Profile cover photo
Profile photo
Daud Mohamad
38 followers -
Kisah AyahAmmar
Kisah AyahAmmar

38 followers
About
Posts

Post has attachment
13 Panduan Pilih Penapis Air Untuk Kediaman Anda.

No. 12 yang paling PENTING.

Kesedaran umum semakin meningkat tentang betapa pentingnya sumber air minuman yang bersih kini,dimana mereka sedar akan kemudaratan yang akan menimpa jika kerap meminum air yang tidak bersih yang mengandungi pelbagai bakteria,logam dan karat. Jadi solusi mereka adalah dengan menggunakan penapis air untuk menikmati air yang bersih.

Namun adakah anda menitik beratkan beberapa faktor seperti dibawah sebelum anda memilih penapis air yang terbaik untuk mencapai matlamat anda,iaitu mendapatkan air yang bersih dan berkualiti?

Dibawah ini saya kongsikan kepada anda,13 Tips Untuk Memilih Penapis Air. Gunakan tips ini untuk anda membuat keputusan sebelum memiliki penapis air pertama anda supaya anda tidak menyesal.

TIPS 1: KUALITI AIR YANG DIHASILKAN
Kebanyakan penapis air dipasaran mengfokuskan kepada beberapa jenis kualiti air yang dihasilkan melalui penapis air mereka. Antaranya adalah :

1. Mineral : Air yang ditapis mengandungi kandungan mineral yang baik untuk tubuh badan

2. Alkali : Air ditapis mempunyai kandungan alkali. Kajian menunjukkan bahawa air beralkali adalah bagus untuk tubuh,namun jika mempunyai kandungan alkali yang berlebihan ianya mendatangkan mudarat. Lihat tahap kandungan alkali yang dihasilkan oleh penapis air tersebut melalui bacaan ph.
Jika terlalu tinggi sila lupakan sahaja untuk mendapatkan penapis air tersebut.

3. Reverse Osmosis (RO) : Air yang ditapis adalah bersih tanpa sebarang kandungan mineral. Air RO sesuai untuk penghidap penyakit buah pinggang yang menjalani rawatan dialysis.

TIPS 2: MENDAPAT PENGIKTIRAFAN
Dengan kebanjiran penapis air dipasaran,kadang-kadang kita terlupa untuk memastikan bahawa penapis air tersebut diiktiraf atau tidak.
Pastikan penapis air tersebut mendapat pengiktirafan dari agensi seperti WQA,SIRIM dan lain-lain yang dipercayai.

TIPS 3: CARA PEMBAYARAN DITAWARKAN
Antara cara pembayaran yang selalu ditawarkan oleh syarikat yang menawarkan penapis air adalah seperti berikut :

1.Cash/Outright: Pembelian secara tunai.Kelebihannya anda akan mendapat hak milik terus untuk penapis air tersebut,dan juga selalunya anda akan mendapat pelbagai Free Gift dan tawaran bonus menarik yang lain jika anda membeli secara tunai.

2. Rental : Melalaui pembelian secara rental,anda perlu membayar bayaran yang ditentukan melalui pelan-pelan rental yang ditawarkan syarikat-syarikat tersebut, dan apabila telah tamat kontrak rental pembayaran dalam masa yang ditetapkan, penapis air tersebut akan menjadi hak milik anda.

3.Kad Kredit : Jika pembayaran melalui kad kredit,pembayarannya adalah sama seperti pembelian secara cash/outright dimana anda penapis air tersebut akan menjadi hak milik anda terus.

Pilih pembiayaan kad kredit yang menawarkan 0% interest untuk mengelakkan pertambahan bayaran untuk interest/faedah.

TIPS 4: HARGA PENAPIS AIR
Pelbagai harga penapis air yang terdapat dipasaran. Ada yang terlampau mahal, sederhana dan sangat murah. Kaji dan lihat apa perbezaan antara setiap harga tersebut, adakah fungsinya hanya yang asas sahaja, atau adakah ianya menawarkan hasil air yang sangat berkualiti.

Kadang-kadang yang murah tidak semestinya tidak bagus atau yang mahal tidak semestinya terlampau bagus,kerana kadang-kadang hanya gimik sahaja. Sentiasa membuat perbandingan antara penapis air yang ditawarkan. Yang penting adalah kualiti air yang dihasilkan.

TIPS 5:TEKNOLOGI YANG DIGUNAKAN
Pastikan penapis air yang anda beli mempunyai teknologi yang baik. Ini kerana teknologi mesin yang baik dapat memberikan hasil tapisan yang berkualiti dan memastikan mesin lebih ‘long lasting’.

Sentiasa update dengan teknologi baru berkaitan system penapisan air jika anda sedang berkira-kira untuk mendapatkan satu untuk kediaman anda. Pilih penapis air yang berteknologi terkini dan terbaik, kerana penapis air yang mempunyai teknologi yang baik dan terbaru memberikan hasil tapisan air yang lebih berkualiti dan sihat.

TIPS 6: SISTEM TAPISAN
Sistem tapisan air oleh penapis air dipasaran mempunyai pelbagai jenis, dari yang asas sahaja iaitu hanya menapis kekotoran seperti karat, logam dan lain-lain melalui system tapisan sediment filter. Namun ianya tidak menyingkirkan elemen lain seperti bakteria didalam air. Sebagai contoh, system tapisan oleh penapis air Cuckoo mempunyai 4 jenis tapisan iaitu Sediment Filter, Pre Carbon Filter, Natural Filter dan Nano Positive Filter. Setiap sistem tapisannya mempunyai fungsi yang berbeza untuk memastikan air yang ditapis adalah berkualiti.

TIPS 7: AFTER SALE SERVICE
Tips ini sangat penting untuk anda focus. After sale service teramat penting jika anda tidak mahu kesusahan di kemudian hari. Pastikan bahawa sebelum anda mendapatkan penapis air anda, penapis air tersebut disertakan sekali dengan after sale service yang bagus dan terbaik.

Lihat servis yang ditawarkan setiap bulan seperti servis penukaran filter, penukaran alat ganti jika rosak, tempoh waranti, mudah atau tidak untuk menghubungi pihak customer service dan pelbagai lagi.Tanya kepada agen anda apakah after sale service yang ditawarkan dan bandingkan.

TIPS 8 : TEMPOH RENTAL
Selalunya tempoh rental yang ditawarkan serendah 12 bulan sehinggalah paling lama iaitu 60 bulan.Cuckoo menawarkan tempoh rental sehingga 84 bulan supaya anda dapat menggunakan penapis air pada kos yang lebih rendah dan dapat berjimat. Sepanjang tempoh rental, pastikan syarikat pengeluar penapis air tersebut menawarkan servis after sale yang bagus.

TIPS 9 :ADA HIDDEN COST ATAU TIDAK?
Setiap pembelian melalui pembayaran secara ansuran atau rental, pasti akan terdapat hidden cost yang kita tidak sedar.Sebagai contoh hidden cost yang selalunya kita terlepas pandang seperti :

-Registration Fee
-Processing Fee
-Deposit

Hidden cost ini membuatkan anda terpaksa mengeluarkan wang yang lebih setiap bulan dari biasa. Anda harus bijak mengenal pasti taktik syarikat-syarikat tersebut.

Namun syarikat seperti Cuckoo tidak mengenakan sebarang kos tambahan atau kos bayaran tersembunyi apabila anda mendaftar sehinggalah pemasangan selesai.

TIPS 10 :JIMAT ELEKTRIK ATAU TIDAK?
Adakah penapis air tersebut menjimatkan elektrik? Ini penting kerana penapis air tersebut memerlukan bekalan elektrik yang berterusan 24 jam 7 hari seminggu dan 365 hari setahun. Jika penapis air tersebut menggunakan tenaga elektrik yang terlalu tinggi, anda dinasihatkan lupakan sahaja penapis air tersebut.

Pilih penapis air yang diperakui menjimatkan elektrik. Sebagai contoh penapis air Cuckoo menawarkan mesin penapis air yang sangat menjimatkan penggunaan elektrik walaupun mempunyai fungsi air sejuk dan panas. Selain itu untuk pengetahuan anda, mesin pemanas air (water heater) biasa yang anda gunakan dirumah menggunakan tenaga elektrik yang lebih tinggi berbanding penapis air Cuckoo.

TIPS 11 : SAIZ TANGKI
Adakah saiz tangki memainkan peranan penting dalam pemilihan penapis air?

Jawapannya adalah ya.

Namun, bukan satu keperluan untuk memiliki penapis air yang mempunyai tangki yang terlalu besar kerana air sejuk/panas tersebut bukanlah sentiasa dikeluarkan tanpa henti. Bahkan, tangki yang lebih besar juga dapat melambatkan proses penyejukan air kerana ruang yang lebih besar. Maka itu adalah kelebihan penapis air Cuckoo kerana saiz tangki airnya yang sederhana. Tangki yang bersaiz sederhana lebih cepat proses penyejukan air. Malah, untuk air suhu bilik pula dapat dikeluarkan secara free flow tanpa memerlukan tangki seperti penapis-penapis yang lain.

TIPS 12 : EJEN YANG DIPERCAYAI
Ini juga merupakan tips yang penting. Pilih ejen yang berpengalaman dan bertanggungjawab supaya mereka dapat membantu anda memilih penapis air yang sesuai untuk anda, membantu dari A-Z dalam proses pembelian dan juga khidmat selepas belian supaya mudah jika anda mengalami sebarang permasalahan dimasa hadapan.

TIPS 13 : AMBIL TAHU TENTANG KONTRAK JUALAN DAN RENTAL
Ambil tahu secara serius tentang kontrak dan syarat jika anda membeli secara cash ataupun secara rental. Tanyakan kepada ejen anda, syarat-syarat lengkap berkaitan kontrak sebelum anda mendapatkan penapis air tersebut.

Terima kasih sudi membaca 13 Tips ini. Sila tekan butang SHARE jika ia bermanfaat untuk family, rakan-rakan dan semua orang ya.

PENAPIS AIR TERBAIK LAGI STANDARDS ADA DI SINI KLIK LINK DI BAWAH :

👉http://bit.ly/2I7ycne

👉http://bit.ly/2I7ycne

👉http://bit.ly/2I7ycne
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Pre Order Iris Top Dibuka Sekarang, Stok Terhad 10 Ribu Sahaja! Lambat Habis
IRIS TOP RM75 SEBULAN, PENAPIS AIR MAMPU MILIK HARGA TERMURAH DI PASARAN. ⇨ Sebelum Terlambat, Tempah Sekarang ⇦
Add a comment...

Post has attachment
Penapis Air King Top Cuckoo Viral dan Mampu Milik RM60 JER sebulan!
Add a comment...

Post has attachment
King Top Cuckoo Penapis Air Yang Mampu DiMiliki Hanya Serendah RM60 Sebulan Termurah Di Pasaran
Tsunami King Top Cuckoo Paling Laris Terjual Sejak diperkenalkan Good Plan, Model King Top Cuckoo ni menjadi tsunami bila permintaan melebihi tawaran. Maklumla bayar RM60 sebulan je dah boleh dapat penapis air yang ada 7 suhu boleh laras. Panas, sejuk, suam...
Add a comment...

Post has attachment
Combo SET RAYA.

Geng beli penapis air + penapis udara serendah RM135 sebulan jer.

Geng dapat FREE penapis udara mudah alih bernilai RM600. Penapis udara mudah alih tu sesuai letak dalam kereta kita supaya dapat sedut habuk dan asap. Terbaik untuk anak kecik kita bernafas.


Bagi udara sentiasa segar untuk family.

Mailah order. Baru meriah RAYA!

Daud Mohamad
012 - 976 0024

http://wasap.my/60129760024

http://daudcuckoodmgroup.blogspot.com

#DMGroup
#DMG
#UsahawanCuckoo
#Cuckoo
#WaterPurifier
#AirPurifier
#SetComboCuckoo
#IrisCuckoo
#Cmodel
#PenapisAir
#PenapisUdara
#BroCuckooMalaysia
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ejen Cuckoo Malaysia. Nak beli cuckoo boleh order dengan saya tau.
Add a comment...

Post has attachment
Daud Mohamad Ejen Cuckoo Malaysia Trusted Seller 012 - 976 0024
Salam sejahtera semua. Bercadang nak pasang penapis air Cuckoo ya? Boleh terus whatsapp saya jika dah bersedia untuk order klik no ini ⇨ 012 - 976 0024   (En. Daud) Syukur anda dah sedar tentang pentingnya guna penapis air. Dan yang lebih penting tahniah ke...
Add a comment...

Post has attachment
Selamat datang ke Usahawan Cuckoo DMGroup. Blog ini adalah untuk memudahkan anda membuat pilihan yang bijak bagi membeli produk Cuckoo penapis air, penapis udara, max blender dan produk Cuckoo yang lain bakal berada di pasaran Malaysia nanti.

Visi kami adalah untuk menjadi jenama no. 1 peralatan rumah sihat di Asia.

Hubungi saya Daud Mohamad, Natural Excutive anda untuk membuat tempahan produk Cuckoo pilihan hati anda 012 - 976 0024

Peluang baik untuk anda yang ingin menjana pendapatan meningkatkan ekonomi keluarga.

Selain anda menjadi pelanggan anda juga boleh menyertai kami menjadi rakan pengedar. Pendaftaran menjadi pengedar adalah percuma. Anda boleh menjana pendapatan di dalam bisnes Cuckoo ini secara sambilan atau sepenuh masa.

Peluang kerjaya di Cuckoo sangat cerah. Anda bukan seorang penjual penapis air biasa-biasa. Kami mengiktiraf anda sebagai seorang Usahawan Cuckoo. Dan anda mampu menjana income sehingga 6 angka sebulan dan ianya semua bermula tanpa modal.

Untuk info lanjut anda boleh layari link di ajentanpamodal.com/senangbuatduit

Jumpa anda di puncak kejayaan. Lets make it possible!
Add a comment...

Post has attachment
"MASIH MINUM AIR KARAT TAK BERTAPIS DI RUMAH?"

TERPAKSA minum juga sebab kadang-kadang suami dah tak larat nak BELI & ANGKUT air mineral kat vending machine Walaupun RISAU jugak rasa hati sebab air kat vending machine bukan bersih sangat pun.

Sudah-sudahla tu. Saya ada jalan penyelesaiannya. Miliki Penapis Air Mineral Beralkali CUCKOO. Sediakan air yang bersih dan sihat.

Tersedia dengan 13 suhu boleh laras. Sejuk, panas, suam & suhu bilik. Tekan-tekan sahaja dah keluar air. Tak perlu lagi masak air sangat membantu urusan hidup anda seharian.

Mereka yang berkeluarga dan mempunyai anak kecil sangat disyorkan memilikinya. Mudahnya nak buat susu anak, senang nak buat air untuk suami dan tetamu yang datang bertandang di rumah.

Pelan ansuran MAMPU MILIK SERENDAH RM60 sahaja sebulan.

Berminat nak pasang Cuckoo anda hari ini? Hubungi saya 012 - 976 0024 atau terus whatsapp ke wasap.my/60129760024



#cuckoomalaysia
#brocuckoomalaysia
#cuckoowangsamaju
#cuckoopuncakalam
#cuckoogombak
#cuckooampang
#cuckooputrajaya
#cuckoobangi
#cuckoocheras
#cuckoosentul
#cuckoosetiawangsa
#cuckooshahalam
#cuckooseremban
#cuckoopetalingjaya
#cuckookedah
#cuckoomelaka
#cuckooperlis
#cuckooperak
#cuckoopenang
#cuckookelantan
#cuckoojohor
#cuckooterengganu
#cuckoosabah
#cuckoosarawak
#cuckoolabuan
#cuckoopahang
#cuckookl


Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded