Profile cover photo
Profile photo
Ummi Shafeha
78 followers
78 followers
About
Ummi's posts

Post has attachment
**
JAKARTA Kalau nak menjelajah Kota metropolitan macam Jakarta, sila sediakan mental fizikal korang dengan semaksima mungkin. Kalau dari KLIA korang jangan risau sebab banyak flight nak kesana cuma harga je yang beza. Kalau ke jakarta setakat nie aku guna AA ...

Post has attachment
Bandung 2
Sebenarnya aku memendam satu hasrat, lepas berkali-kali ke Bandung tetap tak dapat ke Takuban Perahu. Ada jer halangan kekangan masa la dan yang paling selalu, tempat tu ditutup sebab aktiviti gunung berapinya aktif. Kalau yang berhajat nak kesini pastikan ...

Post has attachment
BALI
Hujung tahun 2016 kakak pulun berjalan sakan, bukan tanda kakak banyak duit, tapi tanda kakak menikmati rezeki pemberian tuhan dengan menghayati keindahan ciptaan tuhan. Ha gitu, acah puitis tak hakak dan habang. Jelajah keunikan Pulau Seribu Pura (Kuil) ma...

Salam... saya nak order batik dari indonesia. Ada sesiapa tau cara mudah? share pls..

Post has attachment
Tektik Elak Kucing berak/kencing Kat Rumah
Salam sejahtera, Alkisah setelah sekian lama blog aku tak diurus dan terbiar bersarang tenuk. Tetiba aku terpikir nak share tektik nak elak kucing melepaskan hajat ditmpat yang tak sepatutnya. Krisis terbaru la nie, hari2 kerja aku membasuh najis2 mutawasit...

Post has attachment
<marquee> Intebiu</marquee>
Salam sejahtera, Dua tiga hari nie aku jadi rajin sesangat belek2 website yang jenjarang aku bukak @ pun lebih tepat lagi tak pernah view pun. Rajin de makna ye rupanye, sebabnya sok aku ade intebiu SPA. Aku tak sure otak aku nie ble tak serap ilmu-ilmu bar...

Post has attachment
<marquee>Bola Jaring la Pulak</marquee>
Salam sejahtera, Eh dah 2015 baru nak update blog. Azam tahun baru aku sama macam azam tahun lepas... Dah dekat abis bulan januari baru nak citer pasal azam bagai. Ok la tukan, dari yang tak de azam langsung umpama hidup tak de harapan. Sempena tahun baru n...

Post has attachment
<marquee>HIJRAH</marquee>
Salam sejahtera... Alhamdulillah, akhirnya diizinkan Allah dapat tinggal kat umah sendiri. Syukur sangat.... Sebelum ni duk umah kuarters so tak de la fell sgt sangat. Nak mengemas pun malas, opss kantoi dasar pemalas kehkehkeh.  Ekceli umah nie dah dibeli ...

Post has attachment
Suppliment
Salam sejahtera...  Musim-musim peralihan monsun sekarang nie memang buat orang kat sekeliling aku dah dijangkiti virus selsema. Cuma antibodi aku jer kebal lagi, selalunya aku ni cepat benar terjangkit dengan orang lain. Alhamdulillah... Harapnya kekebalny...

Post has attachment
<MARQUEE>PENTINGNYA SARAPAN PAGI</MARQUEE>
Salam sejahtera, Dah lama aku perhatikan tabiat pelajar nie, selalu sangat abaikan pengambilan sarapan pagi. Aku akui aku dulu pun sama macam diaorang... Kalau dulu alasannya aku tak nak mengulang ke tandas time kelas sebab tue aku skip makan pagi . Bila um...
Wait while more posts are being loaded