Profile cover photo
Profile photo
ДКЦ Асцендент
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Вече сме част от портфолиото на платформата Medal. При ползване на услугите HPV тест Digene, измерване на костна плътност (дензитометрия), профилактичен гинекологичен пакет, BFM консултация, директен тест за хламидиазна инфекция или ако искате да откажете цигарите чрез пакет I Quit Smoking, можете да съберете различно количество медали.

Post has attachment
Екипът на ДКЦ Асцендент прави всичко възможно, за да предложи съвсем скоро на своите пациенти и бременни жени изследване, откриващо вируса Зика. Следете новините на сайта ни за повече информация.

Post has attachment
В ДКЦ Асцендент клинични проучвания се извършват от 2000 г. Ако имате желание да се включите в някое от планираните проучвания можете да се запишете като доброволец на сайта ни.

Post has attachment
Актуални проучвания показват, че вероятно броят на хората с повишен холестерол причинен от фамилна обремененост е много по-висок отколкото се е смятало до сега.

Post has attachment
Следвайте 10-те правила описани в това видео, за да подобрите значително качеството на Вашия сън, като същевременно намалите риска от последствията, които хроничното недоспиване могат да окажат върху организма Ви.

Post has attachment
Научни изследвания показват, че дори леката загуба на сън, на която много хора се подлагат по време на работната седмица – например гледане на телевизия до полунощ и след това, може да доведе до метаболитни, сърдечно-съдови, когнитивни и неврологични дисфункции. В допълнение към емоционалния стрес и когнитивни нарушения, следващи безсънието, вървят и високото кръвно налягане, затлъстяването и метаболитният синдром. Понякога последиците от сънната депривация могат да бъдат фатални.

Post has attachment
Учените са установили, че недоспиването води до покачване на телесното тегло, като затова „ се обвиняват” хормоните лептин и грелин. При недостатъчно сън апетитът  се повишава пропорционално и се засилва (с невероятните 45%) желанието за консумиране на въглехидратни и висококалорични храни, а това води неизбежно до затлъстяване.

Post has attachment

Post has attachment
Неинвазивните пренатални тестове (НИПТ) се налагат все по-уверено в сферата на пренаталното проследяване на бременните жени както в Европа, така и в България. Дали обаче всички разновидности на НИПТ, предлагани на българските пациентки са еднакви? По какво се отличава Пренатест (+Prenatest България)

Post has attachment
30% до 50% от населението в света страда от безсъние в някакъв етап от живота си. Причините са много и разнообразни, а безсънието променя мозъчната дейност, настроението, мисловните и физиологични процеси и има както краткосрочни, така и дългосрочни последици.
Прочетете повече по темата в статията и споделете Вашият опит в коментарите.
Wait while more posts are being loaded