Facebook har 83 miljoner falska konton.

Av dessa 83 miljoner falska konton så används ca 15 miljoner av dem till att spamma, sabotera (malware) och klicka på annonser.

Facebook botsen som jag tänker på mest är de som används till att "like"-a företagssidor och klicka på annonser. Många företag sticker nu från Facebook bara för att det är massa falska klick som drar upp deras annonskostnader. 

Just nu har inte Google+ några annonser, men företagssidor finns. Frågan är hur Google+ kommer att hantera en sådan situation ifall oönskade Google+ bots skulle börja +1a företagssidor? Just nu känns det inte som så många företag i Sverige bryr sig om Google+. Men de sociala kanalerna spelar större roll nu än tidigare och det kommer företag som inte förstår det än att märka senare. Googles plus-tjänst kommer att spela en ännu större roll framöver eftersom alla använder Google och Google försöker klämma in sin plus-tjänst i allt.

Facebook måste därför rensa upp snabbt bland spam-kontona innan deras aktie faller helt platt. Det ska även bli intressant och se hur Google+ kommer att lösa det här problemet framöver.

#googleplus   #facebook   #spambots   #malware  
Shared publicly