Profile cover photo
Profile photo
Ummi Nuha/ Siti Aisyah
30 followers -
BIJAKSANA DAN BERILMU
BIJAKSANA DAN BERILMU

30 followers
About
Ummi Nuha/'s posts

Post has attachment
TUNGKU BATU HERBA
[ BENGKEL RAWATAN BERPANTANG ] Untuk pengetahuan semua, pada Jun yang lepas. Saya telah pegi ke HR HERITAGE SPA Ibu Suri. Spa HR Heritage ni terletak di Alor Setar, Kedah. Spa dia memang khusus untuk ibu berpantang dan ibu yang sudah bersalin dan nak bagi b...

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
8/25/14
5 Photos - View album

Post has attachment
Kelebihan Babywearing
Gambar ni ialah saya dan Nuha mendaki Bukit Bendera..kami tak naik kereta kecik tu pun tapi jalan je sepanjang perjalanan. Saya ade stroller jugak!! Saya pun ade babywearing!! Kali ni kami pilih bawak babywearing. Lebih ringan dan mudah lipat dalam beg. Ilm...

Post has attachment
KHASIAT MANDIAN HERBA UNTUK IBU
Tungku batu sungai dan mandian herba! Bagi ibu yang tengah mencari tungku yang mudah dipanaskan ( dan die tetap dari batu sungai dan herba) bolehlah cuba! Mandian herba ade dua pek. Bagus untuk buat mandi..lancarka n peraliran darah terutama buat ibu menyus...

Post has attachment
MUDAHNYA MANDIAN HERBA IBU SURI
[ MUDAHNYA GUNA MANDIAN HERBA IBU SURI ] Hari ni saya nak share pasal mandian herba ibu suri. Cara guna dia memang senang! Mula-mula bukak pek mandian herba. Bentangkan kain putih ( beli kat Nagoya 1 meter) dan tuangkan daunan herba atas kain tu. Gaulkan da...

Post has attachment
TIPS PETUA MUKA BERSERI KEMERAHAN
[ TIPS MUKA BERSERI KEMERAHAN ] Malam ni saya nak share satu tips yang diajar oleh arwah nenek saya semasa pantang. Untuk mendapatkan kulit yang bersih, licin dan sihat kemerahan, amalkan basuh muka setiap pagi dengan air rebusan daun inai. Jadinya setiap p...

Post has attachment
Photo

Post has attachment
SET BERPANTANG IBU SURI!!
[ SET BERPANTANG IBU SURI ] Rasenya saya tak pernah lagi cite pasal set berpantang Ibu Suri kan? Em okeylah, nak cite nih.. Dalam set berpantang Ibu Suri ni ade - Tungku untuk Ibu ( dalam tungku ni ade batu sungai tau!) - Tungku yang comel untuk baby! Tuama...

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
8/22/14
9 Photos - View album

Post has attachment
Kata Dr Suriya tentang Susu Kambing
Bagi yang berikan bayi susu kambing segar tanpa diubah suai. Sila ambil perhatian bahawa susu kambing tidak sama kandungan sodium dan protein seperti susu ibu dan ini boleh menyebabkan hypernatrimia. "Goat's milk contains 50 mg of sodium and 3.56 g of prote...
Wait while more posts are being loaded