότητας. Μετάλλια που παρά τις αντιξοότητες, τις ελλείψεις και τις φτωχές υποδομές συνεχίζουν και έρχονται, κάνοντας την “μικρή” - και ταλαιπωρημένη ελέω κρίσης – Ελλάδα να αισθάνεται για λίγο ικανή για μεγάλα πράγματα. Στο Ρίο φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να πανηγυρίσουμε αρκετές φορές και να χαμογελάσουμε για τις επιτυχίες των αθλητών μας. Για μία χώρα που παραδοσιακά αρέσκεται στην “μίρλα” και την συνεχή “μουρμούρα”, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκει λίγο χρόνο για να ασχοληθεί με κάτι θετικό, ευχάριστο.

Ίσως μετά τις επιτυχίες στον αθλητισμό, ο τουρισμός είναι το μοναδικό “καταφύγιο” ευχάριστων ειδήσεων και επιτυχιών. Το 2016, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, θα είναι ακόμη μία χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό με πολύ πιο πάνω από τα 26εκατ. επισκέπτες του 2015, να επιλέγουν φέτος την Ελλάδα για τις διακοπές τους, βάζοντας την χώρα στο Top10 των προορισμών της Ευρώπης – και όχι πολύ μακριά από την 1η πεντάδα. Κάτι που όχι άδικα, θα μπορούσαμε να αποδώσουμε ως άθλο, αν σκεφτεί κανείς με ποιες χώρες συνορεύει η Ελλάδα και ποιες οι υπόλοιπες χώρες του Top10. Ο τουρισμός συμβάλει πλέον το 20% του ΑΕΠ της χώρας και είναι ο μόνος κλάδος της οικονομίας που μπορεί να βασίζεται ουσιαστικά η Ελλάδα για να ελπίζει ότι θα καταφέρει κάποια στιγμή να ορθοποδήσει ξανά.

- See more at: http://marketnews.gr/article/425468/tourismos-sto-bathro-twn-nikhtwn#sthash.Wcovp6ZG.dpuf

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded