Profile cover photo
Profile photo
Svetlana Karadzhova
195 followers
195 followers
About
Svetlana's posts

Post has attachment
Интервю за HARTA
И едно мое интервю за  HARTA , за което благодаря на Тодор Велчев и на онези борбени и смели хора, които отстояват каузата на духовността в България.

Post has attachment
Интервю за "Брод" - 18 ноември 2016
Благодаря на "Брод" и на Иванка Иванова за това интервю За силата на единството и каузата за опазване на общността Разговор със Светлана Караджова, председател на Дружеството на Банатските българи

Post has attachment
Танцов състав „Фалмис“ обявява на своите почитатели и приятели, че стартира благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на черни шапки за момчетата.
Повече по темата вижте в сайта на Дружеството:

Post has attachment
**


Post has attachment
Да изграждаш мостове е мисия
В живота няма случайни неща. Всичко си идва във времето и на мястото, когато и където  е нужно, за да се изпълни Божия план за нас. Често против нашата воля, често без да го разбираме, но пък какъв импулс може да се появи, ако човек се довери и последва пре...

Post has attachment
"При българите в Банат човек винаги усеща българското по особено силен начин. Тяхна заслуга е и приетият през май 2015 г. по идея на българския депутат в румънския Парламент Николай Миркович закон, с който 24 май да бъде честван в цяла Румъния като Ден на българския език.
Макар да пишат на латиница и да използват паралелна книжовна норма на българския език, банатските българи са живото доказателство как границите, забравата, разстоянията във времето и пространството не могат да унищожат езика, който ни обединява в красотата на различните си варианти".

Post has attachment
На 16 януари бе избран новият Управителен съвет на Дружеството, който ще се заеме с нелеката задача да активизира банатските българи по градовете и събуждането на самосъзнанието им за принадлежност към общността:

Председател - Светлана Караджова
Зам.-председател – Александър Живков
Секретар – Маринела Ангелова
Членове: Ралица Велчева и Александър Лавров

Post has attachment
Благодаря на +Александър Живков за идеята да нахвърлям някои щрихи за бъдещите си мемоари :-)

Post has attachment
Малко ретроспекция
Преди да навляза в нов етап от живота и деятелността си, някак неусетно се появи нуждата да си припомня през какво минах досега. По идея на Александър Живков нахвърлях накратко основните щрихи на мемоарите, които ще напиша някога :-) като поостарея още, но ...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded