Profile cover photo
Profile photo
Sally Samsaiman
3,867 followers -
Blogger.Workers.Daughter.Traveler
Blogger.Workers.Daughter.Traveler

3,867 followers
About
Sally Samsaiman's posts

Post has attachment
Buku Rahsia Haji Bakhil, Panduan Kejayaan Seorang Hartawan.
Malaysia ni mmg terkenal dengan filem daripada arahan P.Ramlee..Walaupun dah berkali ulang, dah berkali tengok..kita tetap setia depan TV tu setiap kali ada siaran kan..Sally macam tu la tak tau la korang macam mana...Cerita pasal filem P.Ramlee, Labu Labi ...

Post has attachment
Pika Pika Sparkling Bright Tea Party & The Butterfly Project Malaysia.
Blog Sally ni bukannya ber"niche" beauty, lebih kepada lifestyle..tapi diberi peluang untuk sama-sama dengan beauty blogger yang lain daripada The Butterfly Project Malaysia..mmg teruja gila! hahaha...Rasanya korang dah baca kan pasal Set penjagaan wajah te...

Post has attachment

Post has attachment
Diari Korea | Dapat makan nasi dengan lauk, proper meals finally!!
Bila keinginan makan tu lebih menebal daripada duduk melingkor...jadinya gagahkan jua diri ni pergi cari kedai untuk makan...Sally jenis tak memilih makan...dan makanan Korea mmg Sally takde masalah nak makan sebab perut Asia ni takde benda yang dia tak suk...

Post has attachment
Festival Kebudayaan Hyo Seok di PyeongChang.
Kalau korang perasan...Sally banyak cerita pasal Korea, terutamanya kat area PyeongChang dan sekitar dia sebab tahun 2018 merupakan tahun kebanggaan Korea Selatan kerana akan berlangsung 2018 PyeongChang Winter Olympic... Tapi sebelum nak menyampai ke tahun...

Post has attachment
Diari Korea | Makan nasi tanpa perlu masak.
Sebahagian korang mungkin perasan dan mungkin juga ada yang tak tau...Sally ada kat Korea sekarang...to be exact kat Seoul untuk sebulan dua sebab ada trip yang nak kena handle...walaupun date agak tak tentu...tapi sebab malas nak ulang alik dari Malaysia k...

Post has attachment
Berhari raya dengan Nasi Dagang & rakan blogger.
Tahun ni Sally tak balik raya dikampung..jadinya ramai kawan yang ambil kesempatan untuk datang beraya kat rumah...Sally pulak kebetulan tak buat open house tahun ni...almaklum la kekangan sebab tak bekerja sejak April yang lepas kan... Tahun ni juga tahun ...

Post has attachment
Desserts time di Dairy Tooth, Sunway Pyramid
Dairy Tooth, Sunway Pyramid | Bila shopping, mmg seronok kalau sambil makan jajan kan...kalau korang yang mmg ada hobi sama macam Sally...Sally ni bagi tahu ni...Dairy Tooth dah ada cawangan yang ketiga!! Kepada korang yang tak tau...Dairy Tooth baru membuk...

Post has attachment
Happy Birthday Althea! #AltheaTurns2
Wahhhh...diam tak diam, Althea dah sambut ulangtahun mereka yang kedua...tak sangka kejap je dah dua tahun rupanya Althea bertapak di Malaysia...Sally suka membeli kat Althea sebab harga dia lebih murah dan yang paling penting sekali...100% sure authentic! ...

Post has attachment
Kempen PizzArt Trail dengan Anchor Foods Professionals
Kempen PizzArt Trail dengan Anchor Foods Professionals | Siapa yang tak suka dengan pizza kan? Sekarang ni zaman orang pelbagaikan pizza...Sabtu lepas, Sally follow PizzArt Trail dengan Anchor Foods Professionals sempena kempen terbaru mereka, "PizzArt Trai...
Wait while more posts are being loaded