Profile cover photo
Profile photo
Skupnost Srce
16 followers -
Skupnost Razvezanih v CErkvi
Skupnost Razvezanih v CErkvi

16 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Prosim delite, da doseže obvestilo o predavanju čim več trpečih po ločitvi. Dobrodošli vsi iz širše okolice Slovenj Gradca, iz Velenja, Šoštanja, Dravograda, Radelj in še dlje naokrog! Pridite in povabite še koga!
Kdor lahko, naj prosim letak sprinta in s privoljenjem domačega župnika obesi na primerno mesto.
Add a comment...

Post has attachment

Post has shared content
SPLETNI MISIJON-ADVENTNE DUHOVNE VAJE V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU »NE BOJTE SE!«/LK 12,7/
Lahko sprejmemo dar novega sinovskega življenja, ki nam ga je podaril Kristus in ga živimo kot občestvo. Adam in Eva sta se zaprla v strah. SP za vsak dan v letu izreče besede: »Ne bojte se!« Najmočnejša beseda je Kristus. Naša vera je v tem, da sprejmemo dar in mu dovolimo, da nas prevzame. Skupaj bomo doživljali veselje božjega otroštva – smo sinovi in hčere v Sinu. Imamo vse kar je potrebno za ustvarjalno življenje. Dobrodošli vsi, ki si želite poguma!

Duhovne vaje obsegajo:
 Poslušanje tedenskega video nagovora.
 Vsakodnevno molitev ob predloženi Božji besedi.
 Malo šolo molitve v navezavi na nedeljski evange-lij. /e-predstavitve različnih načinov molitve/
 Razmišljanje ob zapisani katehezi.
 Dodatno neobvezujoče gradivo.
 Pisanje adventnega duhovnega dnevnika in možnost podelitve zapisanih biserov na spletni strani.

p. dr. Viljem Lovše, DJ s sodelavci

PRIJAVA: https://goo.gl/forms/eEgMBDQiXknYoDrb2

VEČ INFORMACIJ IN GRADIVO:

https://jn159.wordpress.com/beseda-izziva/predbozicni-spletni-misijon-2017/

https://www.facebook.com/duhovnevajevvsakdanjemzivljenju/
Add a comment...

Post has attachment
Nova skupina Srce ob srcu-Radlje

V Radljah ob Dravi na Koroškem se ustanavlja Skupina razvezanih Srce ob srcu-Radlje, na podlagi izkušenj takih skupin drugje.
Skupine Srce ob srcu za samopomoč in oporo ob ločitvi nudijo možnost podelitve svoje stiske z ignacijansko, duhovno metodo in s tem pot k okrevanju od travme ločitve.
Vsak član prejema gradivo ob katerem premišljuje in moli ter si ob tem oblikuje svoje izhodišče za podelitev osebne izkušnje.
Skupine so odprte za vse z izkušnjo ločitve, tudi če dolgoletna partnerska veza ni bila zakonska ali če so sedaj v novi vezi. Dobrodošli so vsi, ki so še v postopkih ločevanja, v prvih letih samskega življenja, pa tudi, če je od razveze minilo že precej let. Ne glede na to, koliko časa je že minilo, bolečina, ki je bila potlačena, ne zastara in stiska ne mine.
Datumi srečanj so vsak drugi ponedeljek v mesecu (razen ene izjeme) v župnišču v Radljah (Mariborska cesta 9, 2360 Radlje ob Dravi) po večerni maši ob 18h. Skupino bo spremljal p. dr. Viljem Lovše, DJ.
Več na:
http://srcerazvezani.si/…/27/nova-skupina-srce-ob-srcu-rad…/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Utrip Cerkve na Slovenskem · 2017 O ločenih in 1. vseslovenskem srečanju razvezanih v Cerkvi (utrip 2017 10 03 od 32. minute dalje) (mag. Luka Mavrič, p. dr. Viljem Lovše, dr. Drago Jerebic, ga. Karmen Kristan)

Drugi del pogovora - O ločenih in srečanju od 9.40 minute dalje…

http://audio.ognjisce.si/oddaje/Utrip_Cerkve_na_Slovenskem/2017
Add a comment...

