Profile cover photo
Profile photo
Μεταφορές Μετακομίσεις Sendeasy
244 followers
244 followers
About
Μεταφορές Μετακομίσεις Sendeasy's posts

Αρχές του 2016 η Ολυμπία Οδός. Ολοκληρώθηκε το 60% στο Κόρινθος-Πάτρα

Αρχές του 2016 εκτιμάται η ολοκλήρωση των έργων της Ολυμπίας Οδού, δηλαδή του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα.

Σύμφωνα με στελέχη της κοινοπραξίας που κατασκευάζει τον οδικό άξονα, η Ολυμπία Οδός είναι το μοναδικό έργο που κατασκευάζεται σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας στο 85% του δρόμου, καθιστώντας το το δυσκολότερο που γίνεται, την περίοδο αυτή, στη χώρα.

Σήμερα, οι εργασίες κατασκευής στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα είναι σε πλήρη εξέλιξη και η συνολική πρόοδος των εργασιών, στα τέλη Νοεμβρίου 2014, έχει φτάσει το 60%. Πάνω από 20 εργοταξιακές ζώνες εκτείνονται σε μήκος 120 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα από τον Ανισόπεδο Κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου, μέχρι την Περιμετρική της Πάτρας.

Την περίοδο αυτή κατασκευάζονται πάνω από 16 χλμ. σηράγγων από την Κόρινθο, έως την Πάτρα. Οι βασικότεροι γεωλογικοί σχηματισμοί, μέσα από τους οποίους διέρχονται οι σήραγγες είναι μάργες, χαλαρά κροκαλοπαγή, χαλαροί ψαμμίτες και ασβεστόλιθοι. Η διάνοιξη των σηράγγων, παρά τις δυσκολίες, προχώρησε ικανοποιητικά και σήμερα, η φάση κατασκευής είναι κατά 83% ολοκληρωμένη. 

Η μεγαλύτερη σήραγγα του αυτοκινητόδρομου είναι στην περιοχή της Παναγοπούλας και έχει μήκος 4.033 χλμ. Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε και η διάνοιξη, παρουσία υψηλόβαθμών στελεχών της Ολυμπίας Οδού, τοπικών παραγόντων και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. 

Όπως αναφέρουν στελέχη της Ολυμπίας Οδού, οι πρωτογενώς εργαζόμενοι στα εργοτάξια του δρόμου αγγίζουν τους 2.200, ενώ σημαντική είναι η τόνωση των τοπικών οικονομιών από τον έμμεσα απασχολούμενο πληθυσμό (τοπικοί προμηθευτές, προσωπικό μικρών υπεργολάβων και άλλες επιχειρήσεις).

Πηγές χρηματοδότησης: Το 23% από τα διόδια

Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 1,487 δις. ευρώ και χρηματοδοτείται από ένα συνδυασμό ιδιωτικών κεφαλαίων (τραπεζικά δάνεια και ίδια κεφάλαια), ευρωπαϊκών κονδυλίων, τη συμβολή των χρηστών και το ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο κατασκευής, το έργο χρηματοδοτείται κατά 38% από ιδιωτικά κεφάλαια (29% τραπεζικά δάνεια - 9% ίδια κεφάλαια), 33% από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 23% από τη συμβολή των χρηστών και 6% από το ελληνικό Δημόσιο.

Για τα διόδια, ανά καιρούς, εκδηλώνονται αντιδράσεις φορέων και χρηστών, με το επιχείρημα ότι «δεν θα πρέπει να πληρώνονται διόδια για ένα έργο που είναι υπό κατασκευή». Από την Ολυμπία Οδό ανταπαντούν ότι «αυτό το μοντέλο επιλέχθηκε για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων». 

Ο άξονας Ελευσίνα – Κόρινθος - Πάτρα συγκεντρώνει εγχώριες και ξένες εταιρείες, ήτοι την Άκτωρ Παραχωρήσεις (17%), τη ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ (17%), την J&P Άβαξ (17%), την Αθηνά (2,1%), τη γαλλική Vinci Concessions (29,9%) και τη γερμανική Hochtief PPP Solutions (17%).

Πιο κοντά η Πάτρα στην Αθήνα έως 20 λεπτά

Όπως αναφέρουν στελέχη της Ολυμπίας Οδού, από την άνοιξη του 2015 θα παραδίδονται στην κυκλοφορία τμήματα μονού κλάδου (δηλαδή η άλλη πλευρά θα κατασκευάζεται), ενώ το μεγαλύτερο μέρος του άξονα θα δοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του 2015.

Ουσιαστικά, ο νέος αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 200 χιλιομέτρων, θα συρρικνώσει την απόσταση Αθήνα - Πάτρα κατά 15 - 20 λεπτά, ενώ η διαδρομή Κόρινθος -Πάτρα υπολογίζεται ότι θα διανύεται σε περίπου μιάμιση ώρα. Επίσης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο κόμβος Ρίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016.

Σήμερα λειτουργούν 7 σταθμοί διοδίων, θα προστεθεί ακόμα 1, ενώ κάποιοι σταθμοί θα μετακινηθούν σε κοντινή απόσταση. Η ημερήσια κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου υπολογίζεται στις 20.000 οχήματα και στην Κορίνθου – Πατρών στις 6.000 – 6.500. Το 2014, η κυκλοφορία κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι. 

Μείωση στα τροχαία

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, ο συνολικός αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων και των θυμάτων μειώθηκε περίπου κατά 80% στο σύνολο του άξονα Ελευσίνας - Κορίνθου – Πατρών (λόγω των μέτρων οδικής ασφάλειας που έχουν ληφθεί).

Ειδικά, στο τμήμα Κόρινθος- Πάτρα, όπου η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού πραγματοποιείται με παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας, ο συνολικός αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων και ο αριθμός των θυμάτων μειώθηκε κατά 90% περίπου.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι «η μείωση στα τροχαία οφείλεται στο γεγονός ότι, σε πολλά τμήματα, η κυκλοφορία γίνεται αναγκαστικά σε 1 λωρίδα, με μικρές ταχύτητες».

Post has attachment

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Αθηνών - Κορίνθου στον κόμβο Τριπόλεως

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στην κατεύθυνση προς Πάτρα, στην περιοχή του κόμβου Τριπόλεως, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτικού τάπητα.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε δύο διαδοχικές φάσεις από την Τρίτη 7 Οκτώβρη έως την Πέμπτη 23 Οκτώβρη, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Πάτρα και Τρίπολη, θα περιορίζεται σε μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και να συμμορφώνονται με τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Πυρκαγιά σε μεταφορική εταιρεία στην Ελευσίνα

Φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε μεταφορική εταιρεία στο 20ό χλμ. Αθηνών-Κορίνθου, στην Ελευσίνα. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Στη μεταφορική εταιρεία ήδη έχουν προκληθεί πολλές υλικές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Ακόμα παραμένουν άγνωστες οι αιτίες της πυρκαγιάς που καίει περίπου από τις 5 τα ξημερώματα.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα, Τρίτη, στον Πειραιά για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού Μετρό «Πειραιάς».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν είναι:

Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη (προέκταση της Ακτής Ποσειδώνος) με κατεύθυνση προς το κέντρο του Πειραιά, μετατοπίζεται παράλληλα, προς την πλευρά της θάλασσας, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε δύο.
Το ρεύμα κυκλοφορίας της Ακτής Καλλιμασιώτη με κατεύθυνση προς τον Άγιο Διονύσιο, παραμένει ως έχει.
Η υπέργεια πεζογέφυρα σύνδεσης του Λιμένα Πειραιά με το σταθμό ΗΣΑΠ δεν θα είναι πλέον σε λειτουργία. Η πρόσβαση των πεζών από το σταθμό του ΗΣΑΠ προς το λιμάνι και αντίστροφα, θα μπορεί να γίνεται στο ύψος της οδού Λουδοβίκου μέσω δύο διαβάσεων πεζών.
Διατηρούνται όλες οι υφιστάμενες γραμμές μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) που διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.
«Αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη του 2014, ενώ πρόκειται να υπάρξει και επόμενη φάση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την οποία θα υπάρξει έγκαιρα σχετική ενημέρωση», αναφέρει η εταιρεία «Αττικό Μετρό».

Σε ισχύ από σήμερα ο Δακτύλιος στην Αθήνα

Από τη σήμερα Δευτέρα 15 Σεπτέμβρη 2014 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιούλη 2015 επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (Πράσινος Δακτύλιος), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και το Μεγάλο Δακτύλιο.

Συγκεκριμένα:

Ι. Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στο μικρό δακτύλιο:

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ.Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ.Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ το μέτρο δεν ισχύει.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από το ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧΕ αυτοκινήτων, καθώς και των ΙΧΦ αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά-ζυγά).

Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό:

α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στο ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ' αριθμ ΔΜΕΟ/οικ-2903/στ' -οικ. 0621/Φ.911 από 15/29.07.2014 (ΦΕΚ Β' 2052) Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

β) Τα οχήματα των κατηγοριών που εμπίπτουν στα μέτρα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ.

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου-εξόδου.

Οι αιτήσεις σύμφωνα με την παραπάνω περίπτωση α', θα υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 31 Οκτώβρη 2014 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-14.00 και Σάββατο 8.00-12.00) στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 4ος όροφος).

Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας στο ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για το έτος 2013-2014, δεν ισχύουν για τη νέα περίοδο 2014-2015.

ΙΙ. Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στο μεγάλο δακτύλιο:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1991, εντός της ζώνης του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ.

Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

Τα όρια του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων-Αγ.Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - ΕΟ Αθηνών/Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

ΙΙΙ. Συμπληρωματικές πληροφορίες:

Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων:

Δευτέρα έως Πέμπτη 7.00-20.00

Παρασκευή 7.00-15.00.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Ο καιρός της Τρίτης

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Post has attachment
Καλό μήνα να έχουμε και καλό φθινόπωρο! Ελπίζουμε να ξεκουραστήκατε λίγο και να μαζέψατε δυνάμεις για τα δύσκολα που μας περιμένουν!
Photo

Παραδόθηκε στη κυκλοφορία τμήμα της εθνικής Κορίνθου - Πατρών

Τα πρώτα 7 χιλιόμετρα από τα συνολικά 120 της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών και συγκεκριμένα το τμήμα Αρχαία Κόρινθος - Ζευγολατιό, παρέδωσε χθες στην κυκλοφορία με την απαραίτητη φιέστα ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοϊδης. 

Ο εθνικής Κορίνθου - Πατρών είναι ενταγμένος στα λεγόμενα μεγάλα έργα από τα οποία οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι και τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές. Πρόκειται για έργα που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τις λαϊκές ανάγκες, αλλά ο λαός τα έχει πληρώσει και συνεχίζει να τα πληρώνει πανάκριβα από το λεηλατημένο του εισόδημα.

Σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοϊδη, στα έργα της εθνικής Κορίνθου - Πατρών, υπάρχουν 20 εργοταξιακές ζώνες στις οποίες εργάζονται 2.000 άτομα. Βέβαια δεν ανέφερε ποιες είναι οι σχέσεις αλλά και οι συνθήκες εργασίας που έχουν επιβάλει οι εργολάβοι σε βάρος των εργαζομένων.

Ο αυτοκινητόδρομος θα περιλαμβάνει 12 σήραγγες συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων. Η διάνοιξή τους προχωρά γρήγορα και σήμερα η κατασκευή τους είναι ολοκληρωμένη κατά 78%.

«Αυτή η προσπάθεια - πρόσθεσε ο υπουργός συνεχίζοντας να προκαλεί το λαό - σημαίνει, ότι οι Ελληνες μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη συνεργασία. Πιστεύω, ότι οι αυτοκινητόδρομοι, που μας ενώνουν, είναι μια αρχή, για να αποδείξουμε, ότι οι Ελληνες πετυχαίνουμε και ξεπερνάμε την κρίση».

Κ. Μακεδονία: Περισσότερες από 1000 παραβάσεις σε φορτηγά

Τους ελέγχους σε φορτηγά συνέχισαν και κατά τον Ιούλιο οι αρμόδιες αρχές στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, βεβαιώθηκαν 1.045 παραβάσεις τον Ιούλιο από ελέγχους σε περισσότερα από 7.000 φορτηγά ημεδαπά και αλλοδαπά.
Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν συνολικά 594 συνεργεία ελέγχου με συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Τελωνεία, Δ.Ο.Υ., Σ.ΕΠ.Ε., κ.λπ.) και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 5.277 ημεδαπά φορτηγά και 2.220 αλλοδαπά φορτηγά (Ε.Ε. – τρίτων χωρών).
Βεβαιώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τις εμπορικές μεταφορές, της φορολογικής νομοθεσίας, της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλων παραβάσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμη μια φορά ελέχθησαν περισσότερα ελληνικά φορτηγά παρά αλλοδαπά. Όπως γράφουμε και ξαναγράφουμε, η παράνομη μεταφορά ανθίζει, δημιουργώντας έντονα προβλήματα στον Έλληνα αυτοκινητιστή. Το συγκεκριμένο μάλιστα, αναφέρουν με κάθε ευκαιρία άνθρωποι της αγοράς καθημερινά αλλά και εκπρόσωποι σωματείων αυτοκινητιστών.
Διαβάστε στο τεύχος του Youtruck Magazine που κυκλοφορεί τη συνέντευξη που μας παραχώρησε το ΣΙΕΦΑΝΑ και συγκεκριμένα, ο πρόεδρός του, κος Καρράς και ο γραμματέας του κος Μεραμβελιωτάκης. Αναφέρονται και οι δύο στο πρόβλημα της παράνομης μεταφοράς αλλά και τη «Βουλγαροποίηση» των Ελλήνων μεταφορέων.
Wait while more posts are being loaded