Profile cover photo
Profile photo
Jezuiti Družba Jezusova
78 followers
78 followers
About
Jezuiti's posts

Post has attachment

Post has shared content
Povabljeni!
Postne duhovne vaje v vsakdanjem življenju: »Tvoj Oče, ki vidi na skrivnem«

​Še vedno se lahko pridružite. Enostavno pridete jutri zvečer k sv. maši v Marijino kapelo in se prijavite. Tisti pa, ki bi želeli prejemati samo tedensko gradivo, se prijavite na e-naslov: ignacijevdom@gmail.com.

Jezusovo vabilo iz začetka postnega časa, naj vse delamo pred pogledom Očeta, ki vidi na skrivnem, bo izhodišče za duhovne vaje v vsakdanjem življenju. To bodo vaje v zavedanju, da lahko rastemo le, če se znamo prepuščati usmiljenemu pogledu Očeta, ki nam, grešnikom, obnavlja dostojanstvo in razodeva, kako smo v Njegovih očeh dragoceni.

Duhovne vaje obsegajo:

Vsakodnevno molitev ob predloženi Božji besedi, tedenska srečanja s sv. Mašo in podelitev v skupini ter po želji tudi osebno molitveno spremljanje.

Parkirišče je brezplačno.

Datum: 1. marec – 19. april 2017 vsako sredo ob 19. uri v Marijini kapeli
Voditelj: p. Janez Poljanšek, DJ s sodelavci

ZA KAJ GRE?

Postne duhovne vaje v vsakdanjem življenju

So krajša oblika duhovnih vaj v vsakdanjem življenju, ki se izvaja v postnem času kot priprava na veliko noč.

Stopamo v postni čas, v katerem podoživljamo največjo skrivnost svoje vere – velikonočno skrivnost trpljenja, smrti in vstajenja učlovečenega Boga. Nekoč je bil to čas stroge pokore kot pot očiščevanja nas samih od naših grešnih navad in priprava na praznovanje trpljenja, smrti in vstajenja Jezusa Kristusa, z obnovljeno željo hoditi za njim. Gotovo je to tudi zame primeren čas, da osebno pogledam, kako živim kot kristjan.

Postne duhovne vaje trajajo 7 tednov, srečanja so v Marijini kapeli pri sv. Jožefu. Ekipa Ignacijevega doma vsako leto pripravi premišljevanje o drugi tematiki.

Način dela:

Skupno srečanje se začne s sveto mašo ob 19. uri.
Po maši sledi kratka predstavitev gradiva za naslednji teden.
Potem se udeleženci dobijo v malih skupinah, v katerih si na kratko povedo svojo izkušnjo preteklega tedna.
Vsak, ki želi, se lahko vsakih štirinajst dni (ali po dogovoru) sreča tudi v osebnem pogovoru z molitvenim spremljevalcem. Pogovor teče o doživljanju in poteku osebne molitve. Je zaupen. Spremljevalec ima sam izkušnjo molitve in tudi spremljanja. Običajno po nekaj tednih duhovnih vaj pri udeležencih nastopi določena kriza (ki je dobro znamenje), odpor in skušnjava po prenehanju. Nekateri odnehajo, drugim pa se po pogovoru s spremljevalcem in v mali skupini vrne moč in veselo nadaljujejo. Včasih že eno srečanje s spremljevalcem lahko bistveno pomaga k preobratu v osebni molitvi in k novemu koraku v duhovni zrelosti. Sv. Ignacij je vedno poudarjal, da tam, kjer je več odporov in skušnjav, Bog daje večjo milost. Zato je duhovni boj nekaj običajnega in dobrodošlega.
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Predavatelj: P. Franc Kejžar, DJ
Kdaj: v ponedeljek 20. februarja ob 19.45
Kraj predavanja: Marijina kapela pri sv. Jožefu na Poljanah v Ljubljani

K Jezusu je prišel gobavec in ga na kolenih prosil: »Če hočeš, me moreš očistiti.« In ga je ozdravil. V podobni situaciji stiske, osamljenosti, zapuščenosti, žalosti, jeze… se lahko vsakdo znajde in se v svoji prošnji molitvi obrne na Jezusa. Jezus lahko pomaga, Jezus lahko ozdravi, ko se človek v veri obrne nanj. Lahko pa si pomagamo tudi sami in drugi nam pomagajo, ko se srce v zaupni molitvi in povezanosti z Jezusom osvobodi strahov, spon, zamer in zadiha bolj sproščeno. Govor bo o tem, kako nam Jezus sam lahko pomaga in kako si v povezanosti z Jezusom lahko pomagamo sami in kako nam lahko pomagajo drugi.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded