Profile cover photo
Profile photo
Dr Maria Kondyli
15 followers -
Νευρολογία, Κοσμητικές εφαρμογές, Ιατρικός Βελονισμός
Νευρολογία, Κοσμητικές εφαρμογές, Ιατρικός Βελονισμός

15 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Υαλουρονικό Οξύ - Μέρος 3ο
Όλες οι πληροφορίες, οι μύθοι και οι παρανοήσεις....

Γιατί το Υαλουρονικό οξύ αποτελεί ιδανικό εμφύτευμα για τους ανθρώπινους ιστούς;
Το Υαλουρονικό οξύ είναι το μόνο εμφύτευμα το οποίο μπορώ πολύ εύκολα με τη χρήση αντιδότου, σε ενέσιμη πάλι μορφή, να το αφαιρέσω οποιδήποτε στιγμή από τον οργανισμό.
Με πολύ απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι το Υαλουρονικό οξύ δεν ευθύνεται για παραμορφώσεις ή μόνιμες αλλαγές στα χαρακτηριστικά του προσώπου γιατί όπως προαναφέρθηκε:
1. δεν είναι μόνιμο υλικό δεδομένου ότι απορροφάται πολύ αργά από τον οργανισμό και
2. με τη χρήση του αντιδότου της Υαλουρινιδάσης, η απομάκρυνση του υλικού από το σώμα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή και είναι εντυπωσιακά άμεση και εμφανής.

Πρέπει να τονισθεί ότι για την αποφυγή οποιωνδήποτε αντιδράσεων ή επιπλοκών πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή τεχνική έγχυσης του Υαλουρονικού οξέος. Η πολύ καλή γνώση της ανατομίας των ιστών του προσώπου, η αντίληψη των ιδιοτήτων του φαρμάκου και η αισθητική αντίληψη του θεράποντα Ιατρού παίζουν πρωτεύοντα ρόλο τόσο στην επιτυχία του αποτελέσματος όσο και στην αποφυγή των εν δυνάμει παρενεργειών και ανεπιθύμητων εκπλήξεων.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα εμφυτεύματα Υαλουρονικού οξέος έχουν διάρκεια ζωής που κυμαίνεται από 8-16 μήνες.
Σε γενικές γραμμές πάντως ο βαθμός της απορρόφησης του Υαλουρονικού οξέος και επομένως το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως
1. η ηλικία,
2. ο τύπος του δέρματος,
3. η μυϊκή δραστηριότητα των υποκείμενων μυών
4. το βάθος και η θέση έγχυσης
5. η πυκνότητα του ενιόμενου υλικού.
Όσο περισσότερο πυκνόρευστο είναι το υλικό και όσο πιο βαθειά γίνεται η εναπόθεσή του στους ιστούς, τόσο μικρότερη είναι η απορρόφησή του από τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού και επακόλουθα τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής του φαρμάκου. Επίσης όσο μικρότερη είναι η κινητικότητα της περιοχής που εγχύουμε το Υαλουρονικό οξύ, τόσο περισότερο αυξάνεται ο χρόνος παραμονής του εμφυτεύματος στη θέση εφαρμογής.
Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από 10-14 μήνες για τη διατήρηση ενός πολύ καλού αποτελέσματος.

Μπορώ να έχω το αποτέλεσμα της θεραπείας με Υαλουρονικό οξύ αν χρησιμοποιώ κρέμες που περιέχουν Υαλουρονικό;

Υπάρχουν πολλές κρέμες στο εμπόριο οι οποίες υπόσχονται από πολλά μέχρι θαύματα. Περιέχουν αρκετές αντιγηραντικές ουσίες που θα μπορούσαν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα στην υφή ή στο χρώμα του δέρματος αλλά σε καμία περίπτωση στο περίγραμμα ή στην αποκατάσταση των βαθειών ρυτίδων ή των πτυχώσεων του προσώπου.
Τα μόρια του Υαλουρονικού οξέος είναι μακρομόρια δηλαδή ουσίες που έχουν μεγάλο μοριακό βάρος και άρα δεν μπορούν να περάσουν από το φυσιολογικό φραγμό του δέρματος (το φραγμό που προστατεύει το δέρμα από το περιβάλλον). Άρα ο μόνος τρόπος να περάσουν αυτά τα μεγάλα σε μέγεθος μόρια, στο βάθος του δέρματος, είναι η παράκαμψη του δερματικού φραγμού και η μεταφορά τους με “μηχανικό” τρόπο δηλαδή μέσω της βελόνας.

Οι κρέμες γενικά είναι απαραίτητες και έχουν εξαιρετική δράση στην ενυδάτωση και τη βελτίωση της υφής του δέρματος αλλά δυστυχώς έχουν απογοητευτικά αποτελέσματα στην ουσιαστική θεραπεία των ρυτίδων και των πτυχώσεων του δέρματος του προσώπου.
Το αποτέλεσμα της θεραπείας με ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ, είναι μοναδικό και αναντικατάστατο γιατί είναι ο μόνος τρόπος να δώσουμε αυτό που λείπει ακριβώς εκεί που πρέπει.

Μπορώ να έχω το αποτέλεσμα της θεραπείας με ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπό μου αν χρησιμοποιώ συμπληρώματα διατροφής όπως για παράδειγμα χαπάκια που περιέχουν Υαλουρονικό οξύ;

Η επιλογή της χρήσης αυτών των ουσιών από το στόμα, δυστυχώς, δεν είναι αποτελεσματική. Αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους:
• 1ον. διότι το Υαλουρονικό οξύ αποδομείται στο στομάχι και το έντερο από πρωτεολυτικά ένζυμα και δεν προλαβαίνει να περάσει στη συστηματική κυκλοφορία και
• 2ον. διότι μετά τη λήψη του από το στόμα υπάρχει πολύ μεγάλη αραίωση της συγκέντρωσής του και άρα της δραστικότητάς του.
Όταν κάποιος πάρει χαπάκια που περιέχουν Υαλουρονικό οξύ πρέπει να αναλογιστεί ότι τα μόρια του φαρμάκου κατανέμονται σε ολόκληρο το σώμα με συνέπεια το ποσοστό που τελικά φθάνει στην πάσχουσα περιοχή να είναι πάρα πολύ μικρό και η βελτίωση που επιτυγχάνεται στην πραγματικότητα να είναι αόρατη. Αντίθετα, όταν κάνουμε έγχυση ενέσιμου, καθαρού Υαλουρονικού οξέος οι εγχύσεις στοχεύουν αποκλειστικά και ελεγχόμενα στην υπό θεραπεία περιοχή, εξασφαλίζοντας πραγματικά εντυπωσιακή βελτίωση.

Μαρία Δ. Κονδύλη MD, MSc, PhD
Νευρολόγος, Αισθητική Ιατρός, Ολιστική Ιατρός

www.lifting4u.gr
τηλ RV (Πάτρα): 6945.151574
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Υαλουρονικό Οξύ - Μέρος 2ο
Όλες οι πληροφορίες, οι μύθοι και οι παρανοήσεις....

Ποιά είναι η διαδικασία εφαρμογής του Υαλουρονικού οξέος; Πονάει;

Η θεραπεία γίνεται κατά κύριο λόγο στο Ιατρείο και είναι σχεδόν ανώδυνη αφού πάντοτε προηγείται η χρήση αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας στα σημεία εφαρμογής.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ υπάρχει με τη μορφή παχύρευστης γέλης (gel). Πρόκειται για ένα gel διαφανές, άχρωμο και άοσμο του οποίου η έγχυση μέσα στους ιστούς γίνεται πολύ εύκολα με τη βοήθεια μιας πάρα πολύ λεπτής βελόνης. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το πάχος της ρυτίδας διατίθεται σε δύο ή τρεις διαφορετικές πυκνότητες.

Σε ποιές περιοχές του προσώπου γίνεται; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα σημεία του σώματος;

Όπως τονίσαμε το Υαλουρονικό οξύ διατίθεται σε διάφορες πυκνότητες, ούτως ώστε να είναι κατάλληλο για όλα τα είδη των ρυτίδων.

Χρησιμοποιείται για:
1. τη διόρθωση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα,
2. τη διόρθωση των βαθειών ρινοπαρειακών πτυχών και των ρυτίδων του γέλιου,
3. τη διόρθωση των ρυτίδων της γωνίας του στόματος,
4. τη βελτίωση του σχήματος της μύτης,
5. την αύξηση του όγκου των χειλιών,
6. τις ρυτίδες του μετώπου και του μεσόφρυου
7. τους μαύρους κύκλους αλλά και
8. για τη διαμόρφωση και τον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου.
Το Υαλουρονικό οξύ, επειδή είναι εξαιρετικά αδρανές σαν υλικό, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα και να δώσει λύσεις σε προβλήματα ασυμμετρίας ή ατροφίας ιστού που αφορούν άλλα σημεία του σώματος.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει τις αντιαισθητικές ρυτιδώσεις στο ντεκολτέ, να δώσει πιο σφριγηλή εικόνα στην όψη των χεριών, να δώσει όγκο στις γάμπες, να βελτιώσει το περίγραμμα των γλουτών, να εξομαλύνει το δέρμα σε ουλές ακμής ή μετατραυματικές ουλές.

Επίσης το Υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική για να αποκαταστήσει τον όγκο των μαλακών μορίων ή να διορθώσει ελλείμματα ιστού που δημιουργούνται μετά από ογκολογικές επεμβάσεις ή επεμβάσεις αποκατάστασης τραύματος.

Πόσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία και τι πρέπει να κάνω μετά;

Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα. Στη συνέχεια μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός αλλά και οίδημα στην περιοχή έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 24-48 ώρες και μπορεί να καλυφθεί εύκολα, συνήθως με make-up.

Το Υαλουρονικό οξύ μπορεί να έχει κάποιες παρενέργειες;

Δεδομένου ότι σαν μόριο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που υπάρχει στους ανθρώπινους ιστούς, το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ασφάλεια.
Πρόκειται για μια ουσία εντελώς αδρανή κάτι που σημαίνει ότι:
1. δεν κάνει αλλεργίες,
2. δεν προκαλεί αντιδράσεις,
3. δεν δημιουργεί φλεγμονές.
Επίσης δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε εκεί που εμφυτεύεται εκεί παραμένει διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ απορροφάται πάρα πολύ αργά από τον οργανισμό και ένεκα της σύστασής του έχει ένα ανυπέρβλητο πλεονέκτημα. Έχει αντίδοτο. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια γλυκοζαμινογλυκάνη, μια γλυκοπρωτεϊνη δηλαδή, υπάρχει ένα ένζυμο το οποίο ονομάζεται Υαλουρονιδάση που μπορεί και τη διασπά.

Οι παραμορφώσεις χαρακτηριστικών που βλέπουμε κατα καιρούς σε πρόσωπα ατόμων, συνήθως των media, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΗ ΤΗΝ ΕΝΕΣΙΜΗ ΥΓΡΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ και ΟΧΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΩΣ.
Τα μόνιμα υλικά δεν απορροφούνται από τον οργανισμό, παρουσιάζουν τάση μετανάστευσης, προκαλούν κοκκιώματα και που δύσκολα αντιμετωπίζονται χειρουργικά και πρέπει αυστηρά να απαγορεύονται.

Μαρία Δ. Κονδύλη MD, MSc, PhD
Νευρολόγος, Αισθητική Ιατρός, Ολιστική Ιατρός

www.lifting4u.gr
τηλ RV (Πάτρα): 6945.151574
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Υαλουρονικό Οξύ - Μέρος 1ο
Όλες οι πληροφορίες, οι μύθοι και οι παρανοήσεις....

Μια από τις πλέον μοντέρνες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει σήμερα η Αισθητική Ιατρική είναι η εξάλλειψη ή η απάλυνση των ρυτίδων του προσώπου με τη χρήση ενός φαρμάκου που λέγεται Υαλουρονικό οξύ. Πρόκειται για μια εναλλακτική, συνδυαστική θεραπεία που μπορεί να βελτιώσει ή να διορθώσει ατέλειες από τα χαρακτηριστικά του προσώπου, χαρίζοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να περάσει κάποιος το κατώφλι του χειρουργείου.

Τι είναι όμως ακριβώς το Υαλουρονικό οξύ;

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το Υαλουρονικό οξύ δεν είναι οξύ με την καθημερινή ένοια του όρου. Δεν «καίει» δηλαδή τους ιστούς και ο όρος οξύ απευθύνεται μόνο στον βιοχημικό τύπο της ουσίας.
Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεϊνη, ένα μόριο δηλαδή το οποίο υπάρχει αυτούσιο στη φύση. Αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και είναι πανομοιότυπο στα περισσότερα είδη οργανισμών και σε όλους τους τύπους ιστών.
Με πολύ απλά λόγια στο δέρμα μας αλλά και στο δέρμα όλων των θηλαστικών υπάρχουν μόρια Υαλουρονικού οξέος τα οποία μαζί με μόρια Ελαστίνης και Κολλαγόνου, παράγονται με σταθερό ρυθμό από κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες. Οι ουσίες αυτές είναι μακρομοριακές ενώσεις οι οποίες βρίσκονται σε όλα τα θηλαστικά, με τη μορφή πρωτεινικών αλυσίδων, διαπλέκονται μεταξύ τους και δημιουργούν τον ιστό που εμείς αναγνωρίζουμε σαν δέρμα. Εκτός από τους ινοβλάστες, στο δέρμα μας υπάρχουν και άλλα κύτταρα τα οποία ονομάζονται ινοκλάστες, των οποίων ο κύριος ρόλος είναι να διασπούν τα μόρια του Υαλουρονικού οξέος.

H σύνθεση και η αποδόμηση του Υλουρονικού οξέος που παράγει ο οργανισμός μας, είναι μια δυναμική διεργασία μεταξύ ινοβλαστών και ινοκλαστών, ούτως ώστε να υπάρχει ισορροπία και όσο Υαλουρονικό οξύ παράγεται τόσο να επαναδιασπάται. Η διαδικασία αυτή συνήθως ολοκληρώνεται σε 24-48 ώρες στο ανθρώπινο σώμα.

Με την πάροδο της ηλικίας οι ινοβλάστες εκφυλίζονται και λιγοστεύουν σε αριθμό με αποτέλεσμα το δέρμα να λεπτύνεται, να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητά του. Δεδομένου ότι το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο (δεσμεύει νερό μέχρι και 1000 φορές το βάρος του), η απώλεια του σαν δομικού συστατικού των ιστών οδηγεί σε μια εικόνα αφυδατωμένου, λεπτού και εύθρυπτου δέρματος, με προδιάθεση στη δημιουργία λεπτών ρυτίδων ή σημείων ατροφίας και βαθειών πτυχών του δέρματος.

Το 1996 στην Upsala της Σουηδίας κατασκευάστηκε στο εργαστήριο Υυαλουρονικό οξύ με σύνθεση περίπου ίδια με αυτή του ανθρώπινου σώματος. Πρόκειται για ένα σταθεροποιημένο μόριο Υαλουρονικού οξέος το οποίο δεν προέρχεται από κάποιο ζώο, αλλά είναι προιόν γενετικής μηχανικής.
Η διαφορά του Υαλουρονικού οξέος που παράγεται στο εργαστήριο με αυτό του ανθρώπινου σώματος είναι μόνο κατά 1% περίπου και αυτό για να μην μπορεί ο οργανισμός να το αποδομήσει εύκολα.

Τι νόημα θα είχε να φτιάξουμε στο εργαστήριο Υαλουρονικό οξύ ακριβώς ίδιο με του ανθρώπου αφού η διάρκεια ζωής του θα ήταν μόνο μερικές ώρες;

Το Υαλουρονικό οξύ που παράγουμε στο εργαστήριο είναι ένα υλικό παχύρευστο, διαφανές και βρίσκεται με τη μορφή γέλης (gel) μέσα σε μια σύριγγα.
Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι έχουμε μια ρυτίδα, τότε τοποθετώντας το Υαλουρονικό οξύ μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνης στη βάση της ρυτίδας, γεμίζουμε το έλλειμμα και εξαλλείφουμε ή απαλύνουμε το βάθος της ρυτίδας.
Δεδομένου ότι το Υαλουρονικό οξύ που τοποθετούμε στο βάθος της ρυτίδας, είναι απόλυτα συμβατό με τους ανθρώπινους ιστούς, έρχεται και ενσωματώνεται πλήρως σε αυτούς και αποτελεί δομικό υλικό του σώματος το οποίο δύσκολα μπορεί να διακρίνει κανείς μετά από μερικές ημέρες συνήθως, μετά από την εφαρμογή του.

Ποιός είναι ο μηχανισμός δράσης του ενέσιμου Υαλουρονικού οξέος;

Το Υαλουρονικό οξύ σαν δομικό συστατικό του οργανισμού μας, όταν εγχύεται ενιόμενο στο δέρμα έρχεται και γεμίζει και δίνει όγκο στους ιστούς όπου τοποθετείται. Επειδή είναι ιδιαίτερα υδρόφιλο μόριο απορροφά νερό με αποτέλεσμα εξαιρετική ενυδάτωση της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται. Αυτή είναι και η απάντηση στο ερώτημα γιατί μετά την εφαρμογή ενέσιμου Υαλουρονικού οξέος το πρόσωπο δείχνει πιο ζωντανό, πιο λαμπερό και πιο φρέσκo.

Μαρία Δ. Κονδύλη MD, MSc, PhD
Νευρολόγος, Αισθητική Ιατρός, Ολιστική Ιατρός

www.lifting4u.gr
τηλ RV (Πάτρα): 6945.151574
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Εμφυτεύματα Υαλουρονικού οξέος

Η σταδιακή εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο και το λαιμό, είτε πρόκειται για λεπτές επιφανειακές γραμμές είτε για βαθύτερες πτυχές, αποτελεί το κλασσικό πρώιμο σημάδι συσσωρευμένης βλάβης του δέρματος και της αναπόφευκτης γήρανσης. Η πρόωρη γήρανση του δέρματος και η εμφάνιση των ρυτίδων επιδεινώνονται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, την υπέρμετρη δραστηριότητα των μυών του προσώπου, το κάπνισμα, τις κακές διατροφικές συνήθειες ή τέλος από παθήσεις του δέρματος. Οι λεπτές ρυτίδες, που προοδευτικά βαθαίνουν, οι δυναμικές ρυτίδες της έκφρασης που με το καιρό γίνονται πιο έντονες και οι βαθιές πτυχές που εμφανίζονται λόγω της βαρύτητας, δίνουν στο πρόσωπό μας μία εικόνα γερασμένη και κουρασμένη που κάθε άλλο παρά επιθυμητή είναι. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, είναι πανομοιότυπο σε όλα τα είδη οργανισμών και σε όλους τους τύπους ιστών και έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως το καταλληλότερο εμφύτευμα για την αποκατάσταση των ρυτίδων.

Σε ποιες περιοχές γίνεται; 
Χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, για τη διόρθωση των βαθιών ρινοπαρειακών πτυχών και των ρυτίδων της γωνίας του στόματος, τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών, για τις ρυτίδες του μετώπου και του μεσόφρυου, αλλά και για τη διαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου (μάγουλα, ζυγωματικά κλπ). Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά αρκετά σκευάσματα υαλουρονικού οξέος, όλα όμως περιέχουν την ίδια ουσία, παρασκευάζονται με τους ίδιους αυστηρούς κανόνες και έχουν ακριβώς την ίδια δράση. 

Πώς δρα; 
Μετά την έγχυσή του τα σωματίδια του υαλουρονικού οξέος απορροφούνται με αργό ρυθμό από τον οργανισμό και καθώς το gel διασπάται, τη θέση του την παίρνει το νερό. Όσο ελαττώνεται η συγκέντρωση του gel τόσο περισσότερο νερό συγκρατείται, μέχρι που το gel εξαφανίζεται τελείως χωρίς να αφήσει κατάλοιπα. 

Πώς γίνεται; 
Η εμφύτευση γίνεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας, είναι ανώδυνη, διαρκεί 10 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επανέλθετε αμέσως στις δραστηριότητές σας. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός στην περιοχή της έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 24-48 ώρες. Στην περίπτωση των χειλιών το οίδημα μπορεί να κρατήσει λίγο περισσότερο. Συστήνεται η μη χρήση make up για 12 ώρες μετά τη θεραπεία καθώς και η αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο και χρήσης σάουνας για 1 εβδομάδα μετά τη θεραπεία. 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα; 
Όπως αναφέρθηκε ήδη το υαλουρονικό οξύ είναι βιοδιασπώμενο και εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει κατάλοιπα. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος έχουν διάρκεια ζωής που κυμαίνεται από 6-12 μήνες. Το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος του δέρματος, ο τρόπος ζωής και η μυϊκή δραστηριότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία επαναλαμβάνεται μετά από 12 μήνες για τη διατήρηση του αποτελέσματος. 

Πόσο ασφαλές είναι; 
Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται με ασφάλεια στην ορθοπαιδική εδώ και πολλά χρόνια. Η ενέσιμη μορφή του υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ρυτίδων δεν έχει ζωική προέλευση, και επομένως αποκλείεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από άλλα είδη. Επιπλέον, η εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν χρειάζεται να προηγηθεί τεστ ευαισθησίας.

 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα κι ένζυμα σ’ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Αυτό γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων ή την ανανέωση του δέρματος. Μεσοθεραπεία για την αναζωογόνηση, βαθειά ενυδάτωση και σύσφιξη του δέρματος του προσώπου.

Πως δρα η μεσοθεραπεία?


Η μεσοθεραπεία, εμπλουτίζει το χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα, τα οποία τρέφον το δέρμα και το αναζωογονούν. Επίσης προωθεί τη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει το μεταβολισμό. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο πιο πάνω μείγμα συστατικών κρατά το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος. Τα άτομα που έχουν κάνει τη θεραπεία αυτή περιγράφουν ότι το δέρμα τους έγινε πιο σφιχτό, ελαστικό, λαμπερό, νεανικό και ακτινοβολεί.

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία?


Εφαρμόζεται με τη τεχνική των μικροενέσεων στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες (4mm) ή το Roller (ειδική συσκευή με μικροβελόνες- transdermal collagen induction). Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται?

Απαιτούνται περίπου 5 θεραπείες, 1 κάθε εβδομάδα και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.

Τι πετυχαίνουμε συνοπτικά με τη μεσοθεραπεία?

    Σύσφιξη και βαθειά ενυδάτωση του δέρματος
    Αύξηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος
    Εξάλειψη των λεπτών γραμμών
    Σημαντική μείωση στις βαθιές ρυτίδες
    Εξάλειψη των δυσχρωμιών σε πρόσωπο και ντεκολτέ
    Λείανση των ουλών από ακμή και των μετατραυματικών ουλών

Ποιος μπορεί να κάνει μεσοθεραπεία?

Όλοι οι ενήλικες από 18 έως 75 ετών που έχουν καλή υγεία μπορούν να κάνουν μεσοθεραπεία για αισθητικούς σκοπούς.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή?

Δεν υπάρχει περιορισμός λόγω της ηλιοφάνειας. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Τι είναι το ΒΟΤΟΧ 

Το Botox είναι ένα πρωτεινικό σύμπλοκο, παράγωγο τοξίνης ενός βακτηριδίου, του κλωστηριδίου της αλλαντίασης. Αποτελεί τη μοναδική εγκεκριμένη από το FDA θεραπεία ρυτίδων. Η πρωτεΐνη του Botox ηρεμεί-χαλαρώνει τους μύες του προσώπου στους οποίους εγχύεται, με αποτέλεσμα, λόγω της μη σύσπασής τους, να εξαλείφονται οι ρυτίδες. Χρησιμοποιείται σε 76 χώρες και έχει μελετηθεί θεραπευτικά τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει επίσης εγκριθεί για τη θεραπεία δυστονιών, κεφαλαλγιών καθώς και υπεριδρωσίας. 

Διαδικασία: 

Πρόκειται για μικροέγχυση με πολύ λεπτή βελόνa σε συγκεκριμένους μύες του προσώπου, μιας απειροελάχιστης ποσότητας αλλαντικής τοξίνης, με αποτέλεσμα την παροδική χαλάρωση των μυών αυτών. Οι μύες αυτοί βρίσκονται ακριβώς κάτω από τις δυναμικές ρυτίδες του προσώπου στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια στο “πόδι της χήνας”. Το αποτέλεσμα είναι η θεαματική εξάλειψη των παραπάνω δυναμικών ρυτίδων που επιτυγχάνεται σε μία μόνο επίσκεψη. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά και είναι πρακτικά ανώδυνη. Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε 3 έως και 15 ημέρες και διαρκούν από 3 έως 6 μήνες. 

Πιθανές παρενέργειες: 

Υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν ήπιες εκχυμώσεις (μελανιές) στα σημεία ένεσης, τοπικό μούδιασμα και παροδική απώλεια της λειτουργίας των παρακείμενων μυών. Ασθενείς με λοίμωξη, κυστική ακμή ή νόσο κολλαγόνου δεν μπορούν να λάβουν αγωγή με Botox. 
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Νομίζετε πως η 'λιχουδιά' των 0 θερμίδων συμπεριφέρεται αθώα στον οργανισμό σας? πλανάσθε !!!

Τα τεχνητά γλυκαντικά αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου

Τεχνητά γλυκαντικά μπορεί δυνητικά να οδηγήσουν σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, παρά το ότι δεν περιέχουν θερμίδες, ανακάλυψαν ερευνητές σε έρευνες που πραγματοποίησαν σε ανθρώπους και ποντικούς.

Αυτό οφείλεται στο ότι η σακχαρίνη και τα όμοιά της φαίνεται να αλλάζουν τα βακτήρια που βρίσκονται στο έντερο με τρόπους που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ικανότητα ορισμένων ανθρώπων να επεξεργάζονται τη γλυκόζη, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Nature’’.

Αυτό σημαίνει μάλλον ότι αντί τα τεχνητά γλυκαντικά να βοηθούν στο θέμα της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2 μπορεί πιθανόν να συμβάλλουν στο πρόβλημα, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ποντικοί που ακολούθησαν διατροφή με τεχνητά γλυκαντικά εμφάνισαν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε σύγκριση με ποντικούς που έπιναν νερό ή νερό με ζάχαρη.

Ανακάλυψαν επίσης ότι μπορούσαν να επαναφέρουν τα επίπεδα σακχάρου στο φυσιολογικό χορηγώντας τους αντιβίωση.
Επιπλέον μπορούσαν να προκαλέσουν υψηλά επίπεδα σακχάρου σε υγιείς ποντικούς που δεν εκτέθηκαν ποτέ σε τεχνητά γλυκαντικά μεταμοσχεύοντας βακτήρια του εντέρου από ποντικούς που είχαν λάβει σακχαρίνη.
Μελετώντας ομάδα σχεδόν 400 ανθρώπων, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι χρησιμοποιούσαν, μακροχρόνια, τεχνητά γλυκαντικά ήταν περισσότερο πιθανό να έχουν υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης νηστείας.
‘Ηταν επίσης περισσότερο πιθανό να έχουν σημάδια διαταραγμένης επεξεργασίας γλυκόζης σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούσαν συνήθως τέτοια γλυκαντικά.

Σε μικρό πείραμα που ακολούθησε, οι ερευνητές εξέτασαν επίπεδα σακχάρου στο αίμα 7 ανθρώπων που δεν κατανάλωναν συνήθως τεχνητά γλυκαντικά.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι 4 από τους παραπάνω ανθρώπους είχαν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου μετά την κατανάλωση της μέγιστης συνιστώμενης καθημερινής ποσότητας σακχαρίνης από τον U.S Food and Drug Administration, για 6 συνεχόμενες ημέρες.
Ο Eran Segal, του Weizmann Institute of Science στο Rehovot, του Ισραήλ, δήλωσε έκπληκτος, δεδομένης της μαζικής κατανάλωσης και χρήσης των τεχνητών γλυκαντικών και της γενικής θεώρησης ότι είναι ασφαλή.
Αν και έρευνες σε ανθρώπους και ποντικούς, κυρίως εστίασαν στη σακχαρίνη, η πρώτη ομάδα των πειραμάτων σε ποντικούς περιέλαβε επίσης τη σουκραλόζη και την ασπαρτάμη.
Και οι 3 φάνηκε να έχουν την ίδια επίδραση στα επίπεδα σακχάρου των ποντικών.
Οι ερευνητές, δήλωσαν ότι κανένας δεν θα πρέπει να κάνει άμεσες διατροφικές επιλογές με βάση τα ευρήματα.
Ο ερευνητής, Dr. Eran Elinav, του Weizmann Institute's Immunology Department, τονίζει ότι δεν δηλώνει πως τα σακχαρούχα ροφήματα είναι υγιεινά και θα πρέπει να αποτελούν υγιεινό μέρος της διατροφής.
Ωστόσο οι ερευνητές ανακάλυψαν ενδείξεις ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι σε αύξηση του σακχάρου που προκαλείται από τεχνητά γλυκαντικά.

Βλέποντας το προφίλ του βακτηριακού περιεχομένου στο έντερο ενός ανθρώπου, δήλωσε ο ερευνητής, μπόρεσε να τα ομαδοποιήσει με τρόπο που θα μπορούσε να δείξει ποιος θα ανταποκρινόταν και ποιος όχι στα τεχνητά γλυκαντικά.

Ο Elinav πιστεύει ότι στα έντερα των παραπάνω ανθρώπων που εμφάνισαν αυξημένο σάκχαρο, ορισμένα βακτήρια αντέδρασαν στα χημικά γλυκαντικά, απελευθερώνοντας ουσίες που στη συνέχεια προκάλεσαν φλεγμονώδη αντίδραση παρόμοια με αυτή της υπερδοσολογίας ζάχαρης, προάγοντας αλλαγές στην ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιήσει ζάχαρη.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded