Profile cover photo
Profile photo
Nurrul Hadzriena
An unpaid philontrophist
An unpaid philontrophist
About
Nurrul's posts

Post has attachment
Lembiknya hati.
Mudah terasa hati, cepat rasa kesian kat orang,  Takboleh hidup tanpa coretan di diari, Anggap takpernah ada orang jahat kat dunia ni. Masa gembira nangis, masa sedih pun nangis. Takpandai meluahkan apa yang isi hati rasa, Means if sedih memang hanya pendam...

Post has attachment
Ciri lelaki idaman
K tajuk entri macam geli and gedik gila. hahahahaha. Dan jangan salahkan diri aku kalau kau dah terlanjur baca kekekekeke. Dan aku taktahu why rasa nak tulihh pasai ni, walaupun nak exam. Biaq pi semuaaa tu. Just a short writing. I had shared these only wit...

Post has attachment
Ciri lelaki idaman
K tajuk entri macam geli and gedik gila. hahahahaha. Dan jangan salahkan diri aku kalau kau dah terlanjur baca kekekekeke. Dan aku taktahu why rasa nak tulihh pasai ni, walaupun nak exam. Biaq pi semuaaa tu. Just a short writing. I had shared these only wit...

Post has attachment
Final year project vs kekuatan?
1836- Esok ada exam oral Arab. Sekarang baru habis kelas Mangrove. Jadi aku lepak dekat tempat favourite, perpustakaan. Walaupun aku tahu aku takboleh study kat sini. Sebab keinginan nak baca dekat rak buku lagi tebal daripada nak baca lecture notes. Sekara...

Post has attachment
Kenapa menulis?
Kenapa menulis? Bismillah mengenai tajuk ni. Bismillah aku akan mula singkapkan satu-satu sebab “mengapa” tu. Sebab nak berkongsi apa yang aku rasa. Sebab rasa tak adil ilmu tu aku sorang je yang tahu. Sebab tulisan aku tulah yang akan jadik reflection untu...

Post has attachment
Stay up all night?
Bismillah. Esok sebenarnya ada training. Macam biasa pukul 5:45 am dah
baris pagi. Tapi niat nak study kejap sebelum tidur. Takkisahlah apa nak jadik
esok. Tertidur dalam baris pun takpa haha. 0115- Mata dah disapa angin-angin ngantuk dan lambaian
katil. Te...

Post has attachment
Pakwe tanpa syarat
Single bukan sebab terlalu memilih. Single bukan sebab takda orang minat. Kalau nak tengok ada orang minat aku tak, jadiklah kawan
aku. Cuma nak cakap, im goo00d at kasik alasan untuk mengelak
daripada lelaki. Sampai tahap tu. Manusia, suka itu fitrah. Kawa...

Post has attachment
Hakikat
Allah, Kadang-kadang, hakikatnya aku takpernah mintak untuk kau hadirkan kekuatan dengan menghadirkan seorang sahabat bertudung labuh, berpurdah, berniqab, berbuqa' sekalipun. Cukuplah sekadar yang selalu tak pernah menolak bila masa aku ajak nak join usrah...

Post has attachment
Kisah masjid asasi
Petang tadi lepas habis kelas dekat CTF4, kebetulan kelas
habis lambat. Lepastu Ika offer nak hantar aku balik kolej. Dan kebetulan, aku belum solat Asar. Dan kebetulan jugak, terlintas dekat kepala nak solat dekat
masjid asasi dekat Kampus Timur. Indahnya ...

Post has attachment
Cerita Hari Ini.
18 th March 2017. 6:00 am. Bangun tido, solat semua. Berdebar jugaklah untuk
pertandingan harini. Sebab rasanya, dah lama tak ikut. Tapi aku rindu nak rasa.
Jadi di sebalik dinding-dinding kesibukan itu, aku tetap tekad nak masuk. 7:00 am. Turun ke court Ta...
Wait while more posts are being loaded