Profile cover photo
Profile photo
Stella Mparmpa
61 followers -
Στέλλα Μπάρμπα προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου - Νηπιαγωγός του κλασικού τμήματος - & Συντάκτρια του ιστολογίου.
Στέλλα Μπάρμπα προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου - Νηπιαγωγός του κλασικού τμήματος - & Συντάκτρια του ιστολογίου.

61 followers
About
Stella Mparmpa's posts

Post has attachment
Η μέρα που θα πέσουν οι τίτλοι τέλους μιας ακόμη υπέροχης, δημιουργικής σχολικής χρονιάς πλησιάζει. Ένα όμορφο ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Εμείς αμήχανες στεκόμαστε στην έξοδο. Τα συναισθήματα είναι έντονα και ανάμεικτα για όλους. Πρέπει να αποχαιρετίσουμε τα μεγάλα μας Απίθανα Νηπιάκια μας που θα ανοίξουν τα φτερά τους να πετάξουν! Ένας νέος δρόμος ολόφωτος ανοίγει διάπλατα μπροστά τους.

Η καρδιά μας από τη μια πλημμυρίζει από χαρά γιατί φτάνουμε με επιτυχία στο τέλος και την ίδια στιγμή όμως σφίγγεται γιατί πρέπει να πούμε αντίο.

Θέλοντας να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με το δημοτικό, το σχολείο που θα ανοίξει τη ζεστή αγκαλιά του για να υποδεχτεί τα δικά μας παιδιά από Σεπτέμβρη και στα πλαίσια του προγράμματος "Ομαλή Μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο" την Παρασκευή 9/6/17, με τα μεγάλα νήπια επισκεφτήκαμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών...
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

Post has attachment
Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη όταν στο άκουσμα της μουσικής τα παιδιά μας, χαλάρωναν από το άγχος που τους δημιουργούσε ο αποχωρισμός από την τρυφερή, ζεστή αγκαλιά της μανούλας και τα απαλά χαδάκια του μπαμπά. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι μαγικό στον κόσμο της μουσικής το οποίο και διήρκεσε μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2016-17.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά μας συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον και χαρά. Μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις και τις επισκέψεις μας αποκόμισαν πολλές εμπειρίες, απέκτησαν γνώσεις, δεξιότητες, άλλαξαν στάσεις, υιοθέτησαν συμπεριφορές.

Post has attachment
Τετάρτη 31 του Μάη κι εμείς τον αποχαιρετάμε την άνοιξη από την όμορφη Θεσσαλονίκη μας! Μαζί με τα "Απίθανα Νηπιάκια" μας και τους γονείς όπως πάντα στην παρέα μας, επισκεφτήκαμε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης…
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

Post has attachment
"Τα συναισθήματα ξυπνούν και παίρνουν μορφή με τις λέξεις. Αν οι λέξεις δεν επαρκούν, μιλάμε με αναστεναγμούς. Αν οι αναστεναγμοί δεν επαρκούν, τα τραγουδάμε. Αν το τραγούδι δεν επαρκεί, τότε ασυνείδητα τα χέρια μας τα χορεύουν και τα πόδια μας τους δίνουν τον ρυθμό".
Σήμερα ο χορός πήγε σχολείο! Σήμερα το σχολείο μας πλημμύρισε από μουσική, ρυθμό και χορό! Είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε την κ. Ελευθερία Ζαγανίδου, δασκάλα χορού την οποία και υποδεχτήκαμε με ζεστά χαμόγελα!
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

Post has attachment

Post has attachment
Όλοι γνωρίζουμε πως η μουσική είναι πηγή έμπνευσης και έκφρασης συναισθημάτων. Σήμερα ήταν μια μέρα μαγική για τα Απίθανα Νηπιάκια μας, με πολλά όμορφα συναισθήματα και μεθυστικά ακούσματα!

Η όμορφη Ελευθερία Καλιωτάκη, μαθήτρια της Στ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκλησή μας να έρθει στην τάξη μας και να μας ταξιδέψει με το βιολί της!

Για περισσότερα πατήστε επάνω στο σύνδεσμο

Post has attachment
Κάθε χρόνο, κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζεται η Γιορτή της Μητέρας.
Η μητέρα είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή ενός παιδιού, μοναδική και αναντικατάστατη. Είτε πρόκειται για τη βιολογική μάνα αυτή, που το έφερε στον κόσμο είτε για τη μάνα της καρδιάς αυτή που το υιοθέτησε.
Μάνα, Μητέρα Μαμά, λέξεις γεμάτες αγάπη, γλυκύτητα και τρυφερότητα, για το πιο γλυκό πλάσμα του κόσμου, για την πιο σημαντική ύπαρξη στη ζωή κάθε ανθρώπου.
Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

Post has attachment
Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο:"Μουσική και Μουσικοί " το οποίο ξεκίνησε στην αρχή του σχολικού έτους και τελειώνει στη λήξη του, τον Ιούνιο όπου και θα γίνει η παρουσίαση τα Απίθανα Νηπιάκια μας με τη βοήθεια των γονιών τους ανέλαβαν ΄με μεγάλη προθυμία να κατασκευάσουν διάφορα μουσικά όργανα.

Post has attachment
Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση που μας έκαναν οι φίλοι μας, από το 1ο Νηπιαγωγείο "Δήμητρα Μίγγα Κασάπη" (2ο Τμήμα) και η κυρία Μαρία Τζουκμάνη ώστε να επισκεφτούμε την πολύ όμορφη έκθεση κοχυλιών που πραγματοποιήθηκε στην τάξη τους. Οι φίλοι μας στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματός του, σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα: "Τα κοχύλια" συγκέντρωσαν με τη βοήθεια των γονιών τους διάφορα κοχύλια και θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα... Για περισσότερα πατήστε επάνω στην εικόνα

Post has attachment
Επιστρέψαμε ανανεωμένοι μετά από τις διακοπές του Πάσχα! Η βδομάδα μας ξεκίνησε πολύ όμορφα και δημιουργικά. Μύρισε άνοιξη και η τάξη μας πλημμύρισε από όμορφα χρώματα, λαμπερά χαμόγελα και λουλουδένια αρώματα.
Wait while more posts are being loaded