Profile cover photo
Profile photo
Willem van Leuveren
34 followers -
Landschapsfotografie door Willem van Leuveren sr. Welkom bij de Regiobeeldbank, een beeldbank of te wel een fotoarchief veel foto's.
Landschapsfotografie door Willem van Leuveren sr. Welkom bij de Regiobeeldbank, een beeldbank of te wel een fotoarchief veel foto's.

34 followers
About
Posts

Post has attachment
Bekenstichting wil kennis verspreiden over uniek sprengkoppengebied. De Motketel herbergt een uniek landschap met sprengkoppen dat op plaats negen staat in de top honderd van belangrijke historische geografie. Het is van oorsprong een nat gebied waar de grondwaterstand behoorlijk hoog staat. In de 17e,18e en 19e eeuw groeven bewoners hier sprengkoppen waarna ze het water via gegraven beken lieten wegstromen. Dat waren onder meer de Hartense Molenbeek, de Geelmolenbeek en de Rode Beek. Het water van deze beken werd gebruikt om watermolens mee te laten draaien. Zo stonden er ooit 17 watermolens langs deze beken die een mooie inkomstenbron vormden voor Vaassen. Hoewel het gebied tegenwoordig geen economische functie meer heeft is het wel toeristisch en cultuurhistorisch van groot belang. Voorzitter Jan van de Velde van de Bekenstichting wees erop dat de toeristische aantrekkingskracht van dit gebied niet onderschat mag worden. “Nergens anders vind je zo’n fraai sprengkoppengebied en daar moeten we zuinig op zijn. Tegelijkertijd willen we er ook zoveel mogelijk mensen van laten genieten,” aldus de voorzitter. “Hoe beter geïnformeerd, hoe meer je kunt ontdekken in dit gebied, vandaar dat we zoveel belang hechten aan goede informatie ter plekke”. Op het bord is ook informatie te vinden over de flora en fauna in dit waterrijke landschap, zoals de beekprik en de ijsvogel.
https://www.regiobeeldbank.nl/regiobeeldbank/veluwe-natuurgebieden/sprengen-motketel-niersen

Post has attachment
De Baraque Michel ligt 675 m boven de zeespiegel en dankt zijn naam aan de Rijnlandse vluchteling Michel Schmitz, die in 1808 op die plek een armzalige hut bouwde, die later uitgroeide tot de eerste hoogveenherberg. Die is tegenwoordig een vrij groot complex, dat zowel hotel-restaurant als café is. Op de Baraque Michel bevindt zich ook de belangrijkste toegang tot het natuurreservaat Hoge Venen, waarvan grote delen, vooral de Grande Fange, Les Potales en Les Wéz, zich in de onmiddellijke omgeving uitstrekken. Een groot deel van het natuurreservaat is slechts toegankelijk onder begeleiding van een bevoegde gids (aan te vragen in het Natuurparkcentrum Botrange. Maar een groot aantal niet-verboden wegen loopt ofwel langs ofwel door prachtige veengebieden, die een kennismaking waard zijn.
https://www.regiobeeldbank.nl/regiobeeldbank/landen/belgie/baraque-michel-sunset

Post has attachment
Wandelen is enkel toegestaan op de paden. De open veengebieden zijn doorgaans zacht glooiend zonder steile hellingen. In de bossen eromheen vind je diep ingesneden beekvalleien en droogdalen met een flinke hellingsgraad. Sommige bredere plankenpaden in de open veengebieden zijn geschikt voor rolstoelen en voor kinderwagens met grote wielen.
De beboste zones van de Hoge Venen omvatten vele honderden kilometers verharde en semi-verharde, verkeersvrije bosexploitatiewegen; die vormen niet alleen een paradijs voor fietsers, ook rolstoelen en kinderwagens kunnen er terecht. Naarmate je verder van de parkings, onthaalcentra en bosexploitatiewegen verwijderd raakt, worden de paden doorgaans smaller, natter en ruwer, met veel rotsen en boomwortels.https://www.regiobeeldbank.nl/regiobeeldbank/landen/belgie/botrange-hoge-venen

Post has attachment
De Trô Maret is zonder twijfel de meest spectaculaire bergrivier van België. Gelegen aan de rand van de Hoge Venen biedt dit woeste gebied een avontuurlijke en zeer gevarieerde wandeling. Je laat de wagen achter op de parking aan het brugje over de Trô Maret, je steekt de straat over, daalt de berm goed en wel vijf stappen af en meteen ben je in een mooi stukje naaldbos met het bruisende koperkleurige water van de Trô Maret aan je zij. De toon is meteen gezet voor de wandeling, en het goede nieuws is, het wordt enkel beter.
https://www.regiobeeldbank.nl/regiobeeldbank/landen/belgie/route-tros-marets-2017
Photo

Post has attachment
SLAAPKAMER INRICHTING: MODERN RESIDENTIAL LIVING
SLAAPKAMER STIJLEN
De slaapkamer is in de meeste huizen de kamer waar veel tijd wordt doorgebracht. De slaapkamer behoort tot de meest persoonlijke kamers in het huis. Bij de slaapkamer moet niet alleen rekening worden gehouden met kleuren en materialen, maar ook met reeds aanwezige kleding en andere persoonlijke artikelen die moeten worden opgeborgen. Na een persoonlijk vraaggesprek over gewoonten en gebruiken in de slaapkamer wordt er een ontwerp gemaakt. Drinkt u bijvoorbeeld wijn in bed terwijl u een boek leest, of misschien bent u er alleen om te slapen alles is van invloed op het perfecte ontwerp.http://www.emyko.com/projecten/inspiratie-interieur-slaapkamer-met-bedombouw-en-inloopkasten/

Post has attachment
MAATWERK INRICHTING NIEUWBOUW VILLA IN ZEIST KERKEBOSCH
Emyko by WSB heeft voor de inrichting van deze Villa samengewerkt met EVE Architecten uit Nijverdal. De samenwerking met een extern bureau is voor Emyko niet nieuw. De samenwerking tussen twee professionele bedrijven is prettig voor de klant. De stap van ontwerp naar realisatie wordt onderling gemaakt waardoor de klant volledig wordt ontzorgd. http://www.emyko.com/projecten/interieurbouw-villa-wijk/
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded