Profile cover photo
Profile photo
The Albanian Newspaper
448 followers
448 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Jemi ne perfundim te botimit te trete "Udhetimi im" me historite e shqiptareve te suksesshem ne Britani
Nese njihni ndonje shqiptar te suksesshem ju lutem na kontaktoni tek The Albanian
Tel: 020 7018 7929 | www.thealbanian.co.uk Albania7@gmail.com
Address: 30 Avenons Road, London,E13 8HT

Petrit Kuçana

Këmisha e atdheut ishte shumë e ngushtë për ëndrrat e tyre.

Ishte më shumë se një ngadhënjim, gjetja e asaj udhës së ëndërrt, e udhës që rrallëherë shquhej edhe pas përpjekjesh titanike, kur ikja ishte më shumë se guxim.

Ishin udhëtarë që u gjenden në kohën e pakohë, kur ishte thuajse e pamundur të shquhej agimi i netëve të pështjelluara, kur qenësisht përjetonin fijen e hollë të ekuilibrit mes jetës dhe vdekjes.

Në “trastat” e tyre kishin mundur të palosin shpresat e ëndërrta, të përthyera pabesisht në skajet kur Atdheu merrte tjetër kuptim. Ishin ato ëndrra që për shumë udhëtarë mbetën aty, të baltëzuara në pranverën e kurrë-mos-ardhur e qëndrojnë si kujtim i largët, i dhimbshëm; diku në bankat e një shkolle, diku në një tjetër hapësirë që i përkiste, thjesht të shkuarës përcëlluese.

Ishte shpresa, që ngrohu këta udhëtarë që u gjendën në ishullin britanik, (krejtësisht të panjohur prej shumë prej tyre), që bashkë me “këmishën e Atdheut” që u rrinte ngushtë, filluan të besojnë se ka edhe një ëndërr britanike dhe mbase ishte çmenduri ta mendonin dikur, e ndoshta as që mund ta kishin besuar tek kalonin stacionet e udhëtimit drejt Britanisë.

Pezmi i “braktisjes” së shumë ëndrrave të ngjizura në atdhe, i përndjek shumë prej tyre edhe në ditët e sotme, kur çuditshëm ndjehen të huaj në çdo rikthim, aty ku u nisën për të qenë krejt të tjerë, krejt ndryshe, ashtu të suksesshëm, frymëzues padyshim.

Ngadhënjyen mbi të panjohurën, mbi pranverën ndryshe të Britanisë. Ishte koha kur zanafilla do të kishte tjetër kuptim, duke ruajtur thellë brenda vetes shumëçka nga mëmëdheu, kryesisht vlera të farkëtuara mundimshëm në fëmijërinë e tyre, apo ashtu mbartës të natyrshëm të tyre, duke u shndërruar në personazhe sa të panjohur, aq të pabesueshëm me historitë e tyre. Është suksesi që i bashkon këta mërgimtarë, që janë shndërruar në ambasadorët më të shkëlqyer të vlerave shqiptare në këtë ishull dhe jo vetëm .

Ata nuk u pajtuam me stepjen, por shfrytëzuan hapësirat dhe mundësitë për realizimin e tyre vetetësor, që nga pedagogët që japin leksione në universitetet britanike, e deri tek artistët, sipërmarrësit dhe të tjerë, që përçmuan përçudnimin dhe gjetën orientimin drejt suksesit, e “këmishën e atdheut” e rimodeluan, për ta mbajtur gjithmonë me vete, në skajet e paarritshme, jo vetëm nga “udhë-humbësit”.

Udhëtimi do të vazhdojë…
Photo

Post has attachment
Kinezëritë e Rinasit dhe pafuqia e Ministrit të Diasporës

Post has attachment

Post has attachment
Majko, ministri që s’mundet…

Post has attachment
I duhej te harronte çdo sukses pasi ne "trastën e tij emigratore" kishte vetem enderra, ku mezi shquheshin ca ngjyra shprese. Londra nuk kishte qene ne asnje planprojekt te tij, por qe u shnderruar ne perditshmerine e jetes se re. Mbase kur ngjiste shkallet e karrieres se ushtarakut ne skajet me te largeta ne Shqiperi, nuk e kishte menduar se nje dite do te gjendej ne Britani dhe madje do te nderohej nga parlamenti britanik.
Nje udhetim sa mbreselenes aq edhe frymezues i Shyqyri Bajrakurtaj me Petrit Kuçana ne The Albanian #Udhetimiim
The Albanian
The Albanian
facebook.com

Post has attachment
Ishte vetem 7-vjeçare kur i duhej te largohej nga Vlora, i duhej te linte lojerat e femijerise, ato lojerat me pafka...
Mbase kurre nuk do ta kishte besuar se nje dite pas "emigrantja shqiptare" do te arrinte qe te punonte ne kryeministri "10 Downing Street" ... do te arrinte te ishte ajo qe pergatit fjalimet e ministrave britanike....
Sot eshte keshilltare ligjore ne Home Office, duke sherbyer edhe si ambasadore e shkelqyer e vlerave shqiptare me enderren se nje dite do te kthehet atje, ku u nis nga Vlora, nga Shqiperia "per te kontribuuar" ne memedhe.
Ndiqni historine e Sindi Selmanit ne "Udhetimi im"
The Albanian
The Albanian
facebook.com

Post has attachment
Qirjako Qirko pret në besë sponsorizuesit e festës së Flamurit në Londër
The Albanian
The Albanian
thealbanian.co.uk

Post has attachment
Pse u harrua Samiti i Diasporës?
The Albanian
The Albanian
thealbanian.co.uk

Post has attachment
The Albanian
The Albanian
facebook.com
Wait while more posts are being loaded