Profile cover photo
Profile photo
Aleah N
6 followers
6 followers
About
Aleah's posts

Post has attachment
Public
The old me - The new me
Aku mencari seolah ada yang hilang, tanpa aku sadar apa yang
telah aku hilangkan.    Aku tertanya-tanya. Seolah hidup begitu kosong. Seolah kesedihan
meliputi kehidupanku. Aku terbiasa, terlalu biasa dengan namanya bahagia tanpa
aku tahu tuhan bisa mengambi...

Post has attachment
Public
How I survive
Aku pernah jatuh sendiri, Pernah berhenti bermimpi, Pernah berhenti untuk terus hidup dan mengalah pada takdir. Tapi, setiap kali aku dah terlalu lelah, kata-kata ayah selalu terngiang-ngiang. "Aleah boleh buat." sambil ayah tepuk bahu.  "Ayah boleh jadi ay...

Post has attachment
Public
It's not easy
Kadang-kadang, aku marah dengan diri aku sendiri sebab miliki perasaan ni. Rasa menjengkelkan, rasa marah, rasa geram dengan kaum adam. No, I don't even want this feelings. I'm fighting too. Whispering to my own heart, that not everyone is the same. Tak sem...

Post has attachment
Public
Si pemimpi
Saat terasa lelahnya hidup, Aku suka tidur. Setiap kali mimpikan dia, Terasa tak mahu bangun lagi. Enak dibuai harapan indah.

Post has attachment
Public
To you
“To the man I love, to my future. . The first time I felt your presence, I began joining the dots in the sky, wondering when our stars would align. . I
often think of where you are and if you’re happy. Are you in love? I
hope she is gentle. I know you and...

Post has attachment
Public
Such a long friday
Yesterday I went to Seremban to register for my Umrah and pay for the fees. Alhamdulillah I got mahram and no need to get married!! (See how excited I am?! wakaka) I got migraine since wednesday, but gagahkan jugak drive JB-Seremban. Lepas tu gigih jugak be...

Post has attachment
Public
Si pemimpi
Tak mudah untuk aku jadikan mimpi ini rialiti, bila mimpi lalu aku musnah sekelip mata. Ya. Aku pernah bermimpi dan berdoa untuk suatu perkara yang aku rasa baik untuk aku, tapi dalam sekejapan cuma, Allah ambil mimpi itu. Allah tutup semua jalan untuk aku ...

Post has attachment
Public
Since I am your Happiness
LOL I did this!! On his birthday, I wish him "Happy birthday! May happiness be around you dunya and hereafter"  Since the meaning of my name is Happiness, so why not?! #Kenatakmypickupline #Trytobecheeky #Ifonedayyoureadthis #Beruntungtakrasa #Iwillbeyourcl...

Post has attachment
Public
Post diet problem
Dulu, masa aku rasa berat makin naik sebab ayah suka bagi makan malam-malam, aku mula lah nak diet. Dan biasanya diet tu kelaut je sebab setiap kali ayah bagi makan, and his cooking skills takyah cakap la, ayam masak merah, lempeng kelapa, nasi kerabu, mee ...

Post has attachment
Public
My travel buddy
Setiap kali mama pergi jenjalan, dan biasanya aku tak dapat ikut. Setiap kali kawan pergi jenjalan, dan biasanya aku tak ikut. Sibuk simpan duit untuk wujudkan mimpi. Jadi setiap kali pergi tengok flight ticket nak jalan, "Takpe, I tunggu U. Nanti bawak la ...
Wait while more posts are being loaded