Profile cover photo
Profile photo
Kompleksi Delfinat Istog
6 followers
6 followers
About
Kompleksi Delfinat's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Photo

Post has attachment

Cdo art autentik eshte shprehje e shpirtit dhe abstrakcionit,e ndare nga imitimi i thjeshte i mesueses sone te madhe:natyres.
                                          Lajonel Fajninger   

2 Art mund te quajme cdo gje, qe nga vizatimet ne shpellat parahistorike,deri edhe nje pirg hedhurinesh ne qoshkun e nje galerie.Fjalet art mund ta perdorim edhe ne rastin e muzikes,apo letersise,por me te kuptojm,kryesisht,artin pamor,apo cdo gje qe behet per t'u shikuar e,sidomos,pikturen.

3 Njerzit shpesh argumentojne gjithe pasion per vleren e artit.Vinsent van Gogh-u vdiq ne varferi,pasi askush si blinte pikturat e tij.Edhe miqte e tij thonin se ato ngjanin si vepra e nje te marri.Tashme,ato jane nder pikturat me me vlere ne bote.

4 Vlera e piktures nuk varet nga koha qe artisti e hargjon per te,por nga gjenia e tij dhe vitet qe ai ka studiuar.
                                          James Whistler

5 Pablo Pikaso ishte ftuar ne France qe te bente nje pikture murale per nje ekspozite te madhe ne Paris.Fillimisht,ai nuk dinte c'te pikturonte.Por,pas bombardimeve,brenda pese javesh,ai krijoi Guarniken.
Pikaso u frymezua per realizimin e kesaj pikture shum te madhe e tronditese per vdekjen dhe shkaterrimin,pasi avionet nazist bombarduan qytetin republikan te Guarnikes,me 1937,duke vrar qindra civile.

6   "Mona Liza shqiptare" Tabloja "Motra tone" e Kole Idromenos prej kohesh eshte cilesuar si "Mnona Liza e artit shqiptar.Por edhe gjithanshmerin e autorit.
Wait while more posts are being loaded