Profile cover photo
Profile photo
Farahanani Amhazali
45 followers -
Bubbly. Pensive. Loud. Sensitive. Too much variation. LOL
Bubbly. Pensive. Loud. Sensitive. Too much variation. LOL

45 followers
About
Posts

Post has attachment
Bila pergi cari barang hantaran untuk diri sendiri...
Salam Readers! Bagaimana bulan Ramadan anda? Well, FH punya so far so good la.  Selepas 3 tahun tak dapat berpuasa dengan family banyak hari sebab tuntutan kerja yg membuatkan FH 3 minggu berada di luar Kuala Lumpur, akhirnya tahun ni FH dapat juga spend ba...
Add a comment...

Post has attachment
Nurani Tanah Melayu: Simfoni Jiwa Tanah Melayu
Nurani
Tanah Malayu: Simfoni Jiwa Tanah Melayu Alfred
Russel Wallace (A.R Wallace), seorang ahli sains British, semasa membentangkan
hasil kajiannya setelah berkelana selama 8 tahun di gugusan Kepulauan Melayu
telah menyebut beberapa ciri-ciri orang Melayu ...
Add a comment...

Post has attachment
Happy 31st Birthday to FH!
Salam readers! OMG I'm so caught up with job and other life chores, sampai I forgot I haven't write anything for my birthday! Well.. Tahun ni FH dah genap umur 31 tahun. Like seriously, umur apakah ini? Dulu masa FH umur 21 tahun, FH tengok orang yang berus...
Happy 31st Birthday to FH!
Happy 31st Birthday to FH!
farahanani.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Coretan Gadis Bujang
Seorang sahabat bertanya, kenapa rasa sedih bila diri masih bujang. Walhal, dugaan orang berkahwin itu juga banyak, tidak semestinya sentiasa bahagia. Saya cuba selidik apakah perasaan itu adalah sedih. Atau ia bukan sedih, cuma sejenis kesepian. Sepi bukan...
Add a comment...

Post has attachment
Kisah dari Ummi
Salam Readers! Apa khabar semua? FH di sini baik-baik saja. Kali ini FH nak ada satu cerita daripada Ummi FH. Selamat membaca! Ada satu hari tu, Ummi FH cerita tentang satu kisah yang FH rasa, pengajarannya sangat besar walaupun ceritanya biasa sahaja. Ada ...
Add a comment...

Post has attachment
Satu Perasaan yang Asing
Hello readers! Apa khabar semuanya? Dua tiga bulan kebelakangan ini banyak perubahan yang dah berlaku dalam hidup FH. Ok sebenarnya takde la banyak sangat. Tapi, sesuatu yang major telah berlaku. FH sedang bercinta. Hahaha. Berapa ramai masih guna perkataan...
Satu Perasaan yang Asing
Satu Perasaan yang Asing
farahanani.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Jalan-jalan yang 'melawan arus' di Malaysia.
Salam readers! Bagaimanakah minggu anda? Kali ini FH nak berkongsi tentang
jalan yang bertentangan dengan hukum hakam jalanraya di Malaysia. Arah lalu
lintas ialah sesuatu yang dipanggil 'Peraturan Lalu Lintas' yang wajib kita
mahir untuk mengelakkan kemala...
Add a comment...

Post has attachment
Falsafah Kuih Donat
Salam Readers! Ramadan nampaknya sudah masuk hari ke 8 dan kita berbaki 21 hari lagi untuk berpuasa dan mengecapi segala kesempatan dan peluang yang Allah berikan kepada kita. Entri kali ini FH tujukan kepada kuih kegemaran FH dulu, kini dan selamanya. DONA...
Falsafah Kuih Donat
Falsafah Kuih Donat
farahanani.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Politik Kandang: Siapakah musuh sebenar Binatang?
Politik Kandang:
Siapakah musuh sebenar Binatang?   Edisi Bahasa Melayu tahun 2014 oleh ITBM Judul: Politik Kandang Judul Asal: The Animal Farm  Penterjemah:  Al-Mustaqeem Mahmod Radhi Penulis Asal: George Orwell Halaman: 150 muka surat Penulisan yang berci...
Add a comment...

Post has attachment
[Kritik Buku] Politik Kandang : Siapakah musuh sebenar Binatang?
Politik Kandang:
Siapakah musuh sebenar Binatang?   Edisi Bahasa Melayu tahun 2014 oleh ITBM Judul: Politik Kandang Judul Asal: The Animal Farm  Penterjemah:  Al-Mustaqeem Mahmod Radhi Penulis Asal: George Orwell Halaman: 150 muka surat Penulisan yang berci...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded