Profile cover photo
Profile photo
Asmawi Ahmad
24 followers
24 followers
About
Posts

Post has attachment
Piring Hitam
Koleksi Piring Hitam Dalam Simpanan. Berfungsi Semuanya. Best Layan Lagu....... Piring Hitam Wings- Hukum Karma Piring Hitam Jefry Deen Piring Hitam D.J Dave Piring Hitam J Sham Piring Hitam Dhalan Zainuddin Piring Hitam Scorpion Piring Hitam Nirvana Unplug...
Add a comment...

Post has attachment
Koleksi Gelas Lama
Koleksi gelas lama dengan tulisan Jawi dan lain-lain indikator seperti perkataan Malaya, tahun keluaran atau sempena sesuatu peristiwa. Antara karektor utama boleh dirujuk adalah 'Gold Line' pada bibir gelas. Gelas Thien Cheong Co. Malaya Gelas Schweppes Ge...
Add a comment...

Post has attachment
Gelas Hacks
Entry ni hanya untuk koleksi gelas Hacks yang aku ada, tak banyak pun. Hacks ni adalah satu jenama gula-gula berangin dan biasanya iklan Hacks  mempromosi gula-gula ni untuk melegakan sakit tekak dan batuk. Dah lama berada di pasaran seingat aku tahun 60'an...
Add a comment...

Post has attachment
Air Tin Limited Edition
Pertambahan koleksi Air Tin Limited Edition membuatkan satu topik lagi untuk perkongsian aku kali ni. Selain jenama Coke dan Pepsi terdapat juga lain-lain brand yang sering mengeluarkan edisi khas sempena sesuatu peristiwa dan sambutan. Seringkali juga sele...
Add a comment...

Post has attachment
Pinggan Mangkuk
Cerita kali ni berkaitan barangan keperluan untuk kita gunakan semasa menjamu selera. Bila koleksi dah membiak, aku share kat sini di bawah tajuk pinggan mangkuk. Tapi yang lain-lain seangkatan denyannya ada juga seperti teko, cawan, piring dan macam-macam ...
Add a comment...

Post has attachment
Koleksi Gelas
Kat sini aku lambakkan koleksi gelas-gelas yang aku ada tak mengikut tema, sebab ada an tarany a belum lagi mencapai st a tus 'rare' atau 'collectible item '. Harga pun boleh dapat bawah R M10 setiap satu dan ada juga dijual lambak 3 biji RM10 yang aku dapa...
Add a comment...

Post has attachment
Carboot Sale Bandar Bukit Mahkota
Carboot di Bandar Bukit Mahkota, Seksyen 2, Bangi Selangor, satu lagi konsep Pasar Karat yang tak rugi untuk dikunjungi bagi peminat barang-barang lama/antik/2nd hand. Tapi konsep yang diketengahkan penganjur agak unik di mana tujuan utama diadakan adalah b...
Add a comment...

Post has attachment
Air Tin Sudi
Teruja dan terkesima aku nak tulis kali ni. Ini antara barang paling susah nak dapat. Ada duit ribu riban pun belum tentu boleh dapat atas faktor 'rare' yang sukar dibayangkan. Aku adalah antara insan terpilih untuk memiliki air tin jenama 'SUDI' ni. Beli d...
Add a comment...

Post has attachment
Pasar Karat Seremban
Terdengar cerita dari kawan-kawan yang duduk area Seremban katanya ada pasar karat kat sana. Bila dah ada kesempatan aku jenguk-jenguk juga ke sana. Tak susah nak cari sebab guna GPS. Tapi kalau sesiapa yang nak cari tempat ni masuk je bandar Seremban cari ...
Add a comment...

Post has attachment
Vintage Sign Exhibition @ Ipoh Station
Aku berpeluang ke cafe Ipoh Station di Puchong untuk menjenguk pameran 'sign' lama anjuran pemilik cafe ni pada 17 Mei 2014. Pameran ni berlangsung dua hari (17 & 18 Mei 2014). Secara peribadi aku memuji usaha untuk menghidupkan hobi ni dan berkongsi koleks...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded