Profile

Cover photo
Ummi Nuha/ Siti Aisyah
Worked at Nuha Little Shop
24 followers|72,750 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
 
TUNGKU BATU HERBA
[ BENGKEL RAWATAN BERPANTANG ] Untuk pengetahuan semua, pada Jun yang lepas. Saya telah pegi ke HR HERITAGE SPA Ibu Suri. Spa HR Heritage ni terletak di Alor Setar, Kedah. Spa dia memang khusus untuk ibu berpantang dan ibu yang sudah bersalin dan nak bagi b...
 ·  Translate
[ BENGKEL RAWATAN BERPANTANG ] Untuk pengetahuan semua, pada Jun yang lepas. Saya telah pegi ke HR HERITAGE SPA Ibu Suri. Spa HR Heritage ni terletak di Alor Setar, Kedah. Spa dia memang khusus untuk ibu berpantang dan ibu ya...
1
Add a comment...

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
 
Kelebihan Babywearing
Gambar ni ialah saya dan Nuha mendaki Bukit Bendera..kami tak naik kereta kecik tu pun tapi jalan je sepanjang perjalanan. Saya ade stroller jugak!! Saya pun ade babywearing!! Kali ni kami pilih bawak babywearing. Lebih ringan dan mudah lipat dalam beg. Ilm...
 ·  Translate
Gambar ni ialah saya dan Nuha mendaki Bukit Bendera..kami tak naik kereta kecik tu pun tapi jalan je sepanjang perjalanan. Saya ade stroller jugak!! Saya pun ade babywearing!! Kali ni kami pilih bawak babywearing. Lebih ringa...
1
Add a comment...

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
 
MUDAHNYA MANDIAN HERBA IBU SURI
[ MUDAHNYA GUNA MANDIAN HERBA IBU SURI ] Hari ni saya nak share pasal mandian herba ibu suri. Cara guna dia memang senang! Mula-mula bukak pek mandian herba. Bentangkan kain putih ( beli kat Nagoya 1 meter) dan tuangkan daunan herba atas kain tu. Gaulkan da...
 ·  Translate
[ MUDAHNYA GUNA MANDIAN HERBA IBU SURI ] Hari ni saya nak share pasal mandian herba ibu suri. Cara guna dia memang senang! Mula-mula bukak pek mandian herba. Bentangkan kain putih ( beli kat Nagoya 1 meter) dan tuangkan dauna...
1
Add a comment...

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
 
Kisah Pahit Manis Wean Off Nuha
Malam ni Nuha tertidur keletihan menangis. Sepanjang saya dan suami membesarkan Nuha selama 2 tahun 6 bulan. Nuha memang anak yang baik, solehah, behave depan orang ramai. Sangat menjaga adab dan akhlaknya. Tahniah dan syabas anak ummi! Namun kisah saya yan...
 ·  Translate
Malam ni Nuha tertidur keletihan menangis. Sepanjang saya dan suami membesarkan Nuha selama 2 tahun 6 bulan. Nuha memang anak yang baik, solehah, behave depan orang ramai. Sangat menjaga adab dan akhlaknya. Tahniah dan syabas...
1
Add a comment...
Have her in circles
24 people
Sedim  Rainforest Kulim's profile photo
video lucu (di dunia)'s profile photo
NURUL NADYA's profile photo
Aishah Abdullah's profile photo
Rozita Ahmad's profile photo
Ummi Nuha/ Siti Aisyah's profile photo
mariya mansor's profile photo
suffiena zainorin's profile photo
Ridhwan Sharif Snapsyndicate's profile photo

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
 
KHASIAT MANDIAN HERBA UNTUK IBU
Tungku batu sungai dan mandian herba! Bagi ibu yang tengah mencari tungku yang mudah dipanaskan ( dan die tetap dari batu sungai dan herba) bolehlah cuba! Mandian herba ade dua pek. Bagus untuk buat mandi..lancarka n peraliran darah terutama buat ibu menyus...
 ·  Translate
Tungku batu sungai dan mandian herba! Bagi ibu yang tengah mencari tungku yang mudah dipanaskan ( dan die tetap dari batu sungai dan herba) bolehlah cuba! Mandian herba ade dua pek. Bagus untuk buat mandi..lancarka<wbr></wbr>...
1
Add a comment...

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
 
TIPS PETUA MUKA BERSERI KEMERAHAN
[ TIPS MUKA BERSERI KEMERAHAN ] Malam ni saya nak share satu tips yang diajar oleh arwah nenek saya semasa pantang. Untuk mendapatkan kulit yang bersih, licin dan sihat kemerahan, amalkan basuh muka setiap pagi dengan air rebusan daun inai. Jadinya setiap p...
 ·  Translate
[ TIPS MUKA BERSERI KEMERAHAN ] Malam ni saya nak share satu tips yang diajar oleh arwah nenek saya semasa pantang. Untuk mendapatkan kulit yang bersih, licin dan sihat kemerahan, amalkan basuh muka setiap pagi dengan air reb...
1
Add a comment...

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
 
SET BERPANTANG IBU SURI!!
[ SET BERPANTANG IBU SURI ] Rasenya saya tak pernah lagi cite pasal set berpantang Ibu Suri kan? Em okeylah, nak cite nih.. Dalam set berpantang Ibu Suri ni ade - Tungku untuk Ibu ( dalam tungku ni ade batu sungai tau!) - Tungku yang comel untuk baby! Tuama...
 ·  Translate
[ SET BERPANTANG IBU SURI ] Rasenya saya tak pernah lagi cite pasal set berpantang Ibu Suri kan? Em okeylah, nak cite nih.. Dalam set berpantang Ibu Suri ni ade - Tungku untuk Ibu ( dalam tungku ni ade batu sungai tau!)...
1
Add a comment...

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
 
Kata Dr Suriya tentang Susu Kambing
Bagi yang berikan bayi susu kambing segar tanpa diubah suai. Sila ambil perhatian bahawa susu kambing tidak sama kandungan sodium dan protein seperti susu ibu dan ini boleh menyebabkan hypernatrimia. "Goat's milk contains 50 mg of sodium and 3.56 g of prote...
 ·  Translate
Bagi yang berikan bayi susu kambing segar tanpa diubah suai. Sila ambil perhatian bahawa susu kambing tidak sama kandungan sodium dan protein seperti susu ibu dan ini boleh menyebabkan hypernatrimia. "Goat's milk contains 50 ...
1
Add a comment...

Ummi Nuha/ Siti Aisyah

Shared publicly  - 
 
Kenapa Ajar Membaca Dulu Sebelum Menghafal?
Kenapa saya ajar Nuha membaca dulu sebelum Nuha menghafal? Kenapa saya ajar Nuha bace flashcard dan buku Furqan untuk die kenal dan sebut baris atas, bawah depan? Kenapa tak ajar terus hafal je? Kenapa saya bagi Nuha dengar 30 surah repeat sejak Nuha lahir ...
 ·  Translate
Kenapa saya ajar Nuha membaca dulu sebelum Nuha menghafal? Kenapa saya ajar Nuha bace flashcard dan buku Furqan untuk die kenal dan sebut baris atas, bawah depan? Kenapa tak ajar terus hafal je? Kenapa saya bagi Nuha dengar 3...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
24 people
Sedim  Rainforest Kulim's profile photo
video lucu (di dunia)'s profile photo
NURUL NADYA's profile photo
Aishah Abdullah's profile photo
Rozita Ahmad's profile photo
Ummi Nuha/ Siti Aisyah's profile photo
mariya mansor's profile photo
suffiena zainorin's profile photo
Ridhwan Sharif Snapsyndicate's profile photo
Work
Skills
Lactation Counselor
Employment
  • Nuha Little Shop
Links
Contributor to
Story
Tagline
BIJAKSANA DAN BERILMU
Introduction
Seorang ibu yang berminat di dalam ilmu penyusuan ibu dan Islamic Parenting.
Owner Nuha Little Shop
Kaunselor Laktasi & Pembimbing Ibu Menyusu

Penulis ebook
-Survival Di Awal Penyusuan
-Inverted Nipple Bukan Masalah Lagi!
Basic Information
Gender
Female