Profile cover photo
Profile photo
Oscar Semb
75 followers
75 followers
About
Oscar Semb's posts

Post has attachment
Bloggat första gången på länge. En sen liten tankesamling från SETT

Post has attachment
Oscar Semb commented on a post on Blogger.
Väldigt bra beskrivet Anna. Arbetar man mitt i detta så märker man snabbt att när man börjat få de strukturella förutsättningarna på plats med rutiner och eventuell extra personal som studiehandledare kommer nya frågor.

Principen om att utgå från en kartläggning är ju enkel att förstå. Men om man inte tidigare arbetat med formationer bedömning t.ex. så är det här väldigt svårt enligt mina erfarenheter. I den bemärkelsen är det mycket positivt att vi får tänka annorlunda i skolorna.

Jag hoppas att våra fika nyanlända elever ska öppna upp för en mer individuell syn på elever, utifrån deras unika förutsättningar. Resan dit är dock ganska lång.

Erfarenhet och kunskap börjar att växa fram ordentligt nu. Jag hoppas på att vi kan se mer nationella satsningar och initiativ, även styrning som hjälper kommunerna här. Av alla de jag träffat och pratat med som jobbar med dessa frågor är det många som vittnar om att de och politikerna (som sitter på pengarna) inte har någon konstruktiv dialog här. Jag upplever snarast att det hänger på om rektorer osv kan formulera idéer och finansiellt behov för att få det stöd som krävs. Detta tar tid och på sina håll är kunskapen låg.... vad tror du och ni andra läsare om detta?

Post has attachment

Post has attachment
Läs gärna om mina funderingar kring skoldebatten, politiken och varför betyg- och läxdebatterna inte är så viktiga.

Post has attachment

Post has attachment
Några rader om kompetensutveckling och kommunikation.

Post has attachment
Lite samlade reflektioner från Bokmässan. 

Post has attachment

Post has attachment
Snälla hjälp mig att sprida eller använd den själva!

Post has attachment
Lite tankar om att skapa mervärden istället för merarbete.
Wait while more posts are being loaded