Profile cover photo
Profile photo
Nordatlantens Brygge
22 followers -
Kulturhus med kunst og kultur fra Færøerne, Grønland og Island. Konference- og selskabslokaler
Kulturhus med kunst og kultur fra Færøerne, Grønland og Island. Konference- og selskabslokaler

22 followers
About
Nordatlantens's posts

Post has attachment

Post has attachment
Rúrí - Fragile Systems

29. oktober 2016 - 5. februar 2017

På udstillingen Fragile Systems kan man opleve en række tankevækkende værker af den internationalt anerkendte islandske kunstner Rúrí. Udstillingen er skabt specielt til kulturhusets store sale og de to centrale værker Balance – Unbalanced og Future Cartography VII kan opleves for første gang.

Udstillingen Fragile Systems tager afsæt i helt grundlæggende begreber og fænomener som balance, relativitet, tid og miljø. Med en række markante installationer, billeder og lydspor udfordrer Rúrí både konkret og metaforisk vores forståelse og organisering af verden.

Skrøbelige balancer
Det nye og omfattende værk Balance – Unbalanced har været intet mindre end ti år undervejs. Rúrí sætter her fokus på balance som et gennemgribende aspekt i livet og verden; det være sig personligt, politisk, økonomisk, miljømæssigt eller kosmisk.

Med udvalgte hverdagsgenstande symbolsk placeret på gammeldags vægte udstiller Rúrí skævheder og ubalancer i menneskets prioritering af bl.a. vandressourcer, behandling af naturen samt vægtning af menneskeliv over for økonomi. På metaforisk vis minder hun os om vigtigheden af at opretholde eller genoprette disse væsentlige balancer, samtidig med at hun illustrerer, hvor truede vores skrøbelige systemer egentlig er.

Skrøbeligt miljø
Værket Future Cartography VII slår et andet tema an, der har været afgørende i Rúrís kunstneriske produktion; miljøengagementet. Værket illustrerer, hvilke konsekvenser den globale opvarmning vil få for udvalgte kystlinjer, herunder danske, hvis isen på Antarktis forsvinder.

Med Fragile Systems stiller Rúrí således uomgængelige og afgørende spørgsmål vedrørende menneskets prioriteringer og organisering af verden. Rúrís kunst har altid haft en politisk og aktivistisk kant, og når hun udtrykker sin bekymring over vores truede natur og menneskelige disharmoni, er det derfor også en utvetydig opfordring til at tage stilling og handle, så den aktuelle kurs vi befinder os på endnu kan ændres.
Photo

Post has attachment
Oplev Hjaltalín på Nordatlantens Brygge fredag den 14. oktober 2017 kl. 22.

Post has attachment
Oplev Hjaltalín på Nordatlantens Brygge fredag den 14. oktober 2017 kl. 22.

ONSDAGSKONCERT
Denne onsdag er der nordisk program med bl.a. Grieg.

Onsdag den 16. november kl. 17
Dørene åbnes kl. 16

Onsdagskoncerter har været et fast musikalsk indslag i København i over 15 år. Koncerterne arrangeres af Wonderful Copenhagen og finder sted hver onsdag ved fyraftenstid i foråret og efteråret i i hovedstadens kirker og koncertsale. Koncerterne er klassiske og fremføres af talentfulde musikstuderende, og musikprogrammet sammensættes af et udvalg ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
Onsdagskoncerterne er gratis. 

Post has attachment
En aften med Kristín Marja Baldursdóttir
Oplev en af Islands største forfattere i en aftensamtale om hendes forfatterskab og seneste romanudgivelse på dansk Køligt Daggry i vores litteratursalon NordOrd.

Torsdag den 17. november kl. 20

Kristín Marja Baldursdóttir er oprindeligt uddannet folkeskolelærer, og hun arbejdede som både lærer og journalist, før hun i 1995 indledte et forfatterskab, der har givet os lige så unikke som flerstrengede og fængslende skildringer af menneskeskæbner fra Islands afkroge.

Kristín debuterede med efterkrigstidsromanen Mågelatter og fik sit store, internationale gennembrud med Karitas uden titel, der blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2006. Hendes fortælling om kunstneren Karitas fortsatte i Karitas – kaos på lærred og Karlsvognen. På dansk findes desuden samtidsromanerne Fra Hus til hus, Kantate og senest Køligt daggry.

Arrangementet
Kristín Marja Baldursdóttir samtaler med NordOrds Birgir Thor Møller og efter en kort pause besvares spørgsmål fra salen. Arrangementet forventes at vare 90 minutter, og der vil være bogsalg i litteratursalonens café, som åbner en time før arrangementet.
Photo

Post has attachment
ANNIKA HOYDAL med band
Oplev den færøske skuespiller, sangerinde og komponist Annika Hoydal optræde med et musikalsk dreamteam på Nordatlantens Brygge

Fredag den 7. oktober kl. 21
Dørene åbnes kl. 20

I 2015 udgav færøske Annika Hoydal det prisvindende album Endurljós (Genskær), der er en sprudlende hyldest til livet. Til koncerten optræder Annika Hoydal med et sandt færøsk dreamteam, der kommer til at spille såvel helt nye numre som klassikere fra tiden med bandet Harkaliðið.

Annika har I et halvt århundrede fascineret, forarget og charmeret publikum på Færøerne, i Danmark og I Tyskland. På Færøerne står Annika som et lysende kultur ikon, og hun er med god grund blevet kaldt dronningen i færøsk musik. Annika har mere end nogen anden været med til at holde liv i den gamle færøske sangskat samtidig som hun sammen med sin bror Gunnar Hoydal har været med til at skabe ny musik.

Nu får danskere og ikke mindst herboende færinge endelig lejlighed til at opleve Annika Hoydal med det band, som hun med stor succes har turneret med på Færøerne.
Photo

Post has attachment
Nordatlantisk krimiaften

Mød de bogaktuelle forfattere Yrsa Sigurðardóttir, Jógvan Isaksen, Hans Jakob Helms og Nina von Staffeldt, når vi sætter fokus på nordatlantiske krimier i vores litteratursalon NordOrd.

Onsdag den 21. september kl. 20.

Der både skrives og læses flere krimier og thrillere end nogensinde før. Om alt fra bestialske mordere til korrupte embedsmænd og politikere. Og ikke mindst i den ellers så fredlige Norden, der har udviklet sin egen markante krimitradition, som kendetegnes ved bl.a. skarpe miljø- og samfundsskildringer.

Vi har inviteret fire forfattere til at drøfte deres aktuelle bøger og genrens udvikling i Nordatlanten: Islandske Yrsa Sigurðardóttir (aktuel med romanen DNA), færøske Jógvan Isaksen (Den femte mand) og de danske forfattere Hans Jakob Helms (De dødes fjord) og Nina von Staffeldt (Frosne beviser), som begge har et indgående kendskab til og skriver om Grønland.

Krimiaften i NordOrd
Forfatterne samtaler med NordOrds Birgir Thor Møller, og efter en kort pause besvares spørgsmål fra publikum. Arrangementet forventes at vare ca. 90 minutter. Der vil være bogsalg i salonens café, som åbner en time før arrangementet.

Billetter: 60 kr. Onlinebilletsalg på Billetto.dk.
Photo

Post has attachment
Hjaltalín
Fredag den 14. oktober kl. 22 (Kulturnatten)

Islandske Hjaltalín er et af de bands, som op gennem 00’erne var med til at forme den unikke islandske DIY pop- og rockscene, der fuld af skæve ensembler, alternativ instrumentering og fængende melodier, har været definerende for øens musikliv de seneste 10-15 år.

Siden bandet fandt sammen i 2004 på det lokale gymnasium i Reykjavík, har de udgivet 3 markante albums, hvor Terminal (2009) blev kåret som årets album ved Icelandic Musik Award. Hjaltalíns besætning har undergået flere forandringer ligesom de musikalsk har bevæget sig gennem flere genrer og udtryk. I dag bliver deres musik flere steder betegnet som kammer-pop med dybe rødder i indierock, 60’er pop og ikke mindst klassisk musik.

Hjaltalín har optrådt på Roskildefestivalen og Icelandic Airwaves flere gange samt en række europæiske venues de seneste år.

Post has attachment
HÅBETS SANGE
Koncert med færøsk/canadiske Lena Anderssen
Lørdag den 10. september kl. 21

Med en stemme der kan synge selv de mest genstridige skyer væk og tekster, der nok kredser om dystre temaer, men som også giver håb, er færøsk/canadiske Lena Anderssen et stærk bud på en af Færøernes helt store sangere.

På sit seneste album, Eagle in the Sky fra 2016, har hun bevæget sig tættere på sine Nordamerikanske opvækst end tidligere. Den noget kaotiske opvækst i Canada har været drivkraften bag albummet. ”Mange af mine oplevelser har en smag af mørkets afkroge, men jeg ønsker, at min musik skal være lysende og omfavnende. Mennesket har brug for håb, og det vil jeg også gerne bidrage med gennem mine sange.”

På Nordatlantens Brygge vil man kunne glæde sig over at høre sange fra hele Lena Anderssens karriere.
Photo
Wait while more posts are being loaded