Profile cover photo
Profile photo
Адвокатска кантора/Anwaltskanzlei in Bulgarien
22 followers -
Кантората предлага консултации в областта на българското, немското и европейското законодателство.
Кантората предлага консултации в областта на българското, немското и европейското законодателство.

22 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment

Моята малка кантора расте, след като вчера официално положи клетвата си като адвокат, Радостин Таков - завършил право в Германия. В същия университет, където аз самата завърших магистратурата си.:) Само, че към онзи момент дори и не сме предполагали, че ще работим заедно. Разбира се, това е хубавото на живота - да бъде динамичен и да полагаш усилия за едно по-хубаво и смислено УТРЕ. Да се развиваш и усъвършенстваш - не само заради себе си, но и за да бъдеш полезен на повече хора. В тази връзка, още преди месеци сме установили добри партньорски отношения и с колеги в Германия. Така възможностите да бъдем полезни на клиенти от немскоговорящите държави в Европа нарастват. Надявам се ...след месеци, години...да сме горди от добрата съвместна работа!
Add a comment...

Post has attachment

Наближава крайният срок за обявяването на годишни финансови отчети в Търговския регистър. Разбира се, това се отнася за търговски дружества и е задължение на управителя да предприеме необходимите действия. При необходимост от съдействие за изготвяне на необходимите документи и обявяването им в Търговския регистър, както и ако желаете да направите промени в съществуващо търговско дружество, не се колебайте да се свържете с нас. Предлагаме и изготвяне на двуезични документи (немски и английски език), както и консултации в областта на европейското търговско законодателство.
Add a comment...

Post has attachment
http://marietagencheva.eu/blog/%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D0%B2/
Поради факта, че много българи, които живеят извън границите на България или съответно са разделени с партньора си, който вече не е в България, си задават този въпрос, реших да напиша кратка статия по темата за родителската отговорност.
Add a comment...

Post has attachment
http://domino.vks.bg/bcap/scc/webdata.nsf/Keywords/2684B6E2BF2FFDAFC22579B80050C131 "В хода на делото ответникът е оспорил представените от ищеца фактури, относно вписаните в тях данни за потребеното количество топлинна енергия, поради което в тежест на ищцовото ТД е било да установи в процеса с допустимите от ГПК доказателствени средства, че същото е в посочените в документа размери. Несъмнено е, че като неподписани от абоната, т.е. от задължената страна, тези фактури не могат да се ползват срещу последния и предвид правната им характеристика на частни документи не могат самостоятелно да обосноват твърдяните от ищеца права."
Add a comment...

Post has attachment
http://m.legalworld.bg/52077.lozan-panov-e-gotov-da-iska-tylkuvatelno-reshenie-za-dela-s-incidenti-na-peshehodna-pyteka.html
""Конкретен повод за реакцията е делото за смъртта на Лора Казанлиева от Варна, която беше прегазена от моторист на пешеходна пътека. В края на март ВКС намали наказанието на моториста Диян Станчев на 2 години затвор, но това, което предизвика гневни реакции на близките на загиналото момиче, беше решението на мнозинството от състава на съда, че Лора Казанлиева е съпричинила инцидента, което е прието и от въззивния съд. Според съдиите Лада Паунова и Даниела Атанасова, пострадалата е пресякла пешеходната пътека, без да се огледа и без да съобрази разстоянието до приближаващия мотор и скоростта му, която е била близо 90 км/ч."
Add a comment...

Post has attachment
http://eurocases.eu/en/EuroCases
Като редактор на немска (респ. австрийска съдебна практика) се чувствам горда, че съм част от хората, които допринасят този проект да е реалност.
А, възможността постоянно да следя актуални решения, често засягащи тълкуване на европейското законодателство, допринася за една по-различна гледна точка и спрямо българското законодателство.
Euro Cases
Euro Cases
eurocases.eu
Add a comment...

Post has attachment
Понеже темата за досадния спам е винаги актуална, публикувам отново една моя  статия по темата.
http://www.jitkam.com/2015/06/za-nepoiskanite-targovski-saobshtenia.html
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded