Profile cover photo
Profile photo
Seasons Of Aya
6 followers -
Книги, филми и сериали през моята призма
Книги, филми и сериали през моята призма

6 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Има нещо в тези разкази. Нещо истинско, смущаващо и ужасяващо. Нещо далечно и същевременно близко.
След сборника “Дим и огледала” на Нийл Геймън, който не усещах като моята книга, мислех че така ще бъде и с “Внимание, психоспусък!”. О, каква голяма грешка. Психоспусъците са навсякъде около нас, в нас. Няма бягане от тях. И Геймън ни вкарва дълбоко там, в тъмното, в неизказаните истини и случки. В живота.

Цялото ревю тук: https://seasonsofaya.wordpress.com/2017/06/18/trigger-warning-review/
Add a comment...

Post has attachment
Какво бихте казали, ако ви подшушна, че има магьосници около нас? Ще кажете, че не съм в час, сигурна съм. И ето тук ще е първата ви грешка. А как бихте реагирали, ако ви кажа, че в София има шесто кьоше? Най-вероятно ще ми дадете карта на София, за да ми докажете, че греша. А ако ви кажа, че всички тези неща (плюс още купища магични такива) са около нас, и единствено благодарение на книгата на български автор може да станат видими и за вас? Няма да ми повярвате, знам. И това ще ви е най-голямата грешка, защото на българския пазар се появи „Софийски Магьосници“ от Мартин Колев.

Цялото ревю тук: https://seasonsofaya.wordpress.com/2017/05/30/sofiiski-magyosnici-review/
Add a comment...

Post has attachment
В „Един последен поглед“ , Джеймс Олдридж ни прави свидетели на едно наглед обикновенно пътуване. Но всъщност никак не е обикновенно, защото в него имаме замесени великите Франсис Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей. В книгата можем да видим през какво минава едно приятелство – през смях, разбиране, объркване, изнервяне, отричане. А когато на лице имаме толкова силни характери, всеки от които приел собствени принципи, които коренно се различават от тези на другия, ситуацията може да се изостри и края на историята да бъде със сигурност неочакван.

Цялото ревю тук: https://seasonsofaya.wordpress.com/2017/05/20/one-last-glimpse-review/
Add a comment...

Post has attachment
„Небостъргач“ от Джеймс Г. Балард е антиутопия, издадена за първи път в далечната 1975 година. Както всичко останали книги от този жанр, „Небостъргач“ също ни захвърля в едно бъдеще, колкото познато, толкова и не дотам такова. Не знам дали вече съм се наситила до някъде с подобен тип книги, но тази не ми допадна особено. Ако изключим стила на Балард, който никак не беше по мой вкус (с изключение в първите 40-50 страници, което е изключително странно), книгата все пак ми даде теми за размисъл. Може ли хората да се върнат към първобитното и животинското и какво би ни струвало това?

Цялото ревю тук: https://seasonsofaya.wordpress.com/2017/05/04/high-rise-review/
Add a comment...

Post has attachment
Антологията от фантастични разкази, обединяваща в себе си всички наградени творби в конкурса „Агоп Мелконян“, ви вкарва в една вихрушка от пъстрота, фантастика и страхотни пера. И под фантастика приемете всичко, ама всичко, което може да има фантастичен елемент в себе си – фентъзи, ужаси, научна фантастика и каквото още се сетите. Това е и едно от условията на конкурса, провеждащ се вече от 2012 година на сам, по идея на „Сборище на трубадури“ и семейство Мелконян – разказ, показващ нетрадиционното, нестандартното и новото. И повярвайте ми, този сборник доказва напълно, че журито е намерило това, което търси.

Цялото ревю тук: https://seasonsofaya.wordpress.com/2017/04/24/mashina-za-istorii-review/
Add a comment...

Post has attachment
"Злокобен остров" на Денис Лихейн ви захвърля безмилостно на един тъмен и мрачен остров, на който няма да може да различите действителност от илюзия, истина от лъжа, минало и бъдеще.
Едно е сигурно, Денис Лихейн може да ви хване за гърлото от първите няколко страници, и няма да може да спрете да обръщате страниците, докато не стигнете до края. Атмосферата е мистериозна и тъмна. Нищо не изглежда логично и на мястото си. И с всеки следващ ред се появяват още и още въпроси, чиито отговори ще бъдат разкрити постепенно в книгата.

Цялото ревю тук: https://seasonsofaya.wordpress.com/2017/04/19/shutter-island-review/
Add a comment...

Post has attachment
Джо Абъркромби ни води към една история, изпълнена с приключения, отмъщение и приятелство. "Полукрал" е първата книга от трилогията "Разбито море" и поставя страхотно начало, предвещаващо за нещо интересно в продълженията.
Цялото ревю тук: https://seasonsofaya.wordpress.com/2017/04/10/half-a-king-review/
Add a comment...

Post has attachment
Кои са любимите ви български корици на книги? Моите може да видите в поста по-долу :)
https://seasonsofaya.wordpress.com/2017/03/26/bg-book-covers/
Add a comment...

Post has attachment
Може да ме опознаете повече, благодарение на тага по-долу :)

https://seasonsofaya.wordpress.com/2017/03/25/tag-vsichko-drugo-osven-knigite/
Add a comment...

Post has attachment
"Играта на Ендър" е една от най-динамичните книги, на които съм попадала. Орсън Скот Кард остава в историята с началото на поредицата за Ендър, променяйки изцяло разбиранията за научна фантастика. Един от шедьоврите на 80те години ни показва има ли място едно дете във война, и какво са последствията.

Цялото ревю тук: https://seasonsofaya.wordpress.com/2017/03/15/enders-game-review/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded