Profile cover photo
Profile photo
I-Medica Ιατρική διάγνωση και φροντίδα
8 followers -
Παροχή ιατρικών υπηρεσιών
Παροχή ιατρικών υπηρεσιών

8 followers
About
Posts

Post has attachment
#Γιορτάζουμε τα #25χρόνια της #iMedica μαζί σας και σας προσφέρουμε για τον μήνα #Ιούλιο ,κοκτέιλ μεσοθεραπείας με βιταμίνες , αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα και υαλουρονικό οξύ ,full face και λαιμό, από 140€ , μόνο 70€!
Χαρίστε #λάμψη και βαθιά #ενυδάτωση στο πρόσωπό σας!
Ισχύει για ραντεβού έως 31 Ιουλίου.
Η θεραπεία γίνεται κατόπιν ραντεβού, από πλαστικό χειρουργό.
Καλέστε στο 2107213584 και 2107222193 για περισσότερες πληροφορίες.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Άρθρο του ουρολόγου Παπαθανασίου Γεώργιου.
Παιδιά με μονόνεφρο

Κάθε άνθρωπος έχει φυσιολογικά δύο νεφρούς. Η λειτουργία των νεφρών συνίσταται στην απομάκρυνση με τα ούρα από το αίμα προϊόντων του μεταβολισμού που δεν είναι χρήσιμα (ή μπορεί να είναι και τοξικά). Ο όρος μονόνεφρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κατάσταση κατά την οποία ο ένας νεφρός απουσιάζει ή δεν λειτουργεί επαρκώς. Διάφορες παθολογικές καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν στην έκπτωση νεφρικής λειτουργίας ή στην ανάγκη χειρουργικής αφαίρεσης του νεφρού.
Ο νεφρός που παραμένει λειτουργεί επαρκώς και αναλαμβάνει το φορτίο λειτουργίας του απωλεσθέντος νεφρού. Για τον λόγο αυτό είναι συνήθως μεγαλύτερος σε μέγεθος σε σύγκριση με τους νεφρούς ατόμων ίδιας ηλικίας που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Διερεύνηση Το μέγεθος και η μορφολογία του νεφρού εκτιμούνται με το υπερηχογράφημα. Η λειτουργικότητα του νεφρού εκτιμάται με το σπινθηρογράφημα νεφρού ή νεφρόγραμμα (DMSA ή MAG3).
Η γενική εξέταση αίματος, ο καθορισμός της ουρίας και της κρεατινίνης αίματος καθώς και η γενική εξέταση των ούρων επίσης συμβάλλουν στην εκτίμηση της νεφρικής λειτουργίας. Μεγαλώνοντας με ένα νεφρό Καθώς το παιδί αναπτύσσεται, αυτό που έχει σημασία είναι να διαφυλαχθεί σταθερή η νεφρική λειτουργία. Τα άτομα με μονόνεφρο εμφανίζουν συχνότερα υπέρταση ή πρωτεϊνουρία και πρέπει να βρίσκονται υπό τακτικό έλεγχο.
Επίσης προσοχή πρέπει να δίνεται στις καθημερινές δραστηριότητες προς αποφυγή κάκωσης του υγιούς νεφρού (π.χ. μετά χτύπημα). Καλό είναι να αποφεύγονται τα αθλήματα επαφής και τα σπορ με συχνούς τραυματισμούς. Σε περίπτωση εμφάνισης σημείων έκπτωσης της νεφρικής λειτουργίας είναι χρήσιμη η νεφρολογική εκτίμηση.
Σύνοψη
Το παιδί με μονόνεφρο μπορεί να μεγαλώσει φυσιολογικά όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Η κατανόηση των περιορισμών που αναφέρθηκαν μπορεί να οδηγήσει σε έναν τρόπο ζωής χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις. Η καλή ποιότητα ζωής διασφαλίζεται μέσω του τακτικού έλεγχου της νεφρικής λειτουργίας.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Μια πολύ όμορφη έκπληξη σήμερα στο ιατρείο!!! Καλό μήνα σε όλους!!!
Photo
Photo
1/7/16
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Κύστη Κόκκυγος και θεραπεία με LASER!

Τι είναι η κύστη κόκκυγος και τι την προκαλεί?
Ποια είναι τα συμπτώματα?
Πώς θεραπεύεται η κύστη κόκκυγος?
Από τον χειρουργό Γεωργιάδη Νικόλαο.
Ενημερωθείτε για την κύστη κόκκυγος εδώ:
http://imedica.gr/laser/surgery/kisti-kokigos.html
Add a comment...

Post has attachment
Ακράτεια ούρων και πως αντιμετωπίζεται.

Από τον ουρολόγο Μπορούσα Δημήτρη.

Σύμφωνα με έρευνες μία στις πέντε γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών πάσχουν από ακράτεια. Ο φόβος και η ντροπή όμως συνήθως αποτρέπουν τα άτομα με ακράτεια ούρων να εκμυστηρευτούν σε τρίτους το πρόβλημά τους, ακόμη και αν πρόκειται για κάποιον ειδικό (...), καθώς είναι πεπεισμένοι πως το πρόβλημα είναι αθεράπευτο και δεν μπορεί να γίνει τίποτε για να βοηθηθούν.

Περισσότερα στο :http://www.borousas.gr/akrateia-oyrwn-tainia-akateias/
Δείτε το βίντεο για την τοποθέτηση ταινίας ακράτειας:
https://www.youtube.com/watch?v=ODgLCVGMHpU&list=PLF81E7A7BC733152E
Add a comment...

Post has attachment
Ευχαριστώ Ιωάννα μου για την εμπιστοσύνη που έδειξες στην ιατρική ομάδα της i medica Ιατρική διάγνωση και φροντίδα . Ήσουν φανταστική, χαμογελαστή και ήρεμη !! Επίσης Σωσσώκα μου ευχαριστούμε για την υπέροχη παρέα σου!
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded