Profile cover photo
Profile photo
Shahfinaz Jaafar
80 followers
80 followers
About
Posts

Post has attachment
#dakLeo
Dear MOD, Let's explain why we named the boy Leo. Sebenarnya aku nak kucing nama Muffin. Tapi budak ni warna kelabu. Eh macam tak kena je muffin kaler kelabu. hehe kalau warna brown-brown ke orange memang sesuai sangatlah kan. Gebu-gebu cam muffin rasa nak ...

Post has attachment
Halal Samyang Korean Kimchi Ramen
Dear My Online Diary, I do not know since when I got soooooo obsessed with Korean Food. Especially ramen!! Selepas merasa Hot Chicken Ramen itu hari, memang dah jadi lebih ketagih nak mencari Korean Ramen yang halal (dan tak pedas menggila of course). So, o...

Post has attachment
Malam Pertama Bersama Makhluk Tuhan Paling Seksi
Dear MOD, Bersambung dari cerita itu hari .. Malam pertama budak tu kat rumah, dia tidur dengan aku. Tak padan dengan mata bengkak, selesema teruk, dah tahu alergik masih lagi nak duduk dengan budak tu. I mean, look at him. How can I not bringing him? Muka ...

Post has attachment
Makhluk Tuhan Paling Seksi
Makhluk Tuhan Paling Seksi....... kat rumah =) Dear MOD, Aku tulis ni supaya aku tak lupa. Perkenalkan, our babyboy, LEO =) Leo ni kami beli kat kedai haiwan peliharaan di Viva Home Cheras.   Memang we were looking for house cat, taubat taknak lepas kucing ...

Post has attachment
HALAL Samyang Hot Chicken Ramen
Dear MOD, Jahat betullah internet ni perkenalkan kite dengan Samyang Hot Chicken Ramen. Tengok orang makan pedas-pedas macam sedap kite pun teringin. Sooooo... Kite pun terbeli, terasa, dan termenangis makan ramen tu. Ni amik dari google sebab rasa macam ad...

Post has attachment
Stesen LRT Cheras. Ada apa?
Dear my online diary, Bila aku turun kat stesen LRT Cheras, 1. apa aku buat? 2. siapa aku jumpa? 3. ada apa dekat sana? Bila aku ke sana, tidaklah aku merendek, pergi lepak dengan siapa-siapa entah. Mostly aku ke sana sebab aku pergi kedai yang jual alat-al...

Post has attachment
KPP 01
Orang lain habis sekolah dah amik lesen kereta. Aku? Umur 27, Ahad 28 Februari 2016 yang lepas baru pi amik Ujian KPP 01 tau. Pathetic gila tapi who cares anyway~ Orang-orang yang dah lepas semua kata senang, semua kata tak payah risau tapi biasalah, kita y...

Post has attachment
Muffin Dalam Tin Susu
Warning! Jangan isi adunan ke dalam muffin cup lebih dari separuh cup tu atau............... Ahakkkzzzz melimpah ruah tak memasal~ Kelakar oke. Nasib baik masa ni test bakar 3 ketul dulu.  Kalau terus buat banyak-banyak? zzzz Yang tak boleh blahnya, ada lah...

Post has attachment
Krabi : Ao Nang Beach
Sambungan CERITA KRABI . Lepas check in tu kitorang bantai melantak dulu. Masing-masing letak beg and cari makanan. Lapaq weyyy. Kat sana tak susah cari makanan halal, so kami pun cuba lah satu restoran ni nama dia Bamboo Restaurant.  Masa tu lapaq dah tak ...

Post has attachment
Krabi : White Sand Krabi Hotel
Beberapa tahun kebelakangan ni waktu raya mesti kitorang (my family and I) pergi holiday. Since beberapa tempat aku dah pergi tapi aku tak abadikan dekat mana-mana, kenangan tu kadang-kadang ada tapi sempoi-sempoi bahasa je gone with the wind. hehe. Kali ni...
Wait while more posts are being loaded