Profile

Cover photo
KNSBiH PFRBiH
Works at Kongresna narodna stranka zastite prava boraca - pravde i morala republike bih
467 views
AboutPostsPhotosYouTube
Story
Introduction
General Enver Imširović-Munja je prvi komandant Patriotskog pokreta otpora dobrovoljačke odbrane Republike BiH 1991-92 .
Od 1992-95 je bio Glavni je politićko-vojni koordinator Vrhovne komande odbrane R.BiH  tj. specijalni (IZVRŠNO-TERENSKI) opunomoćenik Predsjedništva RBiH i Predsjednika Alije Izetbegovića  za uvezivanje  REGIONALNO-ZONSKIH politićkih funkcija sistema odbrane RBiH na svim regijama van tzv. "SARAJEVSKOG PRSTENA".
Bio je i specijalni jopunomoćenik Predsjedništva RBiH za saradnju politićko-vojnih sistema Predsjednika RBiH, ratnog Predsjedništva RBiH, Skupštine RBiH sa Glavnim štabom Vrhovne komande OS R.BiH.
Od 1992-1995 bio je i spec. opunomoćenik Predsjedništva i Predsjednika za saradnju R.BiH sa GS UN & NATO i medjunarodno-mandatskim MIROVNIM misijama tijekom trajanja odbrane Republike BiH.
Od bio je 1993-1994 god. Predsjednik Parlamentarne komisije- Kriznog štaba Skupštine RBiH za pomoć zaštićenim zonama UN.-a : Srebrenica, Goražde,Žepa, Sarajevo,Bihać,Tuzla kada su dobrane opvih Zona od rizika pada postale bile održive.
U januaru 1995-te je  OPOZVAN  po prijedlogu Poslanika iz Podrinja i ratnog predsjedništva općine Srebrenica vanredno donešenom Odlukom Skupštine RBiH , nakon ćega je pala Srebrenica i Žepa (jula 1995-te).
U znak protesta zbog PLANSKI IZVRŠENE velizdaje Srebrenice, general Munja je ODBIO i vratio Predsjedniuštvu RBiH čin PRVO-IMENOVANOG generala ARBiH i odbio je sve političke funkcije i sve položaje u generalštabu armije RBiH a 1996-te godine se JEDINI međunarodno suprostavio Bilu Klintonu i politici SAD-a i VOJNIČKI usprotivio predsjedništvu RBiH protiv potpisivanja Daytonskog ugovora jer je odbio da preda-prepusti  srbima RS-a i Miloševiću Goražde i Brčko tako da su oni ostali i sada slobodni.
U Daytonskom miru je odbio da  bude POTKUPLJEN tj. odbio je da postane dužnosnik  vladajuće stranke.
Znajući istinu da slijede državom organizirane  izdaje boraca ;  1997-me godine je zajedno sa 50 najuglednijih (nekadašnjih) osnivaća suvereniteta države RBiH , komandanata i boraca odbrane RBiH; osnovao i postao predsjednik vlastite poltićke partije za zaštitu ljudskih prava  pod nazivom: Kongresna Narodna stranka za zaštitu ljudskih prava boraca i građana - pravde i morala  RBiH / BiH.
Kada je vladajuća stranka SDA . odlukom glavnog odbora IZBACILA iz struktura stranke KLUBOVE PL-a i boračka udruženja ; da se ne bi  razbio i TRAJNO uništio Patriotizam RBiH, u okviru KNS BiH  je tada okupio sve preživjele HEROJE i ZASLUŽNIKE RBiH i utemeljio je udruženje veterana - Patriota odbrane RBiH pod nazivom "Patriotski Front RBiH 1991-95".
Kada su mu iz tzv. daytonskih mandata OHR-a i OSCE-a rekli da je (jedini u istoriji demokratije svijeta) kao general napravio "VOJNIČKU" stranku i da je on general a ne demokrata;
on je otišao na naprestižniji institut za prestižne strateške studije gdje je 1998'-me godine i doktorirao  u oblasti strategije tranzicija sistema svijeta  u post-konfliktnim društvima. 
U naućno-strućnoj disertaciji  (kao niko nikada prije) uradio je (prezentirao i odbranio) čak 140 licenciranih a potom i praktićno primjenjenih Projektnih riješenja vezanih uz tranzicijske reforme institucijskih sistema u BiH,  u Regionu Balkana , u EU-a te se ovi projekti i sada koriste za osnov NAPREDNA uređenja EU i TAI-a.
Njegovu odbranu doktorske disertacije "SVIJET 2000-2015" je analizirali, pratilo i ocjenjivalo čak 200 najprestižnijih svjetskih doktora nauka (ukljućujući i NAS-u) i to je jedina dr. disertacija koja nije ocjenjena "ocjenom" nego kvalifikacijom "EXELENT"
Autor je i projekta "Evroazijski Pakt o Pridruživanju" (otvoreni-bezvizni-bescarinski proizvodno-tržišno-ekonomski prostor) u evroazijsko-balkanskom prostoru kao prelazno riješenje za jugoistoćnu evropu do ulaska "u paketu" svih država u punopravno članstvo EU, NATO,TAI (Turska,BiH,Srbija,Kosovo,CG,Makedonija,Hrvatska).
Od 1999-te god. je priznat da je VODEĆI  (Licencni) dr. za prestižnu strategiju tranzicija sistema svijeta i EU-a.
2000-te godine je postao utemeljitelj - osnivać internacionalnog institutta "AISEW" (autorskog-alternativnog Instituta za izučavanje NOVIH PRAVACA pristupa obrazovanju kroz  autorsko-naučno-strućno primjenjiva  projektna istraživanja) . 
Aktualni je predsjednik - izvršni direktor Glavnog  Upravnog Odbora "AISEW-a".
Nikada (od 1992 do 2012-te) nije  primio nijednu plaću od države RBiH/BiH.
Inaće je (za vanredne patriotske i ratne zasluge) prvi nosilac  Ordena Bosanskog Gazije-Heroja odbrane RBiH- Viteza časti, za što mu nikada država nije isplačivala i prateću (znatnu) finansijsku naknadu i stećena DOŽIVOTNA prava HEROJA.
Prvi je nosilac ZNAČKE Zlatni LJiljan koju su mu za njegove lične zasluge iz zahvalnosti uradili i poslali kao poklon, Predsjedništvo RBiH i Sarajevski zlatari 1992-ge a za sve uspješno izvedene oslobodilaćke bitke na tzv. Taktićnom pravcu I i II (od Igmana- Trnova-Rogoja-Vrbovnika-Treskavice do Goražda) 1992-ge  i po njemu je  (kasnije) značka Zlatni Ljiljan stekla vrijednost i status najvišeg VOJNIČKOG ODLIKOVANJA. Kasnije su (prilikom uređivanja i štampanja) "greškom ispustili-zaboravili" da ga kao PRVOG NOSIOCA Zlatnog Ljiljana  "unesu" i u "ALMANAH" nosilaca odlikovanja Zlatni Ljiljan.
Nakon rata je odbio ponudjeno mu mjesto naćelnika generalštaba profesionalnog sastava  vojske FBiH.
Odbio je i ponudjeno mu mjesto Ministra odbrane FBiH.
Odbio je ponudjeno mu mjesto vojnog atašea BiH u SAD-u (i Turskoj).
Odbio je i ponudjeno mu mjesto Savjetnika u Glavnoj Misiji NATO-a za Balkan.
Nikada nije prihvatio ni da bude penzioniran sa IZVANREDNIM ratnim zaslugama, tako da ni sada ne prima nikakvu IZVANREDNU penziju kao što to imaju SVI ostali "generali".
Od države RBiH/BiH i entiteta nikada nije primio i ni sada ne dobija nikakvu novčanu niti materijalnu pomoć.
Kao ISTORIJSKI ZASLUŽNA LIĆNOST uopće NIJE čak ni socijalno ni zdravstveno osiguran.
Nije (kao drugi) dobio od države nikakav stan niti pomoć za rješenje stambenog pitanja niti ima zaslužnu "vilu" kao ostali.
Živi i izdržava se od  povremenih prihoda koje ostvari  pružanjem POVREMENIH naućno-projektno-expertnih i savjetodavno-strućnih usluga koje pruža po "narudžbi" od exponentnih lidera administracija: GS-UN, SB-UN, SAD-a, EU-a, OIK i dr. tj. kada svi MANADTSKI zabrljaju i nemaju VLASTTITIH znanja za izlaz iz KRIZE, tada njega zovnu da ON  "u ime njih" NAĐE efikasna RJEŠENJA (i ON to uvijek uspješno i riješi).
 
