Profile cover photo
Profile photo
mazja hada (mazjahada)
10 followers -
Sentiasa belajar memperbaiki diri
Sentiasa belajar memperbaiki diri

10 followers
About
mazja's posts

Post has attachment
Masa Berlalu Pantas Sekali
Assalamualaikum Selamat pagi cucu Opah .. Zulaikha Azzahra. Hrmmm ... hari ni dah hari ke-12.  Cepatnya masa berlalu. Semalam tali pusat Zara dah gugur.  Lega rasanya.  Sebelum ni nak mandikan Zara pun kami takut, nak salin pampers pun takut, nak sapu balm ...

Post has attachment
Buah Hati Opah
At last. 5 Jun 2017 bersamaan 10 Ramadhan 1438 jam 2138 lahirlah seorang puteri yang ditunggu2. Sehingga hari ni puteri ini belum diberi nama... nak tunggu hari ke-7.  So untuk sementara ni Opah panggil Puteri aje lah. Puteri sepatutnya lahir pada 27 Mei.  ...

Post has attachment
Kelantan - Trengganu Di Hati (2 Mei 2017)
Bangun pagi terus mencari di mana letaknya Kopitiam Kita. Terletak di Jalan Pangkalan Chepa tapi kedudukannya agak tersembunyi. Dari jalan utama kami terlepas arah, minta la bantuan pada Cik Waze .. dia bawa kami ikut laluan pintas menyusuri jalan kecik sat...

Post has attachment
Kelantan - Trengganu Di Hati (1 Mei 2017)
Happy birthday to you!!!  Bertalu2 ucapan dan doa yang indah2 masuk ke dalam handset aku... samada melalui FB, SMS atau whatsapp. Allah hu Akbar syukur atas nikmat Mu Ya Robb, memberikan aku kesempatan mencecah umur yang banyak ini.. dengan pelbagai nikmat ...

Post has attachment
Kelantan - Trengganu Dekat Di hati (30.4.2017)
Hari ke-2 kami mulakan dengan mencari sarapan yang sedap2. Biasalah menggunakan khidmat Mr Google untuk cari tempat makan yang recommended.  Kami jumpa Nasi Dagang Kak Pah di gerai No 30, Food Court Pantai Batu Buruk. Punya lah ramai manusia beratur.  Hrmmm...

Post has attachment
Kelantan - Trengganu Dekat Di hati (29.4.2017)
Kali terakhir kami melawat Trengganu ialah pada tahun 2011.  Itu sebabnya aku begitu teruja dengan rancangan percutian ke Trengganu pada kali ini. Persiapan tempahan hotel aku dah buat sejak dari bulan Februari lagi. Maklumlah pada tarikh tu nanti cuti huju...

Post has attachment

Post has attachment
Hatyai Songkhla (18 dan 19 Mac 2017)
Entah pasal apa susah sangat nak luangkan masa update blog ni. Padahal bukanlah bizi sangat pun. Saja la, bila dah datang penyakit ma... dan takder mood ni. Bukan bab blog ni jer, FB, Instagram dengan whatsapp pun malas nak ambil tau (tengok kau .. makcik n...

Post has attachment
Opor dan Sambal
Hari ni aku kongsi apa aku masak hari ni. Memang hampir setiap hari pun aku masak untuk keluarga aku, tapi hari ni aku nak cuba satu resipi baru. Aku selalu dengar kawan2 aku kata makanan jawa yang sedap ialah opor dan ungkep.  Aku dah try masak ayam ungkep...

Post has attachment
Semoga Ini Keputusan Terbaik
Akhirnya Puteri Bongsu melepaskan apa yang terbuku di hati bersama esak tangisnya. Aduhhh luluh hati Mama ni wahai anak tengok ceq menangis begitu.  Memang manja lah ceq ni, senang sangat keluar airmata. Pantang tersilap sikit. Marah pun menangis, sedih pun...
Wait while more posts are being loaded