Profile cover photo
Profile photo
Sally Samsaiman
3,868 followers -
Blogger.Workers.Daughter.Traveler
Blogger.Workers.Daughter.Traveler

3,868 followers
About
Sally Samsaiman's posts

Post has attachment
Comel je kan nama dia PIKA PIKA? hehe :D

Post has attachment
Sally Samsaiman commented on a post on Blogger.
teringat iklan Marigold ni...selalu ingat Lisa...dia mmg wajah yg paling sesuai...lagipun mudah je nak sihat dengan jus yg sedia ada kan.. :)

Post has attachment
Review | Lacelle Diamond Daily by Bausch & Lomb.
Dah bulan Julai...maknanya dah masuk dua bulan Sally cuba guna guna contact lens...Zaman dulu ada la tapi zaman tu guna sebab nak dapat mata lain daripada biasa...tapi bila banyak kes pasal mata rosak terus la taubat tak nak guna sembarangan...So, kalau kor...

Post has attachment
Buku Rahsia Haji Bakhil, Panduan Kejayaan Seorang Hartawan.
Malaysia ni mmg terkenal dengan filem daripada arahan P.Ramlee..Walaupun dah berkali ulang, dah berkali tengok..kita tetap setia depan TV tu setiap kali ada siaran kan..Sally macam tu la tak tau la korang macam mana...Cerita pasal filem P.Ramlee, Labu Labi ...

Post has attachment
Pika Pika Sparkling Bright Tea Party & The Butterfly Project Malaysia.
Blog Sally ni bukannya ber"niche" beauty, lebih kepada lifestyle..tapi diberi peluang untuk sama-sama dengan beauty blogger yang lain daripada The Butterfly Project Malaysia..mmg teruja gila! hahaha...Rasanya korang dah baca kan pasal Set penjagaan wajah te...

Post has attachment

Post has attachment
Diari Korea | Dapat makan nasi dengan lauk, proper meals finally!!
Bila keinginan makan tu lebih menebal daripada duduk melingkor...jadinya gagahkan jua diri ni pergi cari kedai untuk makan...Sally jenis tak memilih makan...dan makanan Korea mmg Sally takde masalah nak makan sebab perut Asia ni takde benda yang dia tak suk...

Post has attachment
Festival Kebudayaan Hyo Seok di PyeongChang.
Kalau korang perasan...Sally banyak cerita pasal Korea, terutamanya kat area PyeongChang dan sekitar dia sebab tahun 2018 merupakan tahun kebanggaan Korea Selatan kerana akan berlangsung 2018 PyeongChang Winter Olympic... Tapi sebelum nak menyampai ke tahun...

Post has attachment
Diari Korea | Makan nasi tanpa perlu masak.
Sebahagian korang mungkin perasan dan mungkin juga ada yang tak tau...Sally ada kat Korea sekarang...to be exact kat Seoul untuk sebulan dua sebab ada trip yang nak kena handle...walaupun date agak tak tentu...tapi sebab malas nak ulang alik dari Malaysia k...

Post has attachment
Berhari raya dengan Nasi Dagang & rakan blogger.
Tahun ni Sally tak balik raya dikampung..jadinya ramai kawan yang ambil kesempatan untuk datang beraya kat rumah...Sally pulak kebetulan tak buat open house tahun ni...almaklum la kekangan sebab tak bekerja sejak April yang lepas kan... Tahun ni juga tahun ...
Wait while more posts are being loaded