Profile cover photo
Profile photo
Ronald Schippers
49 followers -
Inspirerend en een hoog rendement
Inspirerend en een hoog rendement

49 followers
About
Posts

Oh nee, niet weer een stukje over burnout. Dat wéten we allemaal toch allang? Dat zal misschien zo zijn, maar ondertussen hebben we er meer dan ooit last van. Sterker: één op de zeven Nederlanders (14% van de beroepsbevolking) heeft as we speak last van klachten als oververmoeidheid en emotionele uitputting. Tijd om in te grijpen dus, zeker als je onderstaande herkent. En goed nieuws: je hebt zelf gelukkig best veel zelf in de hand.

Lees ook: Waarom het druk hebben opeens voor sukkels zou zijn

Eerst even een testje. Herken je de volgende gedachten?

Aan het eind van de dag ben ik vaak uitgeput…

Ik voel me moe als ik wakker word en wordt geconfronteerd met mijn werk…

Het vergt heel veel van mij om de hele dag met mensen te werken…

Mijn werk put me uit…

Deze vragen werden onlangs gesteld tijdens een groot landelijk onderzoek naar arbeidsomstandigheden. Zo’n 14% van de mensen beantwoordde deze vragen met ‘ja’, of ‘meer dan een paar keer per maand’. En dat is veel,in ieder geval meer dan het een paar jaar geleden was. Met de economische crisis nog vers in het geheugen jakkeren we er dan ook flink op los op ons werk, vaak met minder mensen dan daarvoor. Tijd voor een kleine checklist burnout, want om te weten of je in de gevarenzone zit, is het handig om de waarschuwingssignalen te (her)kennen. Dr. Travis Bradberry, schrijver van bestseller Emotional Intelilgence 2.0 publiceerde deze maand een lijst op carrièrewebsite LinkedIn, die ons opviel omdat ie zoveel geliked en gedeeld werd. We vatten de handigste punten daarom hier even samen (mét tips):

Gezondheidsproblemen
Burnout heeft een enorme, negatieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. En dat gaat van pijn, depressie en hart-en vaatziekten tot obesitas of gewoon te vaak zien zijn. Als dit zo is, overweeg dan eens de rol van je werk hierin. Is jouw werk, en je aanpak daarvan, de moeite waard om deze gevolgen te hebben?
En dit kan je doen: Besteed aandacht aan je lichaam, want dat praat tegen je. Het is makkelijk om te denken dat een hoofdpijn komt door uitdroging, die buikpijn het gevolg is van iets wat je gegeten, en een pijnlijke nek komt door een verkeerd kussen, maar dat is niet altijd het geval. Veelvuldige pijn is vaak een opeenstapeling van stress en angst. Burnout manifesteert zich als eerste in je lichaam,dus leer daarnaar luisteren.
Concentratiestoornissen
Onderzoek toont aan dat stress nogal invloed heeft op de prefrontale cortex, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor hoe scherp en helder je geest functioneert. Als je merkt dat je domme fouten maakt, belangrijke dingen vergeet of emotionele uitbarstingen hebt, ben je waarschijnlijk (onderweg naar een) burnout.
En dit kan je doen: Koppel jezelf op tijd los van je werk. Letterlijk. Dus telefoon en laptop uit, net als die e-mail en groepsapps met collega’s. En dit is meteen de belangrijkste anti-burnout strategie in deze lijst. Want als je niet de tijd vindt om jezelf los te maken van je werk, wordt het een te groot onderdeel vanje leven. Stel jezelf niet 24/7 bloot aan dat constante spervuur ​​van stressoren. Daardoor kan je niet opladen of even je gedachten laten rusten. Als helemaal ‘los’ niet kan, stel dan vaste checkmomenten in. Lees doordeweeks alleen je mail na het avondeten bijvoorbeeld, en in het weekend als de kinderen sporten. Dat soort blokjes houden je tijd overzichtelijk (en vrij).
Moeite met persoonlijke relaties.
Stress dringt door in alles wat je doet, in het bijzonder in hoe je omgaat met mensen. Zelfs als je het gevoel dat je je stress onder controle hebt, laat het zijn lelijke kop vaak thuis zien. En dus lijden je persoonlijke relaties eronder, door bijvoorbeeld ruzie, uitbarstingen of onnodige akkefietjes. Anderen zijn meer geneigd zich terug te trekken en mensen te vermijden, om de zorg weg te nemen. Herken je dat misselijkmakende gevoel als je in bed ligt na te denken over het werk dat je nog moet doen of misschien over het hoofd zag? Dat is het moment dat je mag gaan opletten.
En dit kan je doen: Leun op je geliefden, ze zijn machtige bondgenoten in je strijd tegen burnout. Tijd doorbrengen met mensen die om je geven helpt om jezelf van de stress van het werk te verwijderen en herinnert je er just aan om een ​​beetje te léven en plezier te hebben.
Vermoeidheid
Burnout leidt vaak tot uitputting ,met als kenmerken vermoeid wakker worden (ook na een goede nachtrust), veel koffie om op de been te blijven en problemen met wakker blijven op het werk.
En dit kan je doen: Plan je ontspanning net zoals je werk plant. Een boek lezen, een bad nemen, hardlopen of koken: leuke dingen geven je iets om naar uit te kijken, en je ontspant ervan. Blijf overigens weg van slaappillen. Of het nu alcohol, Nyquil, Benadryl, Valium, Ambien, of wat dan ook is, deze stoffen verstoren je natuurlijke slaap proces. En die heb je nou juist nodig om een burnout te voorkomen.
Negativiteit
Zels als je van nature positief bent, kan een burnout je negatief maken. En dat gaat van anderen veroordelen tot cynische gedachten (‘er gaat hier ook nooit iets goed!’) Burnout leidt vrijwel altijd tot een zeurend gevoel van ontevredenheid en gebrek aan motivatie; wat je ooit zo leuk vond aan je werk kan je eigenlijk niet meer oppeppen. Dat maakt het werk erg moeilijk, omdat je er niet uithaalt wat je erin stopt.
En dit kan je doen: Organiseer je werk. Een groot deel van de stress die we ervaren komt niet voort uit het hebben van te veel werk, maar uit een gebrek aan organisatie. Als je de tijd nemen om je bezigheden goed te organiseren, wordt je werk beheersbaar. En daar wordt het ook weer leuker van.
Problemen met de prestaties.
Mensen met burn-out zijn vaak heel goed in wat ze doen, dus als ze minder gaan functioneren zullen ze dat proberen te verhullen. Houd je eigen prestaties eens onder de loep: hoe doe je het bijvoorbeeld vergeleken met een half jaar geleden? Op die manier kan je inschatten of je in, of juist uit een burnout aan het raken bent.
En dit kan je doen. Neem regelmatig pauzes tijdens de werkdag. In principe werken we het beste in spurts van een uur tot anderhalf, gevolgd door 15 minuten pauze. Als je wacht tot je te moe bent om een ​​pauze te voelen, is het al te laat. Plan je pauzes dus in en loop weg van je werkplek.
Als dit nou allemaal niet werkt, is je probleem misschien toch (de aard van je) baan. Kijk in dat geval eens hier of hier. Succes!

Hoe voorkom ik toename van ziekteverzuim in piektijden?
Door: Asha Kalijan

Vraag
"In piekperioden, zeker twee keer per jaar, melden mensen zich twee keer zo vaak ziek. Het ziekteverzuim is over de gehele linie wat hoger, dan de jaren daarvoor. En we hebben nog niet ontdekt hoe die te verlagen binnen alle veranderingen die plaatsvinden. We hoopten met zelfstandige medewerkers te werken, maar dat is in de praktijk anders. Hoe kunnen het verzuim omlaag krijgen?"

Antwoord van Asha Kalijan
De analyse uit de jaarcijfers biedt een mooie ingang om het anders te doen. Feiten liegen niet. Ziekteverzuim, waarbij een structureel patroon te ontdekken is, geeft een serieus signaal af. Op de korte termijn zal het probleem niet direct merkbaar zijn. Maar op de lange termijn kan er een serieus probleem ontstaan.

Signaal voor motivatieproblemen en machteloosheid
Veel managers zijn zich niet bewust van de impact van ziekteverzuimproblemen. Natuurlijk kan iedereen een keer ziek zijn, dat is normaal en ingecalculeerd.
Het patroon dat bij jullie organisatie is ontstaan, geeft het signaal af dat medewerkers door alle veranderingen, werkdruk of werkstress ziek worden of zich ziek voelen. Het geeft onzekerheid en een motivatieprobleem aan. Dat leidt over het algemeen tot een passieve houding en dat stimuleert een houding van machteloosheid.

Kostentechnisch bijsturen
Veel managers zijn te druk met de dagelijkse handelingen, zeker bij veranderingen, om zich te verdiepen in ziekteverzuim. Zeker met pieken in het werk, is er gebrek aan aandacht. Toch is er veel te winnen met een goed ziekteverzuimbeleid. Cijfers spreken. Ik raad dan ook aan om kostentechnisch bij te sturen, met andere woorden, het kostenaspect als ingang te gebruiken binnen de organisatie en het probleem bij alle managers neer te leggen. Dat spreekt aan en wordt begrepen. Van daaruit kun je meer inzicht creëren in de oorzaak van het ziekteverzuim en het werken aan een beter ziekteverzuimbeleid.

Werk samen aan verlaging werkdruk en een ziekteverzuimbeleid
Maak de analyse uit de cijfers af door verder te onderzoeken. Zoek dan naar de soorten klachten, de teams of units waar het verzuim vaker voorkomt, de afhandeling van het ziekteproces en welke mensen zich ziek melden. Kijk ook naar de manier van omgaan met en het aansturen van medewerkers in het algemeen en let specifiek op de piekperioden. En dan is het vinden van manieren om de werkdruk te verlagen of daar beter mee om te gaan een punt van aandacht. Bereid mensen voor om met werkdruk om te gaan, elkaar te ondersteunen. Spreek extra waardering uit tijdens drukke perioden.

Start het dialoog
Communicatie en informatie is een sleutelwoord bij het aanpak van ziekteverzuim. Luisteren naar mensen, feedback vragen, mensen beter faciliteren en begeleiden en kijken naar de mate van werkdruk zijn zaken waar aandacht voor nodig is. Ga aan de slag met managers en medewerkers omtrent het ziekteverzuimbeleid. Met informatie over het huidige verzuim en in de dialoog met partijen kom je op nog meer ideeën om het probleem goed aan te pakken.

Kortom. Het signaal dat je uit de cijfers haalt spreekt boekdelen. Toon begrip voor de medewerkers. Ze hebben te maken met diverse veranderingen. Daarin hun weg weer vinden is niet altijd even gemakkelijk, omdat veel zaken waarschijnlijk nog niet duidelijk zijn. Verandermoeheid is een fenomeen dat al oud is, maar wel relevant. Als mensen zich niet gehoord of begrepen voelen, zich niet gewaardeerd voelen, en onzeker zijn over de gang van zaken of hun functie, dan leidt dat tot passiviteit, machteloosheid en ziekteverzuim. Zeker als ze te maken hebben met hoge werkdruk in bepaalde perioden. Werk aan stabiliteit binnen alle veranderingen. En pak daarna pas het zelfstandig (leren) werken aan.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
https://youtu.be/xaxrixBFAic
This company is building houses from old plastic
New Zealand-based inventor and engineer Peter Lewis wanted to give used plastic a permanent purpose. http://www.byfusion.com/ https://www.facebook.com/b
youtube.com


Vakantie met verslaafde is ramp voor reisgenoten
25 mei 2016 om 15:45 door Anne-Fleur Pel
Vakantie met verslaafde is ramp voor reisgenoten
Foto: Colourbox

Veel verslavingen komen aan het licht rond de vakantieperiode. Gokverslavingen met het storten van het vakantiegeld, eetstoornissen aan het all-inclusive buffet en internetverslavingen op de achterbank richting het vakantieadres. „Veel vakanties met een verslaafd familielid eindigen dan ook in een drama”, zegt verslavingsdeskundige Dick Trubendorffer.

Lees ook: Simpele truc helpt je van je telefoonverslaving af

Tijdens de vakantie komt de verslaving van familieleden of vrienden pijnlijk bloot te liggen. Bij verslavingskliniek GGZ Trubendorffer zien ze rond deze periode een toename van het aantal aanmeldingen. „Het begint bij het storten van het vakantiegeld”, zegt Trubendorffer. „Het extraatje van 5000 euro van beide partners wordt door de man regelrecht naar het casino gebracht. De geplande vakantie naar een exotische bestemming verandert in een weekendje Brussel.”

Gamen

Onderweg komt vaak de spelletjesverslaving van de kinderen aan het licht. „Jengelend op de achterbank roepen ze over de grens de hele weg om wifi. Ze moeten 4G uitzetten, maar bij terugkomst ontdekken de ouders dat hun tieners toch stiekem dataroaming hebben aangezet via de forse navordering die zij ontvangen van hun provider.” Op vakanties zie je uiteindelijk zowel de ouders als de kinderen turend naar hun telefoon of tablet aan tafel zitten.

„De ouders hebben een knieval gemaakt en toegegeven aan de ’kleine terroristjes’. Dit gebeurt in alle lagen van de bevolking. Het getuigt van een gebrek aan inzicht dat zij de ogen hiervoor sluiten.” Want de gevolgen kunnen groot zijn. „Na vijf weken gamen zijn de kinderen totaal ongemotiveerd om weer naar school te gaan. Dit kan resulteren in spijbelen en slechte schoolprestaties.”

Ruzie

Op het vakantieadres aangekomen gaan volwassenen ook helemaal los met hun verslavende gedrag. Werkgerelateerde verantwoordelijkheden vervallen en om 11 uur ’s ochtends wordt het eerste biertje al opengetrokken. „Door een of beide ouders. Dit zorgt voor spanningen en ruzies.” Hetzelfde gebeurt met wietverslaafden die drie weken op de camping in Frankrijk niet kunnen blowen. Vervelend gedrag, slapeloosheid en zelfs ziek worden zijn het gevolg. „Bij vrouwen kan tijdens de vakantie de eetstoornis aan het licht komen aan het lopend buffet als ze drie keer langs de toetjes lopen. Veel mensen weten het niet van zichzelf of ontkennen het. Toch zoeken zij de verleiding op omdat het aanlokkelijk is.”
Vermijden

Veel familieleden vermijden de signalen van verslavingsgedrag. Trubendorffer noemt verslaving een ’family disease’, een familieziekte. „Het is moeilijk, maar spreek het familielid aan op zijn of haar gedrag. Maak het bespreekbaar en zoek professionele hulp. Verslavingen ontwrichten tijdens de vakantie hele families en voor sommige Nederlanders is het zelfs de reden om helemaal niet naar het buitenland te gaan.”

Post has attachment

Greenpeace Nederland ‏@GreenpeaceNL 23 u23 uur geleden

Landbouw zonder bestrijdingsmiddelen niet mogelijk? 'Plan Bee' laat zien hoe: http://bit.ly/Plan-bee #reddebijen
17 retweets 7 vind-ik-leuks
Plan Bee
Plan Bee
greenpeace.nl

Post has attachment
**
Greenpeace Nederland ‏ @ GreenpeaceNL 23 u 23 uur geleden Landbouw zonder bestrijdingsmiddelen niet mogelijk? 'Plan Bee' laat zien hoe: http:// bit.ly/Plan-bee   # reddebijen 17 retweets 7 vind-ik-leuks
Wait while more posts are being loaded