Profile cover photo
Profile photo
Museu Virtual d'Art Contemporani Català
88 followers -
Art Contemporani Català
Art Contemporani Català

88 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Josep Guinovart 'Toros, hondura y cante'
Corrida de toros, 1949
Pintura
Guaix sobre paper
Exposició virtual 👉 https://goo.gl/NFfePy

Tinc penjada darrere la porta del meu despatx a la universitat una frase atribuïda a Josep Pla que diu així: “Vivim en el més pur atzar”. És ben cert que la sort tot ho irriga i també que tot ho apergamina i ho desseca. Són “sorts” la de vares, la de banderilles i, per descomptat, l’atzar hi té molt a veure a l’hora d’entrar a matar el noble animal a l’arena. Arranco així atès que la temàtica taurina és la que encapçala el títol de l’exposició sobre Guinovart que té el bon criteri d’organitzar la Fundació Vila Casas a l’Espai Volart de Barcelona. Toros, hondura y cante són arguments imbricats en aquesta ocasió amb la rúbrica de Guinovart per les diferents “sorts” i la plasticitat” que ronden no només el cante o la tauromàquia, sinó que també el conjunt de circumstàncies que unes vegades lliguen i unes altres desmaneguen la nostra existència.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mario Pasqualotto
Ninphèas, 2003-2004
Aram damunt fusta, reacció química, resina i metacrilat

Les obres que presenta Mario Pasqualotto (Barcelona, 19539 són molt més que el treball dels darrers dos anys, són el resultat d’apassionades vivències i d’un llarg i complex procés d’experimentació. Totalment posseït per l’art i amb la consciencia que el viure és una constant alteració de l’ésser, Pasqualotto materialitza les preocupacions humanes més profundes en unes obres que uneixen la raó i la sensibilitat, l’austeritat dels nous materials i la poètica dels objectes recuperats, la màgia de l’alquímia i el rigors de la química.

Exposició ☞ https://goo.gl/kUSKb2
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Carme Mariscal
De la serie MEMORIA, 2005
Fotografia cromógena

Nascuda enmig d’una família d’origen català, Carme Mariscal ha sabut diluir les fronteres entre la instal·lació, la fotografia o el vídeo, amb la voluntat de mostrar la fragilitat, transformació i progressiva desmaterialització corpòria. Aquest interès per la corporeïtat es remunta als seus inicis pictòrics i la col·laboració en un hospital de joves amb trastorns alimentaris. Un altre dels temes presents en la seva obra és l’autoretrat, que en una línia molt propera al Body Art li permet reflectir les mutacions orgàniques com a al·legoria conceptual i estètica de la identitat, el plaer i el sofriment.

Exposició ☞ https://goo.gl/NXN2yr
Photo
Add a comment...

Post has attachment
🔛 Des d'avui ja podeu veure dues noves exposicions al muvacc.com:

📌 Roser Oduber, "D-ments", on l’autora desplega davant nostre una visió polièdrica de la bogeria fruit d’un procés introspectiu, ple de contradiccions i incerteses, purament dialèctic i per això, finalment productiu.

📌 Gabriel, "Plec_Topos". Un artista que es pren l’art com un pensament que s’executa mitjançant la forma, que apel·la a categories, per què no, espirituals.

No te les perdis ☞ https://goo.gl/znh6dQ
Photo
Photo
30/8/18
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Gregori Iglesias
S/t
Tècnica mixta sobre tela

Si bé els seus inicis es concreten dins de l’informalisme orgànic que més tard abandona per donar pas a un període més figuratiu, en l’actualitat, el llenguatge plàstic de Gregori Iglesias esdevé expressionista. Dosi de contrastos latents, de crua i sinistra rebel·lia, defugint de la mimesi natural tot i ser presoner del seu món interior.

Exposició "Sense silenci" ☞ https://goo.gl/M7bFsh
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mario Pasqualotto
L'estany, 2003- 2004
Aram damunt fusta, reacció química, resina

Totalment posseït per l’art i amb la consciencia que el viure és una constant alteració de l’ésser, Pasqualotto materialitza les preocupacions humanes més profundes en unes obres que uneixen la raó i la sensibilitat, l’austeritat dels nous materials i la poètica dels objectes recuperats, la màgia de l’alquímia i el rigors de la química.

Exposició ☞ https://goo.gl/71zJsE
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Agustí Puig
Home, 2008
Tècnica mixta sobre tela

Les seves figures esbossades amb gest ràpid o els objectes, esdevenen una mena de diari íntim on constatem que el misteri i l’atracció, tot el que ens sedueix, vénen de l’acte més profund de simplicitat.

Exposició "Dues de blanc i una de negra" ☞ https://goo.gl/BhR5vT
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Regina Gimenez
Mer, 2004
Collage sobre fusta

Les pintures que veuran a continuació venen emmarcades en rectangles que serveixen per quotidianitat en la qual impera “l’estil internacional”, el racionalisme de les urbs en trànsit que tan bé va parodiar Jacques Tati a Playtime.

Exposició ☞ https://goo.gl/zH8e4D
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Carlos Mensa
Vellard amb turbant, 1981
Acrílic sobre tela

Fins al seu propi autoretrat és tot un delirant transformisme que ens situa directament dins de l’humor negre ibèric. Des del punt de vista estètic-vivencial, les pintures de Mensa signifiquen l’alliberació dels seus instints reprimits, els processos a través dels quals castiga el món exterior amb tota una càrrega d’ira desmesurada. Els homes que amb el llenguatge pictòric descriu Mensa són torturants, ridículs i essencialment provocatius i burletes.

Exposició ☞ https://goo.gl/EDjdQW
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Joan-Pere Viladecans
Faustus, 2008
Mixta sobre feltre orgànic

La història del Faust de Goethe podria guardar certes relacions amb l’artista. Percebem un personatge fosc, amagat rere l’ombra i de mirada penetrant. L’artista-personatge representat està envoltat d’ocres, vermells i taronges, cromatologia característica del foc etern o de l’infern. No sabem amb certesa si ens trobem davant d’un personatge turmentat per un pacte injust o per saber-se conscient de tot allò que desconeix.

Exposició ☞ https://goo.gl/HPP7Fe
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded