Profile cover photo
Profile photo
Educatie Rutiera
Să învățăm să evităm accidentele rutiere!
Să învățăm să evităm accidentele rutiere!
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment
#educatierutiera  Bifați butonul Urmărește/Follow pentru a vă abona la Pagina de Educație Rutieră a Brigăzii Rutiere București !
Photo
Add a comment...

Post has attachment
#educatierutiera A început “Ora de Educație Rutieră” ediția a cincea în 140 de școli din București
Add a comment...

Post has shared content
Spot preventiv.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Asociația Berarii României, cu sprijinul Poliției Române, au lansat o amplă campanie de informare privind riscurile asociate conducerii unui autoturism sub influența alcoolului.
Programată să se deruleze în lunile august și septembrie 2018, campania are sloganul “O mamă la nevoie se cunoaște – Fii ca o mamă pentru prietenii tăi și spune-le tare și răspicat: FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!”. Campania se adresează atât șoferilor, cât și tuturor celor care le pot insufla direct sau indirect un comportament responsabil: membrii familiei sau ai grupului de prieteni.
PhotoPhotoPhoto
24/09/2018
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Politiștii Brigăzii Rutiere ai Capitalei susțin și în acest an Proiectul EDWARD, inițiat de Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL, care își propune ca ziua de 19 septembrie a.c. să devină "Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere".
În cadrul acestui proiect se acționează pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile, atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere ale municipiului București pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă obligația de a purta centura de siguranță și care folosesc telefoanele mobile în timpul conducerii, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive de tip mâini libere.
Astfel, în dimineața zilei de 19 septembrie, în intervalul orar 10.00-13.00, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 13.300 lei și au fost reținute 4 permise de conducere.

*****

În București, în primele 8 luni ale acestui an s-au produs 372 de accidente rutiere, soldate cu 37 persoane decedate, 343 rănite grav, 86 rănite ușor.
Totodată, în primele 8 luni au fost aplicate peste 10000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță și peste 5400 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, cu exceptia celor prevăzute cu dispozitive de tip mâini libere.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
19 Septembrie - Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere

Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL realizează și în cursul anului 2018 Proiectul EDWARD, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Proiectul EDWARD este susținut de Comisia Europeană și își propune, ca anul acesta, ziua de 19 septembrie să devină Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere și se subscrie acțiunii „Focus on the road”, stabilită de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, la nivelul țărilor membre.
Participarea presupune asumarea unui angajament - „I’ve made the pledge”, pe pagina oficială de internet https://projectedward.eu/ro, iar polițiștii rutieri vor oferi informații cu privire la derularea acestui proiect, a cărui susținere și promovare se realizează prin vizionarea unui clip video.
Activităţile preventive au ca scop îmbunătăţirea nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier asupra pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.
La nivel național vor fi organizate acțiuni ce vizează combaterea excesului de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau neportul centurii de siguranță, întrucât comportamentul participanților la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranței rutiere, activități care sunt derulate în cadrul Campaniei naţionale de educație rutieră „Alege viaţa!”.
PhotoPhotoPhoto
24/09/2018
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
A ȘASEA EDIȚIE A CAMPANIEI NAȚIONALE PENTRU SIGURANȚA COPIILOR: VERDE LA EDUCAȚIE PENTRU CIRCULAȚIE

Pentru al șaselea an consecutiv, Poliția Română și Lidl continuă să contribuie la educația rutieră a copiilor, prin campania națională „Verde la educație pentru circulație”. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani și constă în lecțiile interactive de educație rutieră, organizate simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară. Ediția de anul acesta a campaniei are loc la data de 22 septembrie, începând cu ora 11:00.
„Verde la educație pentru circulație” este un proiect de tradiție, care își propune, an de an, să aducă în atenția copiilor și părinților siguranța rutieră. Obiectivul campaniei este de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învățarea și respectarea regulilor de circulație, pentru ca pe termen lung, numărul și gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicați și copii să fie reduse. În cadrul evenimentului anual, cei mici află de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă, prin lecții interactive.
Anul acesta, polițiștii îi vor învăța pe copii cum să aibă singuri grijă de ei, ca pietoni în trafic. Lecțiile interactive dedicate copiilor, cu vârsta între 4 și 10 ani, vor fi susținute în parcările a 221 de magazine Lidl, astăzi, 22 septembrie, începând cu ora 11:00.
Prima parte este dedicată unei sesiuni teoretice, prin care cei mici vor afla ce înseamnă fiecare semn de circulație și vor primi informații esențiale pentru siguranța lor, ca pietoni.
A doua parte va cuprinde o sesiune practică, în care copiii vor putea aplica cunoștințele dobândite, printr-un joc interactiv de circulație rutieră. La finalul acesteia, toți copiii participanți vor primi premii.
„Scopul Poliției Române este acela de a se asigura că cetățenii sunt în siguranță, oriunde și oricând. De aceea, campania Verde la educație pentru circulație este atât de importantă, pentru că reprezintă o oportunitate pentru ca cei mici să afle care sunt regulile de circulație și de ce sunt acestea utile, atunci când vine vorba de siguranța lor.”, a declarat domnul chestor de poliție Florentin Brăcea, director al Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române.
„Noi credem cu tărie că educația, sub toate formele sale, este un factor esențial pentru un viitor mai bun. De aceea, în urmă cu șase ani, am demarat prima ediție a proiectului Verde la educație pentru circulație, prin care ne-am propus să contribuim la reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați cei mici, organizând lecții de educație rutieră dedicate copiilor. Cu fiecare ediție, acest proiect a crescut și ne bucurăm că, an de an, din ce în ce mai mulți copii învață cum să fie pietoni responsabili.”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR Lidl România.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
24/09/2018
20 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
“O mamă la nevoie se cunoaște – Fii ca o mamă pentru prietenii tăi și spune-le tare și răspicat: FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!”.
Uită-te la clipul ăsta și gândește-te de două ori înainte să te urci la volan chiar și dacă ai consumat doar ”puțin alcool”! Conducerea autoturismului sub influența băuturilor alcoolice poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar datele oficiale arată că pe parcursul anului trecut s-au produs 247 accidente rutiere grave, în urma cărora 63 de persoane au decedat, iar alte 249 au fost rănite grav.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded