Profile cover photo
Profile photo
Udruženje OCPO Sapna
2 followers -
Pomoć i podrška osobama sa cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima.
Pomoć i podrška osobama sa cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima.

2 followers
About
Posts

Post has attachment
Neka vam Bog Uzvišeni.podari mudrost da odvojite dobro od zla, hrabrost da se oduprete zabludi i strpljenje da istrajete u vremenu iskušenja.
Photo
Add a comment...

Post has shared content
Udruženje osoba sa cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima Sapna obraća se svim posjetiocima naše Google+ stranice apelom da pokažu humanost prema osobama sa cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima. Svaki iznos nam je dragocjen i biće iskorišten na najbolji način da se osobama sa cerebralnom i paralizom i drugim onesposobljenjima omogući dostojanstven život i rehabilitacija.
Vaša donacija će biti iskorištena za sljedeće svrhe;
1. - Organiziranje aktivnosti na podizanju svijesti stanovništva o ovom problemu nas osoba sa cerebralnom paralizom,
2. - Organiziranje događaja u kojima ćemo diskutirati o problemima nas osoba sa cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima i pronalaziti rješenja za njihovo prevazilaženje,
3. - Nabavke neophodnih ortopedskih pomagala,
4. - Smanjenje troškova rehabilitacije,
5. - Nabavke neophodnih lijekova.
Vašom donacijom iskazujete solidarnost prema osobama sa cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima čije potrebe i želje se teško ostvaruju zbog umanjenih sposobnosti i mogućnosti odvijanja aktivnosti svakodnevnog života.
Svim donatorima ćemo se javno zahvaliti putem naše Google+ stranice i posredstvom medijskih kanala s kojima naše Udruženje surađuje.
Vaše donacije možete uplatiti na žiro račun kao i na devizni račun broj:
ŽIRO RAČUN: 1321402004331552 NLB Tuzlanska banka SAPNA
DEVIZNI RAČUN: 1102797809 IBAN:391321410279780919 SWIFT CODE: TBTUBA 22
UDRUŽENJE OSOBA SA CEREBRALNOM PARALIZOM I DRUGIM ONESPOSOBLJENJIMA SAPNA,
ulica 206. Viteške brigade bb, 75411 Sapna, Bosna i Hercegovina
Add a comment...

Post has attachment
Neka vam svjetlost Bajrama obasja dušu, a život ispuni najljepšim osjećanjima, podari sve ono što želite a nemate, i sačuva sve ono što volite, a imate. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Photo
Add a comment...

Post has attachment
Sapna, 17. mart 2018.
PROMOCIJA KNJIGE "INKLUZIVNA PRAKSA I dio" i "SEMINAR RAZVOJNE TEŠKOĆE".
Photo
Photo
31. 03. 2018.
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Dragi/e naši/e kršćani/ke , naročito vama s invaliditetom neka vam Bog Plemeniti snagom uskršnjeg jutra uvijek daruje blagoslov vječan i bolje sutra.
Neka Vam je Uskrs sretan!

Photo
Add a comment...

Post has attachment
Čovjek može istovremeno pripadati različitim društvenim grupama, organizacijama, mrežama koje mogu biti zasnovane na srodstvu, obrazovanju, prijateljstvu, zanimanju, religiji te na nizu drugih interesa individuee. Spremnost ulaganja sopstvenih snaga u održavanje mreže društvenih odnosa zavisi o obilježjima ličnosti, vanjskim okolnostima kao što su bliskost ili daljina postojećih kontakata, ali i o cjelokupnoj situaciji. Značaj društvenih mreža vidljiv je na različitim nivoima individuee, porodice i čitavog društva. Pozitivne društvene mreže usmjerene su zaštiti svojih članova, prevenciji negativnih životnih događaja, odnosno unapređenju života članova takvih mreža. Neformalne društvene mreže zasnivaju se na primarnoj solidarnosti, odnosno na emocionalnoj povezanosti svojih članova. Time nadopunjuju rad institucija u pružanju pomoći i podrške, naročito u području porodičnog života.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded