Profile cover photo
Profile photo
Mime MF
3,362 followers -
A simple me :)
A simple me :)

3,362 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Cara Memohon Pengurangan Pinjaman MARA
Setelah 3 tahun bertungkus lumus dalam mendapatkan segulung ijazah sekarang tibalah masanya untuk membayar semula segala pinjaman yang diberikan. Bayar! Pandai pinjam pandailah bayar demi masa depan kita jugak. Jangan sampai kena blacklist. Susah nanti. So,...

Post has attachment
Public
Endometriosis
Entry selepas berbulan menyepi. Maklumlah sibuk kalah menteri. HAHA Just want to share something happened to me last month. Endometriosis . Itu yang doktor bagitau lepas aku buat checkup. Aku punyalah susah hati. Alhamdulillah, Allah jadikan aku seorang yan...

Post has attachment
Public
Heartbreak
"SERANGAN SENJATA KIMIA DI SYRIA MEMBUNUH......" Tak sanggup nak tonton video di Facebook sampai habis. Air mata mengalir sendiri melihat bapa yang meratap kematian anak, kanak² yang mati dengan cara yang menyeksakan dan menyakitkan. Allah! Tak dapat bayang...

Post has attachment
Public
Don't too much!
Tak salah ada target. Kadang-kala kau achieved. Tapi jarang sekali kau failed. Kau kata kau boleh buat dengan sempurna. But don't forget that nobody perfect. Bagi ruang sikit untuk diri sendiri. Don't push yourself too hard. Sekali sekala ada terkurang. Buk...

Post has attachment
Public
#sembangpagi: Blog tak semeriah dahulu?
Saja tertiba aku terdetik nak tulis pasal ni. Dulu, bila sign in blog bukan main excited aku nak post entry, nak blogwalking, nak komen-komen. Tapi sekarang aku dah tak rasa kemeriahan tu. Kawan-kawan yang aktif berblogging dulu pun rasa macam dah kurang. K...

Post has attachment
Public
Makan angin di Berjaya Hills Bukit Tinggi dengan BFF!
Bukan senang nak plan bercuti bersama-sama dengan kawan kita lagi bila masing-masing ada komitmen sendiri dan berkeluarga. Tapi Alhamdulillah, plan makan angin yang dirancang sejak berkurun lamanya akhirnya tercapai! Aku dengan kawan baik aku, Nadia dah ber...

Post has attachment
Public
April 2017
Dah masuk bulan April. Wow! Masa cepat berlalu. Tapi entry tahun 2017 masih ciput. Punah azam tahun baru. Baru 6 kali post entry. Doakan aku rajin kawan-kawan. HAHAHA

Post has attachment
Public
Penang Hot Air Ballon Festival 2017
Aku memang dah lama teringin nak pergi tengok hot air ballon dekat Putrajaya. Tapi itulah, jauh sangat. Last year, ada hot air ballon dekat Alor Star. Sampai je dekat situ, hot air ballon dah bungkus. Alasannya angin kuat sangat masa tu takut bahaya. OK kuc...

Post has attachment
Public
Tular
Penuh timeline Facebook dengan menatang ni! ^0^ #trashdove Weekend pergi mana? 

Post has attachment
Public
Sembang Pagi #1: Pagi dan Rezeki
Pagi. Waktu turunnya rezeki & keberkatan. Cakap yang baik-baik. Buat perkara yang baik. InsyaAllah rezeki itu akan datang kepada kita. Tapi... Di manakah rezeki itu kalau seawal pagi dah sakitkan hati orang? Dekat mana keberkatan kalau seawal pagi mulut ber...
Wait while more posts are being loaded