Post has attachment
VABILO V SKUPINI SRCE OB SRCU – Ljubljana in Suha pri Škofji LokiV svetu selfijev, potrošništva, nedosegljivih idealov popolnosti, osamljenosti ipd. zmanjkuje časa in prostora za usmiljenje, sočutje, za to, da srce ob srcu joka, za to, da bi bili slišani, sprejeti, razumljeni. Razveza je ena od najtežjih življenjskih izkušenj, je dejansko proces, ki lahko traja mnogo let. Bolečina, ki ni izpovedana, se zapiše v telo in zastruplja naše odnose. Nimamo se radi ker se oblagamo s krivdo. Ne sprejemamo drugih ker se primerjamo z njimi ali pa mislimo, da nas obsojajo. Bogu zamerimo ker nas je doletela ta preizkušnja, zato se raje smilimo sami sebi kot da bi sprejeli, da smo Zanj vedno ljubljeni in dragoceni.
Psihologija večinoma od trpljenja beži, duhovnost ga sprejme in uporabi kot priložnost za srečanje in razodevanje božje moči v svojem življenju.

Delali bomo po Metodi duhovnega poslušanja tako, da bomo drug z drugim pošteno in odkritosrčno delili osebne izkušnje, svoje izzive in spodbude iz vsakdanjega življenja v svetu, kjer se zlo velikokrat pretvarja, da je dobro. Vsak lahko v okolju varnega prostora zaupanja prispeva svojo edinstveno izkušnjo, po kateri Bog daje moč in usmiljenje. Zavedamo se, da nam skozi izkušnje drugih govori Bog in nas utrjuje v hoji za Njim, ko nosimo svoj križ razveze.

Gradivo za molitev, premišljevanje in podelitev v skupini boste prejemali po e-pošti in natisnjeno na srečanju.

Srce ob srcu - Ljubljana
V septembru bo v Ljubljani zopet začela z delovanjem skupina »Srce ob srcu« pod okriljem SRCA, Skupnosti Razvezanih v CErkvi. Prvo srečanje bo v sredo 27. 9. ob 19.30 h v župniji Dravlje. (Vodnikova cesta 279, 1000 Ljubljana) Dobimo se pred novo cerkvijo. Povabljeni tudi k sv. maši ob 19 h v novi cerkvi. (Predvidoma bodo naslednja srečanja vsako 4. sredo v mesecu po večerni maši.) Dobrodošli stari in novi člani.

Vsi zainteresirani se prijavite na e-naslov: razvezani.srce@gmail.com.

Srce ob srcu - Suha
V septembru bo v župniji Suha pri Škofji Loki zopet začela z delovanjem skupina »Srce ob srcu« pod okriljem SRCA, Skupnosti Razvezanih v CErkvi. Prvo srečanje bo v četrtek 28. 9. ob 19.30 h v župnišču. Povabljeni tudi k sv. maši ob 19 h. (Predvidoma bodo naslednja srečanja vsak 3. četrtek v mesecu.) Dobrodošli stari in novi člani.

PRIJAVE: razvezani.srce@gmail.com
PhotoPhotoPhoto
7. 09. 17
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Vabljeni na romanje, člani skupnosti Srce in tudi tisti, ki to še niste, imate pa izkušnjo ločitve, ob začetku novega programskega leta , dne 10. septembra 2017!

Naslov romanja VZEMI SRCE MOJE nas že vabi v držo izročitve svojega življenja in delovanja skupnosti Srce v Božje roke.
Med samim romanjem bomo to držo poglabljali tudi s pomočjo zahvalne molitve, nagovora p. Vilija Lovšeta DJ, osebnega premišljevanja, naše romarske svete maše darovane v ta namen, meditacije pred mozaikom p. Rupnika v Grozdetovi kapeli na Zaplazu ter prijateljskega druženja na tej romarski poti v dotiku z lepoto narave.
http://srcerazvezani.si/2017/08/29/romanje-vzemi-srce-moje/
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded