Profile

Cover photo
Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu
14 followers|126,950 views
AboutPostsPhotosYouTube
Story
Tagline
Ured za transfer tehnologije ima za cilj povećanje komercijalizacije intelektualnog vlasništva Sveučilišta te jačanja veze između Sveučilišta i gospodarstva.
Introduction

Ured za transfer tehnologije (UTT) od studenog 2010. godine dio je Centra za znanstveno-tehnologijski razvitak Sveučilišta u Splitu. Ured ima za cilj povećanje komercijalizacije intelektualnog vlasništva Sveučilišta te jačanja veze između Sveučilišta i gospodarstva. Ured promiče poduzetnički duh studenata i znanstvenika, potiče i pruža podršku prijenosu znanja i rezultata istraživanja sa Sveučilišta na gospodarstvo.

UTT je osnovan 2007. godine na Odjelu za fiziku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a krajem 2008. godine postao je dio Europske poduzetničke mreže (EEN) Hrvatske, kroz koju pomaže tvrtkama i znanstvenicima na području Dalmacije pronaći međunarodne partnere za transfer tehnologije, s ciljem povećanja njihove inovativnosti i konkurentnosti.

Usluge koje UTT pruža bez naknade u okviru EEN mreže uključuju prepoznavanje, izradu i promociju ponuda i potražnji za novim tehnologijama, organizaciju poslovnih susreta, treninge iz upravljanja inovacijama te podršku u pronalaženju partnera za europske programe za istraživanje i razvoj.

Contact Information
Contact info
Phone
+38521566881
Email
Fax
+38521566882
Address
R. Boškovića 31 HR21000 Split