Profile cover photo
Profile photo
Merlyn Hasshim
133 followers -
Keep Calm and Do Good Deeds
Keep Calm and Do Good Deeds

133 followers
About
Posts

Post has attachment
BIKA X Chic Pavo Iftar Party
Pada 18 Jun lepas, saya telah di jemput ke  BIKA X Chic Pavo Iftar Party  sempena pelancaran produk baru dari Bika Food Sdn Bhd, iaitu Bika Little Bear Chocolate Biscuits dan Bika Milk Biscuits bertempat di Kafe Chic Pavo , Nong Chik Johor Bahru.  " Bika ko...

Post has attachment
Peraduan Tambah Drama Dalam Masakan
Resepi Kimballicious Pie  Bahan-Bahan: Mashed potato: 4 biji Holland potato- dipotong  enam 1 biji US potato- dipotong enam 1/2 cawan susu segar 2 sb mentega 1/4 sk serbuk lada hitam garam secukup rasa Inti : 1 cawan daging cincang 1 biji bawang besar-dipot...

Post has attachment
Pengumuman: Projek Disember
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Maaf lama tak update  blog. Cuti sekolah kali ni memang serious sibuk giler, selain travel ke sana sini, dengan my charity projek tak henti-henti serta contest-contest yang form semuanya menanti untuk diisi. Ok,kasik tar...

Post has attachment

Post has attachment
Merlyn Hasshim commented on a post on Blogger.
hotel ni dah refurbished balik, sebab tu dlm bilik air dah tak ada bath tub. tapi yg best dalam semua baru la. tempat ni agak scary masa off peak season, sebab dia agak luas kawasan, tapi bilik yg berpenghuni tak sampai 10 bilik, dan dia tutup yg dekat blok depan so kena ke blok yang belakang. lepas tu memalam dengar bunyi mendayu-dayu.. bunyi ombak ler... hehehehehehehehe.  

Post has attachment
**
  Adakah anda seorang
peniaga? Bekerja makan gaji tetapi ingin memiliki perniagaan sendiri? Tidak
tahu bagaimana nak mulakan? Masih tercari-cari perniagaan apa yang sesuai untuk
dijalankan? Nak beli mesin takoyaki mini tetapi tidak tahu di mana?  Usahawan.c...

Post has attachment
JUALAN AMAL BABYBOX JOHOR DAN FREE MARKET DI CBS PELADANG SKUDAI
Patutnya event ni kita wawarkan dalam blog minggu lepas tapi boleh pulak terlupa sebab sibuk sesangat. Event ni dah pun berlangsung Sabtu lepas bertempat di carboot sales (CBS) pasar Peladang Skudai. Team Babybox Johor telah mengambil 2 lot untuk mengadakan...

Post has attachment
Day 6 Gold Coast :Paradise Country Farm
Day 6. Finally dah boleh pack nak balik raya. Yer, balik raya la. Takkan nak raya kat tempat orang pulak kan. Hari ni kitaorang pergi Paradise Country Farm. Yang ni dalam package dan wajib ambil, so layan jer la ek. Misi kita ialah untuk melihat koala bear ...

Post has attachment
Merlyn Hasshim commented on a post on Blogger.

Post has attachment
Hadiah yang berharga tetapi bermakna buat teristimewa hanya di PRINTCIOUS
Saya seringkali pening memikirkan hadiah apa yang hendak diberi terutama di musim graduasi ni, balik-balik bunga dan coklat jer. Tambahan pulak dengan cuaca jerebu ni malas betul nak keluar rumah. Mujurlah saya diperkenalkan dengan laman web   PRINTCIOUS  i...
Wait while more posts are being loaded