Profile

Cover photo
siti aisyah
Worked at SMK Taman Perwira
12 followers|41,069 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
Coretan kak Maz tentang sangka baik pada anak
Ok. Kisahnya bgini kwn2. Smlm lps amik fateh dr pengasuh, dlm kete xsilap saya, sy ada terdetik dlm hati bila lihat/ merenung fateh. Dlm ht ada berasa dan berkata2 dlm hati sesuatu yg xsihat. Sy kan mcm slalu bckp dlm kepala yg fateh pernah respon "Aah?" se...
 ·  Translate
Ok. Kisahnya bgini kwn2. Smlm lps amik fateh dr pengasuh, dlm kete xsilap saya, sy ada terdetik dlm hati bila lihat/ merenung fateh. Dlm ht ada berasa dan berkata2 dlm hati sesuatu yg xsihat. Sy kan mcm slalu bckp dlm kepala ...
1
Add a comment...

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
Perkongsian Kak Shida tentang Jaundis
Hari ini di Farmasi Vitacare Prima Sri Gombak ------------------------------------------------------------------- Bapa : Saya nak beli susu tin yang boleh baikkan penyakit kuning Saya : Anak umur berapa? Paras kuningnya ok tak? Bapa : Anak dah berusia 2 min...
 ·  Translate
Hari ini di Farmasi Vitacare Prima Sri Gombak ------------------------------------------------------------------- Bapa : Saya nak beli susu tin yang boleh baikkan penyakit kuning Saya : Anak umur berapa? Paras kuningnya ok ta...
1
Add a comment...

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
Kisah macam mane saya terjebak dalam dunia penyusuan.
Tiba2 saya rasa nak coretkan macam mane perjalanan saya sampai boleh terjebak dalam bidang penyusuan ibu ni.. Kisahnya dari awal sebelum kahwin, saya dah study tentang EBM, saya belajar dari senior saya, kak Nadiah Sidek yang tinggal kat US. Sebab kat overs...
 ·  Translate
Tiba2 saya rasa nak coretkan macam mane perjalanan saya sampai boleh terjebak dalam bidang penyusuan ibu ni.. Kisahnya dari awal sebelum kahwin, saya dah study tentang EBM, saya belajar dari senior saya, kak Nadiah Sidek yang...
1
Add a comment...

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
JAUNDIS
[ JAUNDIS ] Tentang demam kuning, jaundis.. Jaundis sebenarnya normal untuk negara Asia, 90% bayi biasenya terkena jaundis. Jangan takut bila baby kene jaundis, sebab jaundis bukan disease/penyakit, tapi ia adalah satu kondisi/keadaan. Ramai orang takut san...
 ·  Translate
[ JAUNDIS ] Tentang demam kuning, jaundis.. Jaundis sebenarnya normal untuk negara Asia, 90% bayi biasenya terkena jaundis. Jangan takut bila baby kene jaundis, sebab jaundis bukan disease/penyakit, tapi ia adalah satu kondis...
1
Add a comment...

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
Minuman Harian Berkhasiat Ibu Suri
Sebenarnya saya lupe nak cite satu benda.. Sekarang ada produk baru kat Nuha Little Shop, nama die Gomilk dengan Gochoc Sejenis susu kambing campur habbatus sauda dan madu, keluaran HR MARKETING ( ala yang susu HiGoat tu) Dulu saya preggy, setiap hari mesti...
 ·  Translate
Sebenarnya saya lupe nak cite satu benda.. Sekarang ada produk baru kat Nuha Little Shop, nama die Gomilk dengan Gochoc Sejenis susu kambing campur habbatus sauda dan madu, keluaran HR MARKETING ( ala yang susu HiGoat tu) Dul...
1
Add a comment...

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
Kelas Babywearing dan Breastfeeding Pn Norashida
Hari ni saya berpeluang ke kelas kak Shida, Allah...banyaknya ilmu yang saya dapat hari ni. Saya nak senaraikan antara perkara yang saya belajar. - menyusu secara terus, direct feed adalah natural stimulation untuk maintain supply susu ibu, bukan pam yang c...
 ·  Translate
Hari ni saya berpeluang ke kelas kak Shida, Allah...banyaknya ilmu yang saya dapat hari ni. Saya nak senaraikan antara perkara yang saya belajar. - menyusu secara terus, direct feed adalah natural stimulation untuk maintain s...
1
Add a comment...
Have her in circles
12 people
Rozita Ahmad's profile photo
Ridhwan Sharif Snapsyndicate's profile photo
muhammad osman ali md hanapi's profile photo
siti aisyah's profile photo

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
Resipi Susu Santan, Susu Badam dari Muslim Cottage
Resepi air 100 plus: Setelah kita ambil isi kelapa muda untuk buat susu santan, Air kelapa muda jangan dibuang. Perah sebiji lemon(tanpa biji)/ limau nipis jika lagi suka masam. Kacau rata,simpankan dalam peti ais. Tunggu azan maghrib baru diminum ketika be...
 ·  Translate
Resepi air 100 plus: Setelah kita ambil isi kelapa muda untuk buat susu santan, Air kelapa muda jangan dibuang. Perah sebiji lemon(tanpa biji)/ limau nipis jika lagi suka masam. Kacau rata,simpankan dalam peti ais. Tunggu aza...
1
Add a comment...

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
Kisah macam mane saya terjebak dalam dunia penyusuan.
Tiba2 saya rasa nak coretkan macam mane perjalanan saya sampai boleh terjebak dalam bidang penyusuan ibu ni.. Kisahnya dari awal sebelum kahwin, saya dah study tentang EBM, saya belajar dari senior saya, kak Nadiah Sidek yang tinggal kat US. Sebab kat overs...
 ·  Translate
Tiba2 saya rasa nak coretkan macam mane perjalanan saya sampai boleh terjebak dalam bidang penyusuan ibu ni.. Kisahnya dari awal sebelum kahwin, saya dah study tentang EBM, saya belajar dari senior saya, kak Nadiah Sidek yang...
1
Add a comment...

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
Rawatan Baby Cleft Pallate
--------------- --------------- --------------- --------------- --------------- --------------- Ibu : Puan, saya nak beli pil tambah susu. Saya : Boleh saya tahu mengapa puan nak makan ubat tersebut? Ibu : Saya rasa susu saya semakin kurang. Bila perah dapa...
 ·  Translate
------------------------------------------------------------------------------------------ Ibu : Puan, saya nak beli pil tambah susu. Saya : Boleh saya tahu mengapa puan nak makan ubat tersebut? Ibu : Saya rasa susu saya sema...
1
Add a comment...

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
MASALAH OBESITI DI KALANGAN IBU
Salam semua ibu dan bapa,  Saya Siti Aisyah, seorang ibu dan sangat berminat dalam ilmu penyusuan.  Hari ini saya nak kongsi kisah saya macam mana saya boleh "maintain" berat saya selepas bersalin sehingga sekarang. Ramai orang cakap, saya kurus sebab saya ...
 ·  Translate
Salam semua ibu dan bapa,  Saya Siti Aisyah, seorang ibu dan sangat berminat dalam ilmu penyusuan.  Hari ini saya nak kongsi kisah saya macam mana saya boleh "maintain" berat saya selepas bersalin sehingga sekarang. Ramai ...
1
Add a comment...

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
Menuntut Ilmu dari Kak Shida
Tadi jugak kak shida cakap, Breastfeeding is NOT A COMPETITION!! Bukan ko nak bertanding sape menyusu paling lama, setahun ke, dua tahun ke, sebulan ke? Bukan.. "Kalau ade mak yang datang dan cakap, saya berjaya menyusu sehari je..saya akan cakap tahniah! G...
 ·  Translate
Tadi jugak kak shida cakap, Breastfeeding is NOT A COMPETITION!! Bukan ko nak bertanding sape menyusu paling lama, setahun ke, dua tahun ke, sebulan ke? Bukan.. "Kalau ade mak yang datang dan cakap, saya berjaya menyusu sehar...
1
Add a comment...

siti aisyah

Shared publicly  - 
 
Pengurusan Stress dan Penyusuan Ibu~
Siti 'Aisyah Ibu-ibu semua, malam ni saya nak kongsi sesuatu yg penting juga dalam penyusuan ibu. Tentang stress!!! Ibu2 pernah tak, dengan kerja yang banyak kat ofis, balik umah letih dan kat rumah pun kerja rumah tak habis2, kemudian bagi ibu yang menyusu...
 ·  Translate
Siti 'Aisyah Ibu-ibu semua, malam ni saya nak kongsi sesuatu yg penting juga dalam penyusuan ibu. Tentang stress!!! Ibu2 pernah tak, dengan kerja yang banyak kat ofis, balik umah letih dan kat rumah pun kerja rumah tak habis2...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
12 people
Rozita Ahmad's profile photo
Ridhwan Sharif Snapsyndicate's profile photo
muhammad osman ali md hanapi's profile photo
siti aisyah's profile photo
Work
Occupation
Teacher
Skills
Breastfeeding Peer Counselor
Employment
  • SMK Taman Perwira
Links
Contributor to
Story
Tagline
BIJAKSANA DAN BERILMU
Introduction
Siti Aisyah binti Samat, your peer counselor in breastfeeding under Malaysian Breastfeeding Peer Counselor. 
Basic Information
Gender
Female