Profile cover photo
Profile photo
Boerenbondsmuseum Gemert
7 followers -
In het Boerenbondsmuseum gaat u terug in de tijd. Want hier kunt u ervaren hoe het leven er aan toe ging in een Peeldorp anno 1900.
In het Boerenbondsmuseum gaat u terug in de tijd. Want hier kunt u ervaren hoe het leven er aan toe ging in een Peeldorp anno 1900.

7 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Draaiorgels in het Boerenbondsmuseum
Op zondag 22 juni zijn er diverse nostalgische en ouderwetse draaiorgels in het Boerenbondsmuseum die voor een gezellige muzikale noot zorgen. Prachtig om te zien en het geluid is typisch Hollands. Het museum is op 22 juni geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Ook voor kinderen is er deze middag weer wat leuks te doen in het Boerenbondsmuseum. Zij mogen namelijk onder begeleiding een bloemstukje maken. Verder wordt er ook weer brood gebakken. In de kortgevelboerderij wordt speltbroodgebakken en geeft de bakker uitleg over spelt.

Breng ook eens een bezoek aan de akkers langs het karrenspoor. De velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard.

Zonder Boer geen voer
In 2014 toont het Boerenbondsmuseum in samenwerking met AVKP/ AWN, SAS en ZLTO aan de hand van archeologische vondsten, historische werktuigen en moderne landbouwtechnieken de geschiedenis van het boerenbedrijf in de Peel. Onder de noemer ‘Zonder Boer  geen voer’ biedt deze tentoonstelling een overzicht van 5000 jaar voedselproductie: van de eerste boeren die zelfvoorzienend leefden tot de moderne, agrarische ondernemer. Rondom deze tentoonstelling worden diverse activiteiten georganiseerd. Meer informatie daarover op de website van het Boerenbondsmuseum en www.zonderboergeenvoer.nl

Entree: volwassenen 4,00 euro kinderen 0 t/m 3 jaar gratis en kinderen 4 t/m 12 jaar 2,00 euro. De MJK (Museumkaart) is niet geldig. Jaarkaarten van het Boerenbondsmuseum zijn verkrijgbaar aan de kassa. Informatie over het Boerenbondsmuseum en actuele openingstijden vindt u op www.boerenbondsmuseum.nl

U vindt het Boerenbondsmuseum ook op www.facebook.com/boerenbondsmuseum en www.twitter.com/BBMGemert
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded