Profile cover photo
Profile photo
Dahlia Ayob
194 followers
194 followers
About
Posts

Post has attachment
Menarik Sepanjang Januari - MNM
Combo Super Special yang super duper berbaloi dan SANGAT-SANGAT menjimatkan ada DUA tau. Terhad 50 unit je setiap combo ! B Satu khas untuk produk MNM sahaja dan satu lagi GABUNGAN produk MNM &  D'Freshpicks  (natural handmade premium skincare) ! Jom baca r...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Rahsia Kulit Cantik Semulajadi

Nak tahu kenapa D'Freshpicks begitu istimewa ? Nak tahu kenapa anda PATUT CUBA produk D'Freshpicks ?
1. Harga mampu milik bermula dari RM 20

2 Bahan mentah premium dari gred terbaik berkualiti tinggi

3. 100% Natural dan Organik

4. Kebanyakan produk utama dibuat secara eksklusif dan handmade dalam batch yang kecil jadi anda akan sentiasa mendapat FRESH stok

5. Buatan bumiputera tapi berkesan setaraf antarabangsa

6. Sesuai untuk seisi keluarga
7. Tidak mengandungi chemical berbahaya seperti mercury, hydroquinone, SLS, parabens dll
8. Bahan mentah dari supplier mempunyai halal certification, dibuat di lab berdaftar melalui R&D

9. Selamat untuk jangkamasa panjang kerana tidak mengandungi bahan kimia berbahaya

10. Mengambil masa untuk menampakkan kesan, tetapi bila nampak kesannya mesti jatuh cinta !

WA 0193854667
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tasneem Naturel Shah Alam

Ni Sleep time fungsi nya bantu anak tidur dengan lena
.
untuk anak-anak yang susah sangat nak tidur. Mata da kuyu niiii tapi tak nak tidur-tidur.
.
Maknanya tu hormon tidur dia tak balance tau. Jadi, balm ini akan stabilkan hormon tidur tu. .
Meh cuba calit sikit kat anak .

WA 0193854667

1 balm RM49 - penjimatan dengan pembelian lebih dari 1 balm
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Natural Organik untuk Bayi

5 TIPS Elakkan Ruam Lampin !

Assalammualaikum semua !

Nak share tips untuk ibu-ibu mengelakkan ruam lampin ! Macam orang kata, mencegah lebih baik daripada merawat kan ? OK jom cekidaut !

5 Tips Elakkan Ruam Lampin

1. Tukar lampin bayi apabila kelihatan 3/4 penuh sebab jika lampin terlalu penuh, punggung bayi akan sentiasa basah diliputi air kencingnya sendiri yang akan menggalakkan bakteria dan jangkitan

2. Setiap kali tukar lampin, cuci dengan air bergerak. Setakat pakai tisu wet wipes tidak berkesan untuk membuang semua kotoran ya.

3. Sebelum memakaikan lampin baru, perhati kawasan tersebut untuk mengesan kemerahan jika ada. Jika ada kemerahan, boleh terus aplikasikan ubat (contohnya Bepanthene) atau minyak yang bersifat anti-microbial seperti minyak kelapa

4. Sebelum memakaikan lampin baru, sapu minyak yang bersifat anti-microbial seperti minyak kelapa dan setelah itu bolehla bedakkan menggunakan baby powder organik pula ya.

5. Jika anak anda baru buang air besar, cuci serta-merta setelah dia selesai. Jangan peram-peram ya. Tunggu lama2 memang merahlah nanti kulitnya.

Harap perkongsian ini bermanfaat untuk semua !

P/S : Babyoil by MNM mengandungi minyak kelapa !

Credit page MnM.Mommy Noah Mikail

☎️ 019-3854667
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kulit Sihat Cantik Semulajadi

"Apa BEZA Face Serum dengan Face Oil?"
.

1. Face serum umpama seperti vitamin muka yang penuh dengan khasiat yang PEKAT. Semuanya active-ingredients. Masuk, meresap dan terus menjalankan kerjanya.
.
2. Face Oil pula mengandungi minyak seperti yang semua sedia maklum. Ini bermakna ia boleh melalui lapisan "lipid layer" kulit anda dan membentuk "moisture barrier" yang akan MENGUNCI kelembapan didalam kulit anda. Face Oil tetap akan memberi khasiat dan nutrisi tersendiri tetapi ini adalah fungsi UTAMA kenapa kita pakai face oil.

WA 0193854667
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kulit Sihat Cantik Semulajadi

"Apa BEZA Face Serum dengan Face Oil?"
.

1. Face serum umpama seperti vitamin muka yang penuh dengan khasiat yang PEKAT. Semuanya active-ingredients. Masuk, meresap dan terus menjalankan kerjanya.
.
2. Face Oil pula mengandungi minyak seperti yang semua sedia maklum. Ini bermakna ia boleh melalui lapisan "lipid layer" kulit anda dan membentuk "moisture barrier" yang akan MENGUNCI kelembapan didalam kulit anda. Face Oil tetap akan memberi khasiat dan nutrisi tersendiri tetapi ini adalah fungsi UTAMA kenapa kita pakai face oil.

WA 0193854667
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded