Profile cover photo
Profile photo
sheila zahari
Mrs Am
Mrs Am
About
Posts

Post has attachment
Kek Sarang Semut
Assalamualaikum... Haluuu... Semangat membaking luntur sikit sejak winter ni, sejuk woo rasa malas nak gerak, nak duduk dalam selimut sambil tengok cerita je..hehe over. kali ni nak share resepi kek sarang semut. Mak iolss suka buat kek ni. Dulu² tak tering...
Kek Sarang Semut
Kek Sarang Semut
bysheilazahari.blogspot.jp
Add a comment...

Post has attachment
Burger Salmon (Simple)
Assalamualaikum... Haluuu... Semangat meroti datang kembali...hehe macam iklan tora datang lagiiiiii.. Musim sejuk-sejuk ni teringan plak makan burger, kalau kat Malaysia memang gi beli burger yang da siap je senang, tinggal ngapp da settle. Sepanjang kat O...
Burger Salmon (Simple)
Burger Salmon (Simple)
bysheilazahari.blogspot.jp
Add a comment...

Post has attachment
Murtabak Daging (Guna Roti Prata Je)
Assalamualaikum... Haluuu... Murtabak Daging ni aku buat ala-ala Singapore la cikit, daging melimpah² ke roti prata so jadi lah murtabak..hehe Disebabkan tiada seni untuk menibar roti canai maka dengan seboleh²nya pikir cara untuk buat murtabak tanpa mencan...
Murtabak Daging (Guna Roti Prata Je)
Murtabak Daging (Guna Roti Prata Je)
bysheilazahari.blogspot.jp
Add a comment...

Post has attachment
Kek Coklat Moist (Simple Sgt²)
Assalamualaikum... Haluuu... Menghilang sekejap sbb laptop buat hal dan kebetulan weolls balik Malaysia.. hehe Naik 2kg balik Malaysia =) so back to the reality..Hello Osaka & helllo autumn. Before balik haritu kat sini tengah summer balik² je da msuk autum...
Kek Coklat Moist (Simple Sgt²)
Kek Coklat Moist (Simple Sgt²)
bysheilazahari.blogspot.jp
Add a comment...

Post has attachment
Cinnamon Roll wiff Custard Sauce
Assalamualaikum... Haluuu... Cinnamon roll ni 1st tyme aku makan sebab aku jenis yang tak suka benda yang berspices² ni. Boleh terjebak buat ni sebab Mr. Husband tibe² msg ckp terbayang cinnamon & bread kat retina mata. hehehe retina ok,.fening btol ayat or...
Cinnamon Roll wiff Custard Sauce
Cinnamon Roll wiff Custard Sauce
bysheilazahari.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Roti Oat
Assalamualaikum... Haluuu... Harini nak share 1 resepi ruti.. aku memang peminat tegar ruti, klau tak makan nasi pun tak pe asal ada ruti. Oleh kerana banyak sangat stock oat kat rumah ni beli kunun nak kuyus makan oat je tapi skali je makan pastu tak hingi...
Roti Oat
Roti Oat
bysheilazahari.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Mango Panna Cotta
Assalamualaikum... Haluuu... Berhabuk blog, hehe....Actually busy packing & unpacking barang² sebab kteorg pindah rumah baru. Still lagi kat Osaka la but kt Suita. Penat weh pindah rumah ni, nampak macam sikit je barang² kiteorg skali packing, berkotak². Be...
Mango Panna Cotta
Mango Panna Cotta
bysheilazahari.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Gyudon (Beef Bowl)
Assalamualaikum... Haluuu... Harini nak share resepi Jepun, gyudon ni macam nasi + daging masak kicap...Actually 1st time aku try gyudon ni kat Restoran Naritaya, Tokyo. Best sebab daging dia nipis² & lembut. Dapat makan daging yang halal kat kedai memang s...
Gyudon (Beef Bowl)
Gyudon (Beef Bowl)
bysheilazahari.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Walnut Brownies
Assalamualaikum... Haluuu... Sekarang bukak je fb pemes u chewy fudge brownies ni tapi orang duk panggil dia brownies kedut.keh² memang kelakar..hehe mula² aku gelak gak bila orang cakap brownies kedut, amboiiii kalau kulit xmo kedut. Trus gi inject tang ci...
Walnut Brownies
Walnut Brownies
bysheilazahari.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Peanut Butter Cake (3 minit & 3 bahan)
Assalamualaikum... Haluuu... Kek 3 minit ni macam² resepi kita boleh buat, aku biasa buat kek 3 minit ni untuk breakfast. Senang je nak buat dan sangat cepat. 3 minit je bleh makan kek nyum². Nasib baik 2-2 suka kek so untuk breakfast memang sangat sesuai u...
Peanut Butter Cake (3 minit & 3 bahan)
Peanut Butter Cake (3 minit & 3 bahan)
bysheilazahari.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded