Profile cover photo
Profile photo
Radin Aden
19 followers -
Secretary
Secretary

19 followers
About
Posts

Post has attachment
Pitman Shorthand
Mengimbau semula belajar Shorthand tahun 2002, secara jujur agak da lupa sikit la cara mengguris shorthand ni, kalau trengkas tu ingat lagi sebab kadang2 digunakan juga time catit minit mesyuarat.  So this is pitman shorthand. As long as i could remember i ...
Add a comment...

Post has attachment
A True Sailor Never Abandon Their Ship
So hari ini aku super busy gile sebab bos ada. Dorang semua da tau kalau aku kelam kelibut macam lipas kudung tu and kalau aku pakai heel dan kasut means THE BOSS IS IN THE HOUSE. Tapi sebab heel aku da rabak maybe sebab aku ganas sangat jalan laju2 mana ta...
Add a comment...

Post has attachment
Jinx Face
So hari ini dapat berita kemungkinan next week semua officer akan kena assign bertugas di luar include my boss. Sorang officer ni tengok muka aku je terus cakap  'Ada apa ni lagi mrs secretary saya baru nak makan..' sambil menguis-nguis nasi dan bertindak m...
Add a comment...

Post has attachment
Im cooking
Setelah sekian lama, aku tak masak. Hari ini dalam sejarah aku masak. Daging blackpepper siap bekalkan untuk Mr Bear. Rasa last aku masak tahun lepas kot pastu bekalkan makanan untuk Mr. Bear tak ingat bila last time. (Nampak sangat lama tak masak). So hari...
Add a comment...

Post has attachment
Makluman Sekatan Bayaran Potongan Melebihi 60% daripada Pendapatan Bulanan
Hari ini dapat surat dari HQ berkenaan sekatan bayaran potongan gaji melebihi 60% maknanya kalau slip gaji ngam-ngam 60% automatik tak boleh buat potongan lagi atau senang kata tak boleh buat pinjaman lagi. Memang tak boleh nak tipu la sebab AG takkan menip...
Add a comment...

Post has attachment
Hukuman Guna Emosi atau Akal
Kadangkala pernah kah kita berfikir berapa profesional kita ketika menjalankan tugas? Adakah kita jenis yang mengikut emosi menghukum orang atau mengikut akal fikiran yang jelas. Adakah patut kita menghukum dia dengan menyekat kewangan orang tersebut? Adaka...
Add a comment...

Post has attachment
Hipokrit
Da masuk 8 hari dia tak bertegur dengan aku seperti selalu sejak kejadian tu.  Kejadian yang aku bercakap dengan dia tapi dia abaikan dan hanya berlalu sahaja sebelah aku seolah-olah aku ni tak wujud ketika bercakap dengan dia.  Sedih. Tu sahaja ungkapan ya...
Add a comment...

Post has attachment
My Shaklee Journey
So akhirnya aku jadi ejen pengedar sah shaklee. Punya lah lama baru dapat join?  Kenapa dulu tak join? Dulu saya makan dulu saya tak terpikir nak join.  Saya mula menggunakan Shaklee ketika berpantangkan Husna pada tahun 2012. Disebabkan Doktor Pakar yang m...
Add a comment...

Post has attachment
Contact
You can contact me through Whatsapp : 60197542187 Facebook : www.facebook.com/rirbry Instagram : www.instagram.com/radin_aden
Add a comment...

Post has attachment
Argania Wonder Oil
AKTA TENTANG ARGANIA *100% minyak argan tulen dan asli * Tiada campuran dengan produk lain *Selamat dipakai oleh ibu mengandung dan bayi * 100% halal dan selamat * Tiada kandungan bahan terlarang * Lebih cepat meresap kedalam kulit berbanding minyak biasa. ...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded