Profile

Cover photo
Dan Bejan
40 followers|9,341 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Dan Bejan

Shared publicly  - 
 
Intre 25 martie - 25 iulie 2015 va avea loc Expozitia "Palatul Suțu si Grădinile Dispărute ale Bucureștiului", realizată de dr. arh. Cerasella Craciun ca autor, Secţia Amenajarea şi Planificarea Peisajului, din Facultatea de Urbanism, in parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucuresti.

Vernisajul va avea loc in gradina Muzeului Municipiului Bucuresti, miercuri, 25 martie 2015, ora 12,30.

Proiectul Expozițional se bazează pe studiul de caz al Grădinii Suțu, precum și pe alte Grădini Dispărute ale Municipiului București și se înscrie in cercetările aplicate in domeniul istoric, urban si peisagistic concretizate printr-o suita de cercetari evolutive focalizate pe problematica acuta a descreșterii suprafețelor de spații verzi, cercetare realizata prin studiul arhivelor si a planurilor istorice ale Municipiului București, până astăzi.

Cercetarea s-a realizat prin continuarea unor demersuri anterioare, finalizate printr-un studiu istoric complex ale unor grădini dispărute total și/sau parțial, evidențierea extinderii si descreșterii suprafeței de spațiu verde in ultimele decenii, studiul cartografic (in limita informațiilor documentare, de arhiva), precum si a fragmentelor de vegetație care s-au păstrat, prin analiza existentului in prezent.

Cercetarea se va concretiza intr-un proiect expozitional, finalitatea cercetarii fiind informarea, co-interesarea şi responsabilizarea cetăţenilor în această problemă, atenţionarea administratiilor locale şi centrale asupra agresivitatii si diminuării cantităţii şi calităţii spaţiului verde din Bucureşti, precum si propunerea unui sistem coerent metabolic al spatiilor verzi, în condițiile actuale, în care suntem obligați de UE să ajungem la o suprafață de 24-26 mp/cap de locuitor. Studiul poate avea și o finalitate practică, pracgmatică, putând sta la baza unei viitoare legislații li metodologii de elaborare a documentatiilor de urbanism de tip peisagistic.

Exemplele de gradini ce au fost cercetate si prezentate in proiectul-expozitional, au fost alese pentru ca sunt reprezentative pentru tipologii diferite: gradina simbol, reprezentativa, publica/semipublica/particulara, gradina monastica sau de loisir si divertisment, proiectul propunandu-si in final si elaborarea unei tipologii a gradinilor specifice capitalei, precum si concretizarea unor indici si bilanturi teritoriale.

Se propun spre cercetare in acest proiect Grădina palatului Suțu, actualul Muzeu al Municipiului București, precum și alte grădini din zona centrală actuală a capitalei, in functie de bogatia informatiilor arhivistice si istorice în cadrul a 20 panouri.
 ·  Translate
1

Dan Bejan

Shared publicly  - 
 
Power-full tool for designer's, contractor's is this general catalogue of 3M Batimat et Bricolage or DINAC oldies funs...
1

Dan Bejan

Shared publicly  - 
 
COSMARUL PARDOSELILOR DIN BETON. REPARATIILE ROSTURILOR 
Realizarea unei pardoseli din beton armat intr-o hala industriala,depozit logistic, centru commercial, pare o problema simpla la prima vedere. Principiul realizarii unei “pardoseli ieftine” duce inevitabil ulterior spre cosmaruri suparatoare. Numai ca aceste cosmaruri nu sunt traite de pardoseli ci de proprietarii acestor cladiria managerilor de intretinere is de utilizatori. 
Procesul de degradare a pardoselilor incepe cu precadere in zona rosturilor “taiate” a celor neprotejate is simplu astupate cu masticuri. In exploatarela trecerea mijloacelor de transport marginile rosturilor sunt supuse la eforturi deosebiteprovocind uzura acestora manifestata prin fisuri din ce in ce mai lungi is adincila dezagregarea betonului din zona rostului. 
Odata inceput acest proces de degradare el continua generind costuri din ce in ce mai mari legate de exploatarea is intretinerea mijloace de transport limitarea vitezei de transport etc. 
Ce s-a “cistigat” initial prin realizarea unei pardoseli ieftine devine o cheltuiala usturatoare. 
HC JOINTS-Belgia pune la dispozitia celor interesati doua tehnologii, una pentru pardoselile noi alta pentru repararea celor vechi deteliorate. 
Pentru ambele cazuri sunt propuse utilizarea profilelor metalice de rost ce asigura protectia mecanica a rosturilor transferul linear al eforturilor date de sarcinile dinamice de la o sectiune la cealalta a pardoselii de beton is limitarea deplasarii diferentiale, pe verticala dintre acestea . 
Daca aveti probleme cu pardoselile Dumneavoastra sau va intereseaza subiectul accesati documentatia necesara la http://www.slideshare.net/DANBEJAN/hcj-sinusjoints-repairs sau contactati-ne pe office@reda.ro  si +40744545415
 ·  Translate
Tehnologie de reparatii a pardoselilor industriale din beton armatin zona rosturilor de dilatare "taiate"
1
Have him in circles
40 people
Horatiu Pop's profile photo
Cristian Pop's profile photo
Giginel Simion's profile photo
Muresan Ernest's profile photo
CIMPEANU EMILIA's profile photo
Niculescu Serban's profile photo
Oana Maria Andronache's profile photo
Rein Steel's profile photo
andreea calescu's profile photo

Dan Bejan

Shared publicly  - 
 
Proiectare  a planseelor usoare cu cofraje pierdute.
Utilizarea cofrajelor pierdute pentru plansee usoare aduce reduceri substantiale ale costurilor unei constructii si o deschidere ampla a spatiilor,dezideratul oricarui arhitect. Iata cum in Orleans s-a realizat o parcare subterana atit de ampla cu sase posturi de parcare intre doi stilpi, un spatiu inalt,neclaustrofob,..
Mai multe pe www.geoplast.it sau la 0744545415
 ·  Translate
In cadrul unui vast program de restaurare a centrului, orasul Orleans a lansat in octombrie 2011 proiectul de construire a unui parking subteran in apropierea Loirei, in Piata Cheval Rouge.La origine, aceasta piata a fost alocata unei parcari de suprafata pentru 250 de vehicule. Orasul Orleans a dorit sa faca invizibile aceste locuri de stationare lansand proiectul unui parking subteran, construit sub Piata Cheval Rouge. Acest proiect vizeaza eli...
3
1
Cristina Moldoveanu's profile photo

Dan Bejan

Shared publicly  - 
 
Tuturor arhitectilor si designerilor de interior
 ·  Translate
Catalogul general de profile de finisaj al producatorului francez este o unealta celor ce proiecteaza si realizeaza proiecte medii si mari de constructii administrative, hoteliere, centre comerciale, spitalicesti, aeroporturi si gari, etc.
1

Dan Bejan

Shared publicly  - 
1
People
Have him in circles
40 people
Horatiu Pop's profile photo
Cristian Pop's profile photo
Giginel Simion's profile photo
Muresan Ernest's profile photo
CIMPEANU EMILIA's profile photo
Niculescu Serban's profile photo
Oana Maria Andronache's profile photo
Rein Steel's profile photo
andreea calescu's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Male