Mometalno (pored svih obaveza koje prate status predsjednika KNS BiH & PF RBiH) dovršava MEMOARE (17 --TOMOVA-KNJIGA) pod  NAZIVOM: KOMANDANT MUNJA - "PRVI do ALIJE" & MOJ PUT SA ALIJOM KROZ BOSANSKI RAT i DAYTONSKI MIR ( SVJEDOČENJA O STVARNOJ ISTINI O PATRIOTSKOM POKRETU OTPORA,  ODBRANI RBiH, RATNIM IZDAJAMA, DRŽAVNIM i VOJNIM TAJNAMA,  UROTAMA i ZAVJERAMA, DAYTONSKOM MIRU i  "ZAKULISANIM" DOGOVORIMA  SVJETSKIH i DOMAĆIH MOĆNIKA O SUDBINI BOSNE).
Već sada je sačinjen TAJNI sporazum domaćih i svjetskih MOČNIKA da (za narednih 5o godina) ONEMOGUĆE štampanje i objavljivanje u domaćoj i svjetskoj javnosti MEMOARA KOMANDANTA MUNJE - "Prvi do Alije".
Da ne bi ovi ISTORIJSKI bitni MEMOARI završili kao "blokirani" u "bunkeru"; ustanovljen je donacijski "FOND za MEMOARE" i  svi Vi možete slanjem svojih PRILOGA-DONACIJA omogućiti objavu ovih ISTORIJSKI BITNIH  MEMOARA kao DRAGOCJENIH  ISTORIJSKIH SVJEDOČANSTAVA PREŽIVJELIH AKTERA O STVARNOJ ISTINI o PATRIOTSKO-VOJNOJ ODBRANI RBiH i o STRADANJU BOŠNJAKA i BRANITELJA u REPUBLICI BiH 1990-2015'.
SVOJIM AKTIVNIM UČLANJENJEM u KNS BiH i PATRIOTSKI FRONT RBiH MOŽETE POMOĆI POLITIČKU BORBU ZA OPSTANAK RBiH, OPSTANAK BOSNJAĆKOG NARODA i DOSTOJANSTVA BRANITELJA RBiH.
UČINITE TAKO  VAŠIM IZRAVNIM JAVLJANJEM NAMA  na naš E-mail koji glasi: republikabih.munja@gmail.com  i republikabih.munja@hotmail.com.
MI ĆEMO VAM DATI SVA UPUTSTVA KAKO DA NAJBOLJE POMOGNETE i SEBI i NAMA DA NAS IMA.
NE UJEDINIMO LI SE SVI ZAJEDNO - NESTAT ĆEMO u UBITAĆNOM "MIRU".
UJEDINIMO LI SE SVI u KNS BiH & PF RBiH - OPSTAT ĆEMO, UKINUT ĆEMO ENTITETE, UJEDINIT ĆEMO i OŽIVJET ĆEMO RBiH, POKRENUT ĆEMO PRIVREDU i EKONOMIJU, VRATIT ĆEMO DOSTOJANSTVO SVIMA,  PRAVA i SOCIJALNU PRAVDU  PODJEDNAKU ZA SVE. 
TA BITKA JE TEŠKA ALI MI SMO ODLUĆNI DA DOVEDEMO SVE ANS DO KONAĆNE POBJEDE DOBRA NAD ZLIM  i POBJEDE PRAVDE NAD NEPRAVDOM.
Sve aktivnosti, rad i razvoj Kongresne narodne stranke prava boraca-pravde i morala RBiH/BiH i Patriotskog fronta RBiH; finansira general Enver Imširović-Munja unašanjem i davanjem svih svojih prihoda stranki i Patriotskom frontu; ćime se čuva stranka i PFRBiH od bilo čije ovisnosti i za to je NIKO ne može staviti pod REŽIMSKE ili POLTRONSKE "MANDATSKE" KONTROLE.
Po našem Statutu, naše siromašno članstvo  NE PLAĆA ČLANARINE i jedina smo takva Stranka i Pokret u BiH i u svijetu koja SAMO DAJE i POMAŽE SVOJIM PRIPADNICIMA a njoj člantstvo NIJE OBAVEZNO ništa plaćati.
ZATO pomozite nam (vi kooji imate i možete) pomozite vašim donacijama i Vašim ćasnim prilozima da mi lakše djelujemo i pomažemo brojnima kojima je pomoć potrebna jer drugi ih NIKO sem nas ne pomaže.
 
KNS BiH & PF RBiH je trajni ČUVAR NEPODJELJIVOG SUVERENITETA RBiH i nesavitljiva je KIĆMA očuvanja prava i dostojanstva BORACA i GRADJANA -PRAVDE i MORALA RBiH.
 
Srdaćno Vaš,
predsjednik,  Enver Imširović- Munja,
general / dr. "AISEW"
 
 
Basic Information
Gender
Male
Other names
general MUNJA
Work
Employment
  • Kongresna narodna stranka zastite prava boraca - pravde i morala republike bih
    predsjednik stranke, present
Links
Other profiles