Profile cover photo
Profile photo
dunia murni
158 followers
158 followers
About
dunia's posts

Post has attachment
Rainbow Stationeries , Taman Sahabat dan ...
Assalamualaikum =) Semalam aku ikut atiq dan abang Jepi pergi beli stationeries untuk praktikum. Ajak belanja baucar buku kot.  Aku suka kedai buku dan seperti letak kerbau dalam lumpur, aku memang payah nak keluar. Kalau masuk kedai buku sophisticated yang...

Post has attachment
Renew insurans kereta dan roadtax : First Timer!!
Assalamualaikum.  Lama tak update. Hari ni aku rasa geli hati that's why tergerak nak post entri baru. Ok alhamdulillah sekarang aku dah keja...aku dah beli kereta sendiri. Tak mahal. Axia SE putih je. Orang tanya kenapa tak beli advance, 'alang-alang' kata...

Post has attachment
Wujud | Prolog
Assalamualaikum.  Anda, my readers (or just simply someone who stumbles upon my shabby blog) how are you? ^_^ Lama tak menulis. Semenjak sudah bekerja Alhamdulillah, masa semakin cemburu pada saya. Dah dewasa ni pun saya tak pandai urus masa dengan efektif....

Post has attachment

Post has attachment
Petua menjaga kesihatan Ray Ban Wayfarer
Salam =) Apa
itu Ray Ban Wayfarer? Pastinya bukan sejenis alat pengeluar stim untuk
menjadikan kulit muka lebih mulus. Dan pasti bukan sejenis snek yang kau makan
petang-petang dengan teh panas. Kau
yang klik post ni pasti tahu apa itu Ray Ban Wayfarer. Ini...

Post has attachment
Apabila penat melayan stress
Akhirnya.
Salaam Maal Hijrah.
Jangan biarkan stress membelenggu.
Photo

Post has attachment
Batu nisan sepanjang jalan
Salam =) Masa aku kecik-kecik, aku ingat batu tanda ni adalah batu nisan. "Banyaknya orang meninggal tepi jalan." aku berfikir. Kemudian waktu kelas Pendidikan Islam, ustaz kata setiap kali melintas kawasan perkuburan atau batu nisan, beri salam dan sedekah...

Post has attachment
The Rat Fairy
Salam alaik . =) I'm typing this after a long hiatus because of the inconsistencies of our internet connection. at home. because I didn't work nor study now so I'm hanging. at home. getting a visible increase in body weight, but getting fairer because of th...

Post has attachment
Status Halal Coklat #Cadbury - #Jakim Sahkan Cadbury Halal 

Post has attachment
Cross fire happening in the cinema? Is this real? 
Wait while more posts are being loaded