Profile cover photo
Profile photo
Алфамедика
4 followers -
Алфамедика - комплекс по холистична медицина. Източната и западна медицина ръка за ръка!
Алфамедика - комплекс по холистична медицина. Източната и западна медицина ръка за ръка!

4 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Ирисова диагностика
Ирисовата диагностика е безвреден и алтернативен начин за проверка на здравословното състояние на човек. Ако очите са огледалото на душата, то ирисът е огледало на здравословното състояние. Ирисът на човешкото око се променя постоянно, макар ние да не забелязваме. И ако си мислите, че в цветовете на очите ви настъпват промени, то причината е именно промяна в здравословното ви състояние. Специалистите твърдят, че всяка частица от ириса ви, отговаря на определени органи и системи в тялото.
На практика ирисовата диагностика е огледало на цялостното ви здравословно състояние. Най-безпогрешна обаче диагностиката на ириса е за проблеми с храносмилателната, опорно-двигателната, нервната, кръвоносната, ендокринната и пикочо-половата системи.
Прегледът при ирисолог може да ви даде отговор за първопричината на много ваши оплаквания. Освен че се откриват настоящи заболявания, ирисовата диагностика „вижда“ заболявания, които вече са били лекувани и са дали отражение върху организма ви. Най-голямото предимство е, че се вижда към какви заболявания е предразположен човек и какво може да развие с времето. Ако вземете мерки навреме, вие съвсем реално може да се преборите с някои от слабостите на вашия организъм и да не развиете заболявания, които иначе биха се появили с течение на времето.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Класическа Хомеопатия
Хомеопатията е терапевтичен метод, който прилага Принципа на подобието. Той може да бъде изложен така: “Всяко вещество, което, приложено в измерима доза, предизвиква симптоми у здрав и чувствителен индивид, може в малка, наречена безкрайно малка доза, да излекува същите симптоми у болен индивид независимо от заболяването му.”
Хомеопатията черпи суровините си от три основни източника: растения, животински и минерален свят.
homep
1. Изходни продукти от растителен произход.
Тинктурите майки (ТМ) от растителен произход се получават чрез мацерация на растения или части от запасени пресни или понякога изсушени растения в алкохол. Мацерацията се извършва в съдове от стъкло или неръждаема стомана в продължение на най малко 3 седмици.След мацерацията ТМ се обработват, филтрират, и съхраняват при определени условия и подлежат на строг контрол преди стадия на разреждане.
2. Изходни продукти от животински произход.
Получават се от:
– цели животни (цяла пчела, червена мравка) или от части на животни
– отрови.
3. Изходни продукти от химически произход: самото вещество представлява изходен продукт, който служи като основа за разрежданията.
Те могат да бъдат от органичен или от неорганичен произход и включват:
– химични елементи и съединения – метали, металоиди, хормони, витамини
– комплексни химични съединения от естествен произход.
4. Биотерапевтици.
Биотерапевтиците са лекарства, които се приготвят предварително и се получават от продукти от микробен произход, определяни по нехимичен път, от секреции или екскрети, патологични или не, от животински или растителни тъкани и алергени.
Хомеопатията е реактивен терапевтичен метод. Тя стимулира цялостната система от защитни реакции у индивида, у когото се наблюдават патологични изменения, както и у здрав човек.
Следователно теоретично нейните граници зависят от възможностите за реакция на организма. В действителност границите на хомеопатията могат да зависят от лекуваното заболяване, от болния и/или от терапевта.
Някои болести са извън обсега й на действие : острите тежки заболявания, изискващи спешно медицинско или хирургическо класическо лечение.
При хронични заболявания, изискващи класическо заместващо или принудително лечение, медицинско или хирургическо, хомеопатията може да се използва като допълваща терапия дори при тежки случаи поради фармакологичното си действие и специфичния подход към болния.
Това допълващо действие се изразява в частност в по добра поносимост към някои видове лечение или в постигане на оптималното им действие при по малки дози. В много случаи тя позволява да се избегне претоварването с лекарства и ятрогенния им ефект. Но хомеопатията е най-полезна именно при патологични случаи, несъмнено наи-често срещаните, където стимулираният защитен потенциал на организма е в състояние да възстанови нарушеното равновесие.
homeo2
Най-ефикасните приложения на хомеопатията могат да се разделят на 4 групи.
1. Остра инфекциозна патология
С изключение на тежките клинични случаи, хомеопатията има неоспорим ефект най-вече при вирусните заболявания: хепатит, грипен синдром, пневмония, детски шарки, херпес симплекс, херпес зостер, остър ринофарингит и други подобни.
2. Болести на терена
Хомеопатията се оказва много ефикасен метод за лечение при рецидивиращи инфекции: ринофарингит, отит, бронхит, цистит и др. В тези случаи ползата от нея е особено голяма, тъй като става въпрос за честа патология, например в педиатрията, срещу която класическата медицина разполага с ограничен брой средства
– алергични прояви
– хронични дерматози
– хроничен ревматизъм
При всички тези заболявания лечението на терена с помощта на хомеопатията позволява да се намалят, а понякога и да се спрат класическите симптоматични лекарства.
3. Патология свързана със стрес, с функционални нарушения, със страхова невроза, с реактивен депресивен синдром
При подобни показания трябва да се помисли за хомеопатично лечение, преди да се назначи лечение с транквиланти, антидепресанти или хипнотици.
4. Подготовка и последици от раждане, травми, патология, свързана със спортна дейност, пред и следоперативно лечение.
Ако желаете директен контакт с д-р Стоянов – телефон 0886 43 25 18
http://alfamedika.com/?p=8332
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Програми за лечебно хранене
Всички предлагани програми за лечебно хранене трябва да бъдат структурирани по начин показан по долу. Предлагаме Ви разяснителни текстове към тази структура.
А.ПРИНЦИПИ НА ЛЕЧЕБНОТО ХРАНЕНЕ:
Във всяка програма за лечебно хранене първо се описват дефицитните вещества за съответното заболяване или комбинация от заболявания. Те трябва да се набавят с храната и с природните продукти. След това се представят и другите принципи, различни за отделните заболявания. От спазването им зависи крайния ефект на лечебното хранене
Б.ПОДБОР НА ХРАНИТЕ:
В нашите указания храните са разделени на две основни групи. В първата група попадат храни които не са полезни и не се препоръчват за употреба и на болни и на здравите хора. Представен е списък на тези храни. Във втората група са храните, които са полезни. На полезните храни се прави и допълнителен подбор, съобразен със заболяванията които има човека. Те са разделени на следните подгрупи:
– полезни храни, които временно са забранени(влошават състоянието);
-полезни храни, които могат редовно да се приемат(всеки ден);
-полезни храни, които трябва да се приемат умерено(1-4 пъти седмично);
-храни с лечебно действие(предпочитат се от тези които са за редовна употреба).
Във всяка наша програма е предоставен списък на храните и в четирите подгрупи.
В.ПРИРОДНИ ПРОДУКТИ:
В тази графа се описват природните продукти, които са най-подходящи в момента за болния. Отделно са описани и всички продукти, които могат да се включат последователно на следващите етапи от лечението.
Г.КУЛИНАРНИ ПРЕПОРЪКИ:
В тази графа се дава описание на кулинарните особености, свързани със заболяванията на пациента.
Д. КОЛИЧЕСТВО НА НЕОБХОДИМИТЕ ЗА ДЕНЯ ОСНОВНИ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ДВИГАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ:
Основните хранителни вещества са белтъчините, въглехидратите и мазнините. Какво да бъде тяхното количество за деня зависи от пола и двигателната активност. Това количество се изчислява с помощта на специална компютърна програма. В тази графа даваме тези количества в грамове.
Е. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО КОЛИЧЕСТВОТЕЧНОСТИ:
Количеството течности прието за деня зависи от сезона, пола, възраст, наличие на сериозни заболявания и други фактори. Когато определяме на количеството се съобразяваме със всичко това.
Ж. ПРЕПОРЪЧАН БРОЙ ХРАНЕНИЯ:
Дава се точния броя хранения, които са подходящи за случая.
З. СЪВЕТИ СВЪРЗАНИ С ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ:
При лечебното хранене е много важно да се набавят качествени хранителни продукти и диетични храни. Указания за това от къде да се набавят бобови, соеви, протеини на прах, зехтин, сурови семена и ядки и други хранителни продукти се дават в тази графа.
И.НЯКОИ ВАЖНИ УКАЗАНИЯ ОТНОСНО ПРЕМИНАВАНЕТО КЪМ НОВИЯ НАЧИН НА ХРАНЕНЕ:
Преминаването към нов начин на хранене не е лесно и изисква преодоляване на създадени хранителни навици. В тази графа се обсъжда как да започнете промяната.
Й.УКАЗАНИЯ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО:
За да бъдем максимално полезни на нашите пациенти им предоставяме и полезна информация свързана с техните заболявания. Тази информация има предимно практическа насоченост.
К.ПРЕПОРЪКИ СВЪРЗАНИ С ОЗДРАВИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС:
Паралелно с лечението с храни и природни продукти, ние препоръчваме да се започне и оздравителна програма, която включва упражнения, движение, релаксация, очистване на организма, хигиена. позитивно отношение и други. В тази графа се дават точни указания за това.
Add a comment...

Post has attachment
Нарушена микроциркулация
КАКВО Е МИКРОЦИРКУЛАЦИЯТА
ункционално най-важната част на кръвоносната система в човешкото тяло. Към микроциркулацията спадат: Кръвта и съставните й части, кръвоносните съдове с диаметър (d) < 200µm (артериоли, капиляри, веноли). Инициални лимфни съдове. Пространството между кръвоносните съдове (областта между клетките и съдовете
Циркулация на кръвта 15 000 литра / ден / в тялото (от тях 1 200 л. /ден / в мозъка).
КАКВО СЕ СЛУЧВА АКО Е НАРУШЕНА ЦИРКУЛАЦИЯТА?
– Нарушена функция на клетките
– Нарушена регулация
– Недостиг на енергия
– Недостиг на кислород
– Нарушено снабдяване с хранителни вещества на клетките
КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ТОВА? РЕШЕНИЕТО СЕ НАРИЧА – BEMER терапия ( качествено нова технология на магнитна терапия)
BEMER-терапията поддържа физиологичните и саморегулационни процеси в организма, има положително влияние върху микроциркулацията, имунната система, протеиновия синтез и естесвените защитни вещества, спомагащи в борбата срещу свободните радикали
Многоизмерният специфичен BEMER-сигнал стимулира вазомоториката (ритмични контракции) на най-малките кръвоносни съдове. Посредством тези биоритмични модулации до известна степен се повлияват артериалния и венозния кръвоток.
Резултатите са подобрена функционалност на естествените регулационни механизми, укрепване на имунната система, произвеждането на собствени уловители на свободните радикали (антиоксиданти), влияние върху синтеза на протеини. Използва се като превенция и допълнителна терапия на всички заболявания подобрявайки микроциркулацията. Чрез BEMER-технологията се постига дълбок терапевтичен ефект
Прилагането на BEMER- терапията повече от 3 седмици води до намаляване на оксидативния стрес в човешките еритроцити.
Подобрени признаци на микроциркулацията чрез BEMER-терапия:
19% подобрена вазомоторика
24% повече отворени капиляри
21% повече венозно течение
15% подобрено усвояване на кислород

http://alfamedika.com/?p=8324
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Снижаване на психически стрес
СТРЕС 4-6 СЕДМИЧЕН КУРС С МЕТАБОЛИТНИ ПРЕПАРАТИ ПО МЕТОДА НА ПРОФ. А.П.ХОХЛОВ
– води до подобряване на силата и динамичността на нервните процеси:
– ускоряване на зрителните и слухови реакции и на сензомоторната координация;;
– повишаване на показателите за внимание и памет;
– нормализация на емоционално-волевата сфера;
– ускоряване на асоциативните и логическите мисловни процеси;
– нормализиране на централно-нервните процеси на апетита и обмяната.
ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТНИТЕ ПРОЯВИ НА СТРЕСА:
– хиподепресивност, емоционална лабилност и тревожност;
– разсеяност, слабост на активното внимание и паметови нарушения;
– намалена интелектуална продуктиност и креативност, инертност на мисленето;
– намалени слухова и зрителна концентрация и диференциация;
– раздразнителност, двигателна възбудимост и импулсивност;
– физическо изчерпване и намалено либидо;
– психогенен свръхапетит или безапетитие;
– безсъние, нарушено качество на съня, кошмари;
– психосоматична зависимост;
– вегетативни нарушения с психо-функционална генеза.
Индивидуално подбрани след клиничен преглед от невролог и консултант по метаболитна терапия препарати, приемани в обичайните за “пациента” условия на живот. Контролни прегледи и адаптиране на схемата на преиеманите препарати.
Психологическо консултиране:
– диагностика и психотерапевтични интервенции;
– консултиране при решаване на конфликти;
– семейна психотерапия.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ирисова диагностика
Ирисовата диагностика е безвреден и алтернативен начин за проверка на здравословното състояние на човек. Ако очите са огледалото на душата, то ирисът е огледало на здравословното състояние. Ирисът на човешкото око се променя постоянно, макар ние да не забелязваме. И ако си мислите, че в цветовете на очите ви настъпват промени, то причината е именно промяна в здравословното ви състояние. Специалистите твърдят, че всяка частица от ириса ви, отговаря на определени органи и системи в тялото.
На практика ирисовата диагностика е огледало на цялостното ви здравословно състояние. Най-безпогрешна обаче диагностиката на ириса е за проблеми с храносмилателната, опорно-двигателната, нервната, кръвоносната, ендокринната и пикочо-половата системи.
Прегледът при ирисолог може да ви даде отговор за първопричината на много ваши оплаквания. Освен че се откриват настоящи заболявания, ирисовата диагностика „вижда“ заболявания, които вече са били лекувани и са дали отражение върху организма ви. Най-голямото предимство е, че се вижда към какви заболявания е предразположен човек и какво може да развие с времето. Ако вземете мерки навреме, вие съвсем реално може да се преборите с някои от слабостите на вашия организъм и да не развиете заболявания, които иначе биха се появили с течение на времето.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded