Profile cover photo
Profile photo
ifah dafila
2,249 followers
2,249 followers
About
ifah's posts

Post has attachment
Ibrah Musafir
Salam sayang sahabat readers :-) in sha Allah, ifah doakan sahabat-sahabat yang baca entri ifah ni sihat-sihat semuanya ye, aamiin. So, untuk entri kali ni ifah nak share dengan antum semua sedikit sebanyak ibrah yang ifah dapat sepanjang 'long-long' journe...

Post has attachment
Ibrah Musafir
Salam sayang sahabat readers :-) in sha Allah, ifah doakan sahabat-sahabat yang baca entri ifah ni sihat-sihat semuanya ye, aamiin. So, untuk entri kali ni ifah nak share dengan antum semua sedikit sebanyak ibrah yang ifah dapat sepanjang 'long-long' journe...

Post has attachment
Jom 'CCleaner' Our Blog
Haiii gaiss, salam mahabbah. Macam biasa, jangan lupa jawab salam ifah kat atas tu dulu ye, dosa tau kalau tak jawabbbb *muka garang  huhuhu, takde la, tak wajib pon jawab salam yang tak dilafaz dengan ucapan cuma kalau nak jawab pon takde masalah ;-)  So, ...

Post has attachment
You're so Special
Bismillahirahmannirahim. Lama tak menulis berkongsi ibrah. Saya teringat ketika pengajian di pondok baru-baru ini. Ada seorang sahabat ni pelajar USIM. Saya lihat ada sesuatu yang 'special' pada dirinya. (Juga sedang cuti semester).  Ketika hari pertama lag...

Post has attachment
Amanah 20sen ❤
Seorang imam masjid di London biasa naik bas untuk ke mana mana...  Suatu hari dia membayar tambang bas,, lalu segera duduk setelah menerima baki dari pemandu bas tersebut.. Setelah dia mengira,, ternyata wang baki dari pemandu itu terlebih 20 sen... Ada ni...

Post has attachment
I'm FREE !
Haii gaiss, apa khabar? Haa copp copp, sebelum jawab khabar korang, jangan lupa jawab salam  'assalamualaikum' ifah kat atas tu dulu yer.  By the way, hari ni in sha Allah ifah nak share berita gumbira dengan antum semua, sahabat readers ifah yang cuties mu...

Post has attachment
Apa Arti CINTA?
ﻣﺎ ﻫﻮ ﺍﻟﺤﺐ ؟  هُوَ عَلِيٌّ حِيْنَ يَنَامُ بَدَلاً مِنَ الرَّسُوْلِ ﷺ فِي فِرَاشِهِ وَهُوَ يَعْلَمُ أَنَّ الْقَوْمَ اجْتَمَعُوْا لِقَتْلِ الرَّسُوْلِ ﷺ وَأَنَّهُ قَدْ يَمُوْتُ عَلَى نَفْسِ الْفِرَاشِ !! Apa itu cinta? Cinta adalah ‘Ali ketika dia berbaring t...

Post has attachment
Cerpen : Aku Cinta Muhammad S.A.W
AKU CINTA MUHAMMAD S.A.W Petang itu terasa damai. Seakan-akan berlainan dari hari-hari biasa. Seperti ada sesuatu yang istimewa disebaliknya.  Dalam ketenangan itu, seorang lelaki sedang leka melayari laman sesawang tanpa menghiraukan orang sekelilingnya. D...

Post has attachment
AIR MATA PEREMPUAN MISKIN
Kemiskinan bukan kehinaan. Miskin juga adalah nikmat dan anugerah Allah. Nikmat yang tidak dapat dimiliki oleh orang kaya. Imam Tirmizi meriwayatkan seorang lelaki bani israel bernama kifl . Setiap hari mabuk dan berzina dengan wanita yang baru. Suatu hari,...

Post has attachment
BEWARE! Mesej Wassup yang Merosakkan Akidah
Assalamualaikum sahabat semua. In sha Allah mesej yang agak penting ifah nak sampaikan kat antum semua, mohon #takenote ye. Antum pernah dapat mesej seperti yang dibawah ni?   ↓ Surat Cinta Tentang Solat ✿  Bila engkau anggap solat itu hanya sebagai kewajib...
Wait while more posts are being loaded