Profile cover photo
Profile photo
Atelje Kreativ Broderade Märken Tygmärken
6 followers -
Snygga klubbmärken och logotyper i brodyr
Snygga klubbmärken och logotyper i brodyr

6 followers
About
Posts

Post has attachment
Nu har jag äntligen fått klart en video som förklarar vad designkostnad är. Du får se hur jag skapar märket i datorn och sedan när maskinen broderar ut det.
Add a comment...

Nu har jag kommit igång för fullt efter semestern. Under augusti kommer jag antagligen ta en dag ledigt i veckan. Jag jobbade fredagarna under semestern så jag får jämna ut det nu :-)
Add a comment...

Hur du sköter dina brodyrerTvätta brodyrer

Brodyrtråden tål 95 grader och två prickar på strykjärnet.
Tyget i märken tål 95 grader och tre prickar. Färgerna: Röd och vinröd tål endast 60 grader.
Stryka brodyrer

Vänd gärna plagget ut och in vid tvätt.
Stryk märket från plaggets avigsida. Stryk aldrig direkt på brodyrtråden, den förlorar sin mustiga lyster. Måste du stryka från framsidan lägg då ett tunt tyg, lakansväv, över som skydd.
För bästa resultat stryk när märket/brodyren fortfarande är lite fuktig.
Har märket klisterbaksida är det nödvändigt att stryka innan det torkar helt. Börjar det lossna kan du spreja ytterst lite vatten mellan plagg och märke och pressa hårt. Vill det ändå inte fastna kan du lägga en liten bit Vliesofix mellan och pressa hårt.Specialmärken/logotyper

Om du har beställt brodyr med speciell tråd gäller andra tvätt och skötselråd:

Metalltråd - tål 60 grader och en prick på strykjärnet.
Polyestertråd - tål 60 grader, två prickar och blekmedel.
I övrigt gäller samma råd som ovan.
Add a comment...

Sätta fast märken med klisterbaksida

1.Ta bort skyddspappret på baksidan, om det sitter kvar.
2.Strykjärnet skall stå på strax under 3 prickar.
3.Lägg plagget så platt som möjligt på strykbrädan med sidan upp som märket skall vara på.
4.Placera märket.
5.Lägg en bit lakansväv eller annat tyg som tål strykning med ånga, över märket. Se till att inte flytta på märket.
6.Pressa med strykjärnet i 10-15 sek. Ångan skall vara på. Lyft lite och flytta styrkjärnet några gånger under tiden. Stryk inte utan pressa ganska hårt, var extra noga runt ytterkanten så den fastnar ordentligt.
7.Låt kallna ordentligt gärna några timmar.
8.För att det skall sitta länge rekommenderar jag att även sy. Det behöver inte vara så tätt, du kan ha upp till 2 cm mellan stygnen. Läs nedan hur du syr.

Stryker du på skinn och annat material som inte tål ånga eller värme kan du lägga några bitar papper precis utanför märkets kant så det skyddar skinnet, alternativt klipper du ut en cirkel ur ett pappersark som är någon mm större än märket och ha det som skydd.

Skulle märket lossa lite efter en tid stryk då igen med ånga och glöm inte en tygbit över. Fastnar det inte kan du trycka in en liten bit av klisterfilmen Vliesofix och pressa.
Vliesofix finns att köpa på t.ex. Panduro.

____________________________________________________


Sy fast märke för hand

1.Placera märket. Nåla runtom.
2.Syr du fast det för hand trär du en nål och sticker upp nålen strax innanför den broderade ytterkanten, satinsömmen. Låt ca 10 cm av trådänden vara kvar undertill. Stick ner nålen rakt över satinsömmen och ner i tyget.
3.Ta upp nålen nu en liten bit från första uppsticket, mellan 3-10 mm bort. Stick åter igen ner nålen på utsidan av satinsömmen rakt över från uppsticket.
4.Upprepa detta hela vägen runt.
5.Knyt ihop trådändarna. För extra säkerhet kan man med nålen sticka in tråden mellan märket och tyget och sedan klippa bort det överflödiga.
6.Syr du på maskin använder du antingen raksöm och syr en söm precis innanför ytterkanten eller så väljer du en sick-sack och syr över ytterkanten.

Ju längre stygn du använder desto lättare är det att ta bort om det skulle behövas.

Även om du har klister på baksidan kan det vara bra att sy fast märket. Det behövs då inte så täta stygn. Denna söm är inte så mycket för att hålla fast märket utan att man inte så lätt skall kunna skrapa upp kanten så klistret lossnar. Gör därför stygnen tätare runt hörnen om märket är kantigt.


---------------------------------------------------------------------------------------

Om så önskas kan jag fästa kardborre på märkena. Vill du spara pengar kan du sy fast kardborren själv.

1.Lägg märket på en kardborrebit, den hårda delen. Den mjuka skall vara på plagget.
2.Du behöver inte nåla det räcker med att hålla märket.
3.Trä maskinen med lämplig trådfärg.
4.Ställ in stygnlängd på ca 3 mm och spänn ev. övertråden något. Om undertråden är som ett rakt streck måste du öka övertrådsspänningen.
5.Sy nu runtom precis innanför den täta ytterkanten (som oftast finns på märket). När du kommit varvet runt syr du omlott några stygn och backa några.
6.Klipp trådarna och klipp sedan bort överflödig kardborre.
Add a comment...

Vill önska Glad Midsommar. :-)
Tyvärr blev glädjen kortvarig. Maskinen har fortfarande problem med trådspänningen. Blir till att lämna in igen nästa vecka.
Add a comment...

Post has shared content
Ja så var semestern förbi för denna gången och ännu en höst att se fram mot med mycket jobb. Det är allitd lika roligt att komma igång igen.
Add a comment...

Imorgon, tisdag, går flyttbilen. Jag stänger ner och packar resten i mitt rum nu under kvällen. Hoppas att det inte tar mer än ett par dagar att vara igång igen.
Add a comment...

Som det ser ut nu måste vi flytta vår flytt en vecka fram. Jag blev sjuk i söndags och min man kom hem idag och var sjuk. Så vår flytt blir då den 20/21 februari istället.
Add a comment...

Nu kommer vi flytta och under vecka 7 blir det svårt att få något jobb gjort. Priser gör jag i mån av tid. Prover och beställningar blir när jag kommit igång igen.
Add a comment...

Nu jobbar maskinen (som varit på lagning två gånger) för fullt. Härligt ljud. Fram till december kommer jag bara ha en maskin. I december får jag den nya maskinen som skall ersätta min äldsta. Den börjar bete sig misstänksamt så den får nu stå. Jag är ledsen för att det dröjer så. Som tur är så händer det mycket sällan att jag har så här mycket problem.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded