Profile

Cover photo
Farah Hanis
Works at Mah Sing Group Bhd
Attended Universiti Teknologi MARA
Lives in Kuala Lumpur
111 followers|1,701,744 views
AboutPostsPhotosVideos+1's

Stream

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
EVENT: RAYSHA RIZROSE DIMAHKOTAKAN SEBAGAI DEWI REMAJA 2014/2015
Pencarian Dewi Remaja 2014/2015 kini sudahpun sampai ke kemuncak apabila peserta termuda, Raysha Rizrose, 18 tahun yang berasal dari Petaling Jaya, Selangor dimahkotakan sebagai Dewi Remaja untuk tahun penganjuran yang kesembilan pada malam tadi. Episod kem...
 ·  Translate
Pencarian Dewi Remaja 2014/2015 kini sudahpun sampai ke kemuncak apabila peserta termuda, Raysha Rizrose, 18 tahun yang berasal dari Petaling Jaya, Selangor dimahkotakan sebagai Dewi Remaja untuk tahun penganjuran yang kesemb...
1
Add a comment...

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
FCM: KYOCHON CHICKEN MALAYSIA
Selain dari game, aku dengan boyfriend juga suka cuba bermacam-macam jenis makanan. Bab belanja ikut kehendak kami. Kadang-kadang dia belanja, kadang-kadang juga aku belanja. Masing-masing dah kerja, jadi bila aku ada duit lebih & rasa nak makan something, ...
 ·  Translate
Selain dari game, aku dengan boyfriend juga suka cuba bermacam-macam jenis makanan. Bab belanja ikut kehendak kami. Kadang-kadang dia belanja, kadang-kadang juga aku belanja. Masing-masing dah kerja, jadi bila aku ada duit le...
1
Add a comment...

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
MY WATCH COLLECTION 2015
Fossil & Esprit adalah antara jenama jam yang paling digemari. Kalau korang tengok, jam aku macam jam casual kan? Sejak zaman sekolah suka jam jenis stainless stail. Sekarang dah kerja lagi suka jam casual, lagi-lagi kalau warna gold. Macam ala-ala wanita b...
 ·  Translate
Fossil & Esprit adalah antara jenama jam yang paling digemari. Kalau korang tengok, jam aku macam jam casual kan? Sejak zaman sekolah suka jam jenis stainless stail. Sekarang dah kerja lagi suka jam casual, lagi-lagi kalau wa...
1
Farah Hanis's profile photoaqlia sarah's profile photo
3 comments
 
nk kenal
Add a comment...

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
MONTHLY HAUL: FEBRUARY 2015
1) NYX Jumbo Eye Pencil (Strawberry Milk) : RM24 2) NYX Jumbo Eye Pencil (Cottage Cheese) : RM24 http://www.nyxcosmetics.com 3) Sephora Smoothing Primer : RM52 http://www.sephora.com 4) Silky Girl Eye & Lip Makeup Remover : RM16.90 http://www.silkycosmetics...
1) NYX Jumbo Eye Pencil (Strawberry Milk) : RM24 2) NYX Jumbo Eye Pencil (Cottage Cheese) : RM24 http://www.nyxcosmetics.com 3) Sephora Smoothing Primer : RM52 http://www.sephora.com 4) Silky Girl Eye & Lip Makeup Remover : R...
1
Add a comment...

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
TRIP: KRABI, THAILAND
Hello! I'm back! hehe. Aku baru habis final exam degree accounting. Habis final terus pergi Krabi. Sebelum exam dah beli tiket ke Krabi. Kiranya ni reward untuk diri sendiri la lepas penat study siang & malam. Anyway.. trip ke Krabi ni aku pergi dengan coll...
 ·  Translate
Hello! I'm back! hehe. Aku baru habis final exam degree accounting. Habis final terus pergi Krabi. Sebelum exam dah beli tiket ke Krabi. Kiranya ni reward untuk diri sendiri la lepas penat study siang & malam. Anyway.. trip k...
1
Add a comment...

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
EVENT: PROJEK DISKO BALDI & ASRAMA RA
Maafkan daku sebab dah lama menyepi. Bukan senang nak uruskan masa sebagai seorang full time accountant, part time student & part time blogger.   Actually, event ni dah lepas beberapa bulan yang lalu still nak post jugak Sehari suntuk masa dihabiskan deng...
 ·  Translate
Maafkan daku sebab dah lama menyepi. Bukan senang nak uruskan masa sebagai seorang full time accountant, part time student & part time blogger.   Actually, event ni dah lepas beberapa bulan yang lalu *still nak post jugak* S...
1
Add a comment...
Have her in circles
111 people
Aswad Aswad's profile photo
Sepol Mokthar's profile photo
Muhamad Zharif's profile photo
Siti Nurain's profile photo
Khalidin Mat's profile photo
Reinald Landthaler's profile photo
Azam Lori Kren's profile photo
missz irah's profile photo
Edazz Lucinda's profile photo

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
TRIP: JAKARTA, INDONESIA - PART 1
Assalamualaikum & Hello Trip kedua untuk tahun 2015, aku ke Jakarta & Bandung(Part 2). Ingat tak entry trip ke Krabi? Haaa masa kat Krabi lagi dah plan dengan kawan nak ke Indonesia, tengok-tengok menjadi pulak plan tu. Alhamdulillah. hehe. Macam biasa, set...
 ·  Translate
Assalamualaikum & Hello Trip kedua untuk tahun 2015, aku ke Jakarta & Bandung(Part 2). Ingat tak entry trip ke Krabi? Haaa masa kat Krabi lagi dah plan dengan kawan nak ke Indonesia, tengok-tengok menjadi pulak plan tu. Al...
1
Add a comment...

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
JUMP STREET TRAMPOLINE PARK, PJ
Ada tak couple kat luar sana yang tiap kali pergi dating suka cuba benda-benda baru? Yeaayy sep! My boyfriend pantang dengar/tengok kalau negara kita ada game baru & macam best je kalau try. Kalau sebelum ni korang pernah baca entry aku pasal game macam mee...
 ·  Translate
Ada tak couple kat luar sana yang tiap kali pergi dating suka cuba benda-benda baru? Yeaayy sep! My boyfriend pantang dengar/tengok kalau negara kita ada game baru & macam best je kalau try. Kalau sebelum ni korang pernah bac...
1
Add a comment...

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
REVIEW: ETUDE HOUSE BAKING POWDER CRUNCH PORE SCRUB
Tak pernah guna any products from Etude House. Jadi, baking powder pore cleansing scrub adalah produk utama yang saya beli di Etude House, Times Square. Masa tu just survey saja, tiba-tiba nampak pula senarai barang "best seller" & staff sana perkenalkan sc...
 ·  Translate
Tak pernah guna any products from Etude House. Jadi, baking powder pore cleansing scrub adalah produk utama yang saya beli di Etude House, Times Square. Masa tu just survey saja, tiba-tiba nampak pula senarai barang "best sel...
1
Add a comment...

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
24th BIRTHDAY CELEBRATION
Finally siap jugak entry ni. Punya lah ambil masa yang lama nak siapkan entry ni sebab terlampau excited update pasal Krabi. Haha. Maka dengan ini genaplah usia saya yang ke 24 tahun pada hari krismas yang lalu. Macam biasa setiap kali birthday mesti celebr...
 ·  Translate
Finally siap jugak entry ni. Punya lah ambil masa yang lama nak siapkan entry ni sebab terlampau excited update pasal Krabi. Haha. Maka dengan ini genaplah usia saya yang ke 24 tahun pada hari krismas yang lalu. Macam biasa s...
1
Add a comment...

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
FCM: DUBU-DUBU URBAN KOREAN FOOD
Rakan sepejabat ajak try makanan korea di Dubu-Dubu restaurant. Restoran tersebut dihidang dengan masakan tradisional yang sihat dan menggunakan bahan-bahan tulen dan sihat . Dari tofu , pes kacang , cili, bawang putih untuk kimchi yang terkenal dengan rasa...
 ·  Translate
Rakan sepejabat ajak try makanan korea di Dubu-Dubu restaurant. Restoran tersebut dihidang dengan masakan tradisional yang sihat dan menggunakan bahan-bahan tulen dan sihat. Dari tofu, pes kacang, cili, bawang putih untuk kim...
1
Add a comment...

Farah Hanis

Shared publicly  - 
 
TRIP: HO CHI MINH CITY, VIETNAM
Destinasi kali ni ke Ho Chi Minh City, Vietnam dengan percutian selama 5 hari 4 malam. Ho Chi Minh juga dikenali sebagai Saigon. Kenapa Ho Chi Minh? Sebab bandar tersebut popular dengan kain baju kurung, telekung, backpack & banyak lagi barang-barang yang b...
 ·  Translate
Destinasi kali ni ke Ho Chi Minh City, Vietnam dengan percutian selama 5 hari 4 malam. Ho Chi Minh juga dikenali sebagai Saigon. Kenapa Ho Chi Minh? Sebab bandar tersebut popular dengan kain baju kurung, telekung, backpack & ...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
111 people
Aswad Aswad's profile photo
Sepol Mokthar's profile photo
Muhamad Zharif's profile photo
Siti Nurain's profile photo
Khalidin Mat's profile photo
Reinald Landthaler's profile photo
Azam Lori Kren's profile photo
missz irah's profile photo
Edazz Lucinda's profile photo
Work
Occupation
Accountant
Employment
  • Mah Sing Group Bhd
    present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kuala Lumpur
Links
Story
Tagline
Take your chance & make a change
Introduction
I love food, travel & makeup. 
Education
  • Universiti Teknologi MARA
    Degree in Accounting
Basic Information
Gender
Female
Farah Hanis's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
| Penampilan baru
www.bharian.com.my

Menerusi tema, Just Gorgeous Just You, Guardian memilih 10 peserta dengan solekan menarik. Istimewanya, semua terpilih hanya diminta menyole

K-Pop Stars now on Google+
www.google.com

Add K-Pop stars to your Google+ circles to get all the latest updates.

Lee Kwang Soo
www.dramafever.com

Lee Kwang Soo is a South Korean Actor who was born on July 14th, 1987. He first began seriously acting in 2008, when he was cast to play a r

REVIEW: PINK BRUSHES
raksasapurple.blogspot.com

High quality 7 brushes RM 29 Material: Wool Color: Dark Pink You can order here:- https://www.facebook.com/elfmalaysiaa Album: Readystock br

TRIP TO GENTING HIGHLAND
raksasapurple.blogspot.com

Hi and Assalamualaikum. Enjoy tak dengan gambar-gambar di Genting Highland? Please please cakap aku kurus! Ini berat terbaru 53kg & tinggi 1

Can We Get Married? - Episode 1 - Watch Full Episodes Free on DramaFever
www.dramafever.com

Watch full episodes free online. Can We Get Married? - DF MARATHON ALERT! SERIES COMPLETE! Following four different couples through their tr

Gary Kang
www.dramafever.com

Gary Kang is a young rapper who has garnered plenty attention in the Korea entertainment industry. He is only 34 years old, so there is plen