Profile cover photo
Profile photo
RivalComp
Helyszíni számítógép-javítás Budapesten és környékén.
Helyszíni számítógép-javítás Budapesten és környékén.
About
Posts

Post has attachment
Retró javítás. Commodore adatmagnó ékszíjainak cseréje. 30 év csak 30 év még egy gumi szíjnak is, a magnó 1988. márciusi.

Emlékszel? PRESS PLAY ON TAPE... 😃

#retrocomputing #commodore #datasette #c64
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Dell Latitude E4300 kijelző csere, touchpad javítás, hűtőblokk tisztítás. Egy 7-8 éves laptopot minek javítani? - jöhet a kérdés. Azért, mert ez az üzleti (business) kategória megérdemli, hogy ne rögtön a kukában végezze. Igaz, csak egy kétmagos Core 2 Duo processzor dolgozik benne, viszont SSD-vel, 4 GB memóriával a Windows 10 meglepően gyorsan indul, pörgős a használata. Bizton állítható, hogy általános felhasználói élményt nézve simán leköröz egy alsó árkategóriás új gépet. A szerelése élvezet, logikusan felépítve, összerakva. Nincs mese, ár/teljesítmény arányt tekintve a használt üzleti gépek a legjobbak...

#dell #latitude #e4300 #hasznaltbusiness
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Újabb példa arra, hogy miért ne vegyél olcsó ipari hulladékot. Dél óta, egészen pontosan öt és fél órája települ a Windows 10 frissítés ezen a Lenovo B50 típusú szemeten, és még messze nincs vége(!). Fejben hamarabb kiszámolod a Pi-t, mint a gépben lévő Celeron processzor, szenved is a frissítés "megterhelő" feladatával rendesen. A reumás csiga sebességével vánszorgó merevlemez szintén 100%-os terheltségen. Ezen nem segít semmi, maximum egy SSD-vel lehetne a problémát csökkenteni, de megszüntetni nem. Viszont erre a gépre nem érdemes költeni egy fillért sem. Ez van, amikor az ember csak és kizárólag az árcédulát nézve, és/vagy az eladóra hallgatva vesz számítógépet. Ügyfélnek csak egy kicsit kellett volna hozzá tennie a gép árához, és évekre megoldotta volna a laptop problémát pl. egy használt, business kategóriájú géppel. Miért? Mert azok a gépek strapabírók, villámgyorsak, időtállók, és új árukhoz képest jóval olcsóbbak. Még SSD-vel bővítve is egy árkategóriában vannak ezekkel az új hulladékokkal. Egy i5 -ös processzorral, SSD-vel felvértezett használt üzleti gépen ugyanez a frissítés nagyjából fél óra alatt feltelepül.

Ez... valami... borzalmas...

#lenovo #iparihulladek
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Ventilátor csere a saját Dell Vostro V131-emben. Jó igásló, hatodik éves, megérdemli...

#számítógép #javítás #laptop #notebook #szerviz #dell #vostro #v131
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Konzumer Lenovo, a tartósság mintaképe...
...avagy átlós hulladék csendélet.

#lenovo #pieceofindustrialcrap #plasticgarbage #borntobewaste
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Nem egyszer, és nem kétszer jött velem szemben ma. Nincs ingyen repjegy! Kamu, adathalász oldal, bankártya adatokra utazik. Ne kattints rá, ne oszd tovább, ne adj meg semmilyen személyes adatot az oldalon!

Mindig legyen gyanús, ha egy weboldal címe nem egyezik meg a hivatalos oldal címével! Ez itt eleve .co-ra végződik, és nem .com-ra, és a "wizzair" után is be van szúrva még más is, kötőjellel elválasztva. Ugyanez vonatkozik pl. az e-mailben kapott banki és egyéb értesítésekre, jelszó kérésekre, Facebook és egyéb közösségi csatornákba való bejelentkezést kérő üzenetekre.

https://index.hu/tech/hoax/2017/11/08/futotuzkent_terjed_az_ingyen_wizzair_jegyet_igero_atveres/

#hoax #phishing #adathalászat #átverés #wizzair
Add a comment...

Post has attachment
Ismét napi szívás. Lenovo IdeaPad Z500... SSD bővítés, friss Windows 10 újratelepítés. Szuper, gyorsan indul, minden frankó, kivéve, hogy naaaaaagyon lassan kapcsol ki. Odáig eljut hamar, hogy ki kellene kapcsolnia, de kb. még fél percig világit a power LED, és pörög a venti. Ugyanez újraindításnál is. Na mondom, marha jó, elég idegesítő ez így. Nézzük: gyors rendszerindítás kikapcs, nem jó... BIOS-ban dedikált GPU kikapcs, nem jó... virtualizálás kikapcs, nem jó... BIOS frissítés a legfrissebre, nem jó... hát az anyádat! ...Amikor az oldalán megpillantok egy üres SD kártya adaptert. Kiveszem, leállítom, egyből kikapcsol... ... ...VÁÁÁÁÁÁÁH! 😃
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Laptopkijelzőzsanércsavarmenetcsendélet

#laptop #kijelző #zsanér #csavarmenet #csendélet
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded