Profile cover photo
Profile photo
Secretariatul FII
449 followers
449 followers
About
Posts

Post has attachment
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Guvernul României a lansat primul program de Internship plătit din istoria Executivului, http://internship.gov.ro/, adresat studenților și tinerilor absolvenți cu vârsta de până la 25 de ani.
 
În cele două ediții precedente, peste 180 tineri au avut oportunitatea de a se alătura pentru două luni Executivului, lucrând atât la sediul central al Guvernului, cât și în toate ministerele.
 
În 2015, alți 300 de studenţi şi tineri absolvenți au oportunitatea să facă parte din administrația centrală, în 77 de instituții centrale (inclusiv la Palatul Victoria și în toate ministerele) timp de două luni, să-şi valideze reuşitele academice, să capete experienţă practică şi chiar să contribuie la eficientizarea aparatului administrativ prin aportul lor de idei, iniţiative şi cunoştinţe actualizate. Ca o noutate față de anii anteriori, tinerii admiși vor beneficia de o bursă lunară (450 RON) menită să contribuie la costurile de acomodare.
 
Înscrierile se fac online prin intermediul paginii oficiale http://internship.gov.ro. Termenul-limită pentru transmiterea candidaturii este 31 mai 2015.
 
Internship.gov.ro
Internship.gov.ro
internship.gov.ro

Post has attachment
Concursul FameLab organizat de British Council in colaborare cu UAIC, va avea preselectia din acest an la Iasi, pe data de 9 aprilie (orele 11.00, corp C, sala 308).
Detaliile concursului se pot vedea pe site-ul UAIC http://www.uaic.ro/event/concursul-international-de-comunicare-a-stiintei-famelab/, cat si pe site-ul British Council: http://www.britishcouncil.ro/programe/educatie/famelab.
In link gasiti formularul de inscriere si alte detalii. 

Post has attachment
Soongsil University, Seoul, cu care Universitatea Alexandru Ioan Cuza are un acord inter-institutional de cooperare, ne-a informat asupra posibilitatii de a nominaliza cativa studenti pentru obtinerea unei burse de tip GKS pentru semestrul II al anului academic curent. Studentii vor putea beneficia de recunoasterea rezultatelor academice obtinute in timpul vizitei de studii, nu vor plati taxe de studiu la universitatea gazda, vor beneficia de bursa, acoperirea cheltuielilor de transport si asigurare, conform specificatiilor din anexa. Cei interesati se vor adresa Departamentului de Relatii Internationale (Gina Marinescu, gina.marinescu@uaic.ro, tel. 0232/201112). Data limita pana la care studentii interesati isi pot depune dosarele de candidatura  este - 16 ianuarie.
Pentru detalii consultati linkul:
http://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2015/01/GKS-Scholarship-Details.pdf

Post has attachment
FameLab Romania 2014 debuteaza la Iasi
 
British Council si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi dau startul inscrierilor la cea de-a VII a ediţie din Romania a competiţiei internaţionale de comunicare a ştiinţei FameLab care se desfasoara in acest an in 24 de tari din intreaga lume.
 Concursul FameLab debuteaza in Romania marti, 8 aprilie, de la ora 11, in Sala de conferinte “Ferdinand” de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (Rectorat, corp A, et. 2) unde va avea loc prima selectie regionala. Evenimentul este organizat de catre British Council si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” in cadrul Iasi Science Festival.
 Concurentii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, sa aiba bune calitati de comunicatori si sa fie pasionati de stiinta si tehnologie. Fiecare participant are la dispozitie 3 (trei) minute pentru a prezenta o tema din domeniile stiintelor naturii, matematicii, medicinii sau ingineriei. Prezentarea trebuie sa fie captivanta, originala si corecta din punct de vedere stiintific.
Cei care reusesc sa prezinte subiectul ales intr-un mod cat mai atractiv pentru public au cele mai mari sanse sa castige.
 FORMULARUL DE INSCRIERE care poate fi depus pana pe 7 aprilie la Departamentul de Relatii Internationale (Rectorat, corp A, et. 2) sau trimis prin e-mail pe adresa ioana.pastinaru@uaic.ro.
 Cei mai buni concurenti din etapa selectiilor regionale vor beneficia de un masterclass in domeniul comunicarii stiintei care va fi sustinut, in zilele de 10 – 11 mai 2014, de experti din Marea Britanie si Romania. Cursul de pregatire va acoperi teme cum ar fi: jurnalismul de stiinta, tehnici de prezentare in fata publicului si a camerei de televiziune, exemple de buna practica in domeniul promovarii rezultatelor cercetarii stiintifice pentru publicul larg.
Castigatorul finalei de la Bucuresti va reprezenta Romania in finala FameLab International din cadrul „The Times Cheltenham Science Festival” care va avea loc in Marea Britanie, in perioada 3 - 8 iunie 2014. Cei mai buni participanti vor primi premii din partea partenerilor.
 
Detalii si aici: http://www.uaic.ro/lansarea-competitiei-regionale-famelab-2014/  
Mult succes !

Post has attachment

Echipa formata din Ionut Danila si Mihaela Ghimiciu, masteranzi in anul 2 
la MISS, este mandra castigatoare a premiului special Microsoft (categoria 
Windows Phone) si a premiului II al editiei 2014 a competitiei studentesti 
nationale MobilPRO "Inovare si Mobilitate" organizata de Facultatea de 
Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei de la Politehnica 
Bucuresti.

Echipa a dezvoltat proiectul ubiGuide -- 
http://www.slideshare.net/ionutdanila/ubi-guide --, fiind singura 
participanta din Iasi si, implicit, de la FII. Sustinerea si 
jurizarea celor 27 de proiecte finaliste a avut loc in perioada
21-22 martie.
Commenting is disabled for this post.

 Bună ziua,


Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) din cadrul Universității „Politehnica” din Timișoara vă informează că va organiza concursul de programare „iTEC” - IT Engineering Contest, un concurs național adresat atât elevilor cât și studenților. Acesta are ca scop dezvoltarea capacității participanților de a-și folosi cunoștințele dobândite în cadrul facultății sau liceului.

Concursul se va desfășura în  perioada 10 - 13 Aprilie 2014, în cadrul Universității „Politehnica” din Timișoara, iar participanții se pot înscrie în perioada 17 martie - 1 aprilie, direct pe site-ul proiectului http://itec.ligaac.ro.

Probele destinate studenților sunt următoarele:

    Pentru proba de Web Development vor fi prezentate proiecte/aplicatii web ce pot fi dezvoltate pe orice platformă (php, asp, ruby, html, css, etc.); tema va fi propusă de către organizatori.

    Proba de Mobile Application constă în dezvoltarea unei aplicații mobile în Android, Windows Phone sau iOS – platforma va fi la latitudinea participanților, ei alegând în prealabil mediul în care vor  lucra.

    Proba de Application Development presupune dezvoltarea unei aplicații desktop de complexitate medie, în aproximativ 48 de ore. Concurenții au libertatea de a-și alege limbajul de programare și mediul de dezvoltare utilizat.

    În cadrul probei de Embedded Development, studenții participanți vor avea la dispoziție aproximativ 48 ore pentru a dezvolta un sistem bazat pe microcontroller care să cuprindă mai multe funcționalități.

    RoboTEC, care va fi extinsă anul acesta la nivel international este o probă relativ nouă pentru concursul iTEC, una în care studenții își construiesc înainte de concurs un robot cu diverse funcționalități (o descriere mai detaliată găsiți pe site-ul proiectului la secțiunea
    RoboTEC).


Mai precizăm că la probe se poate participa în felul următor:

- Web-design: se participă individual sau în echipe de maxim 2 persoane;

- Application development: se participă individual sau în echipe de maxim 2 persoane;

- Mobile development: se participă individual sau în echipe de maxim 2 persoane;

- Embedded development: se participă individual sau în echipe de maxim 3 persoane;

- RoboTEC: se participă în echipe de 2 studenți + cadru didactic.

Cazarea și masa sunt asigurate de către organizatori, iar cu această ocazie fiecare participant are ocazia de a vedea și cunoaște atât mediul academic din Universitatea „Politehnica” din Timișoara, cât și orașul în sine. În acest sens se vor organiza vizite în laboratoarele universității și campus.

Informații suplimentare se gasesc pe site-ul concursului:  http://itec.ligaac.ro.

Pentru alte întrebari ne puteţi contacta la adresa de e-mail:  itec@ligaac.ro.

Vă mulţumim!
Commenting is disabled for this post.

Astazi s-a incheiat, cu festivitatea de premiere care a avut loc dimineata, concursul international studentesc de matematica SEEMOUS-2014.

Dupa cum este posibil sa fi aflat deja, sase dintre studentii nostri participanti au incheiat competitia cu brio, cucerind o medalie de argint ( prin Ursu Bogdan-Gabriel, din anul II, grupa 3B ) si cinci medalii de bronz ( prin Nedelcu Adina-Ioana, din II-5B, Iordache Ionut-Iustin, din I-2B, Hreapca Aurelian, din I-3B, Barcan Virgil-Gheorghe, din I-6B si Hutanu Dan-Constantin, din I-5A ).

In cadrul aceluiasi concurs, s-au remarcat si cei doi studenti de la Facultatea de Matematica, care, impreuna cu ai nostri, au frecventat programul de pregatire centralizata coordonat de mine. Plop Diana-Elena, din I-111, a obtinut medalie de bronz, iar Curca Eduard-Valentin, din II-121, situat pe prima pozitie a clasamentului, a obtinut medalia de aur, impreuna cu trofeul special al celui mai original rezolvitor de probleme dintre competitori, cat si cu trofeul de component al celei mai bune echipe nationale ( aceea a Romaniei ) participante la intrecere.

Felicitarile noastre nu trebuie adresate numai celor medaliati, ci si celorlalti patru studenti de la noi ( Coman Mihaela, din II-5A, Puiu Ana-Maria, din I-7B, Vlas Catalin, din I-2B si Ioja Petru-Alexandru, din I-3A ) care au participat la concursul astazi incheiat.

Cu stima,

Florin Iacob 
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
PhD studentship in NLP approaches to the treatment of multiword units

 

Closing date 24 February 2014

 

The Research Group in Computational Linguistics (http://clg.wlv.ac.uk) of the University of Wolverhampton invites applications for a 3-year University of Wolverhampton PhD studentship in the area of multiword units. More specifically, the proposed topic of the PhD research will be Natural Language Processing (NLP) methodology to extraction and translation of multiword units which has applications in a number of areas including but not limited to terminology, language learning and translation.  This is a funded bursary which will consist of a stipend towards living expenses (£14,000 per year) and remission of fees.

 

The application deadline is 24 February 2014. The starting date of the PhD position is 15 March 2014 or any time as soon as possible after that.

 

A successful applicant must have:

 

•             A good honours degree or equivalent in Computational Linguistics, Computer Science or Linguistics, with a strong programming and statistical / Mathematical background or closely related areas.

•             Experience in Computational Linguistics / Natural Language Processing, particularly the area of Machine Learning applications to Natural Language Processing.

 

Experience in linguistics and/or translation would be a plus.

 

Applications must include:

 

1)            A curriculum vitae indicating degrees obtained, courses covered, publications, relevant work experience and names of two referees that could be contacted if necessary

2)            A 1-page cover letter with statement of research interests, indicating why you are interested in this position and why you consider your experience is relevant.

3)            An expression of interest form which can be obtained by emailing pam.loi@wlv.ac.uk

 

 

The shortlisted applicants will be interviewed by telephone the week following the application deadline. They will then be asked to complete a research proposal.

 

Established by Prof Mitkov in 1998, the research group in Computational Linguistics delivers cutting-edge research in a number of NLP areas. The results from the latest Research Assessment Exercise (RAE’2008) confirm the research group in Computational Linguistics as one of the top performers in UK research with its research defined as ‘internationally leading, internationally excellent and internationally recognised’.

 

Informal enquiries and electronic applications can be sent to by email to:

 

Prof. Dr. Ruslan Mitkov

Director of Research Institute of Information and Language Processing University of Wolverhampton Stafford St.

Wolverhampton

WV1 1SB

United Kingdom

Email: R.Mitkov@wlv.ac.uk
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Avem placerea sa va anuntam  deschiderea rundei de aplicatii  studentesti pentru programul IBM "Great Minds 2014" -  http://www.zurich.ibm.com/greatminds/
Acest concurs presupune selectarea de studenti (nivel Master si PhD) pentru stagii de internship, intre 3 si 6 luni, in cele trei mari laboratoare de cercetare ale IBM de la Zurich, Haifa si Dublin.
Pentru a mari rata de succes a acestor aplicatii, va rugam sa cititi cu atentie descrierea activitatilor desfasurate in cadrul laboratorului IBM pentru care doriti sa aplicati position paper, pentru a corela cat mai bine interesul dvs. cu cel al respectivului laborator.
Aceasta selectie se va desfasura in mai multe etape.
Astfel, pana la data de 5 martie profesorii indrumatori vor colecta CV-urile studentilor si propunerile lor de lucru (position paper de 2-3 pagini de la studenti). Modul in care trebuie formulate aceste propuneri este specificat pe site-ul oficial al concursului (http://www.zurich.ibm.com/greatminds/)
Wait while more posts are being loaded