Profile cover photo
Profile photo
Dianne Berger Dieetadvisering
6 followers
6 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Iedereen weet dat groenten gezond zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met seizoensgroenten? Zijn deze nóg gezonder? U leest het op ons blog.

http://www.dietistleeuwarden.nl/seizoensgroenten-zijn-gezonder/
Add a comment...

Vergoeding diëtist 2016 blijft ongewijzigd. Enige verandering is dat de term 'dieetadvisering' nu 'diëtetiek' gaat heten. Mijn praktijk naam blijft ongewijzigd: Dianne Berger Dieetadvisering.
Add a comment...

Voor alle cliënten van Dianne Berger Dieetadvisering is er een biologische goodiebag samengesteld in samenwerking met broodjeszaak Broodje Bewust, biologische online supermarkt de Ekonoom en fairtrade biologische nootjesverkoper Just Nuts. Lees meer op http://www.dietistleeuwarden.nl/biologische-goodiebag/
Add a comment...

Post has attachment
Ik heb een nieuw blogbericht geschreven op dietistleeuwarden.nl. Onderwerp is de aanstaande veranderingen met betrekking tot de Nieuwe Europese etiketteringswet.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Voedsel in crisistijd

Sinds een aantal jaren zit Nederland, zoals een groot deel van de westerse wereld, in een crisis. Mensen gaan minder vaak op vakantie, dagjes uit en stellen de aanschaf van dure apparaten nog even uit. Maar welk effect heeft de crisis op onze voeding? Kopen we minder luxe producten of gaan we er ongezonder van eten? Het Voedingscentrum gaf opdracht tot een onderzoek, en de resultaten werden dit voorjaar bekend. Hierbij de meest opvallende uitkomsten:

Minder boodschappen

Men blijkt inderdaad te bezuinigen op de boodschappen. Ongeveer een derde van de ondervraagden koopt daardoor minder snoep, hartige snacks en frisdrank. Dit zou betekenen dat we gezonder zijn gaan leven door de crisis. Op basisvoedingsmiddelen zoals brood, groente, fruit en zuivel wordt het minst bespaard.

Minder vis

Wel blijkt dat bijna 1 op de 5 Nederlanders minder vaak of geen vis meer koopt door de crisis. Vis is vaak iets duurder dan vlees, vandaar dat men hierin goedkopere keuzes maakt. Maar het hoeft niet altijd duurder te zijn. Vis uit de diepvries is namelijk een stuk goedkoper, en ook deze vis bevat alle voedingsstoffen die vis zo gezond maken (bijvoorbeeld de visvetzuren).
Add a comment...

Post has attachment
Vanaf 2 juli 2013 zal ik ook spreekuur geven in Hindeloopen. Voor de Hielpers op een voor hun niet onbekende lokatie, namelijk in het Groene Kruis gebouw aan de Nieuwstad. Wilt u een afspraak maken? Kijk dan even op de website of bel naar  06 1230 3512
Add a comment...

Post has attachment
De meest gehoorde vraag met de jaarwisseling is: wat zijn je goede voornemens? Vaak worden we na een dikke week onafgebroken eten en drinken verteerd door schuldgevoel. Om vervolgens deze vraag te beantwoorden met clichés als: ik ga afvallen, meer bewegen en vooral gezonder leven.
Add a comment...

Post has attachment
Nu de zon zich weer laat zien en de temperatuur eindelijk weer eens boven de tien graden uit komt, begint men voorzichtig weer eens te denken aan de zomer. Of je nu op vakantie gaat of in Nederland blijft, feit is wel dat de zomerkleding weer uit de kast komt. En dan blijkt het ineens een stuk strakker te zitten dan je je herinnerde. Of nog erger: het past niet meer! Tijd om in actie te komen!

http://www.dietistleeuwarden.nl/afvallen-tips-en-fabels/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded