Profile cover photo
Profile photo
De Nieuwe Pion
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
Ticket to Ride Nordic Countries -- een ideaal introductie spel voor wie nieuwsgierig is naar de nieuwe generatie bordspellen!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Leuke spelsessie met 5 fantastische mensen, en de spellen Dingo's Dreams, Codenames en Between Two Cities.
PhotoPhotoPhoto
3/29/16
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Dominion is een uniek kaartspel dat een volledig nieuw spelgenre deed ontstaan: de "deckbuilder".

In een deckbuilder heeft elke speler zijn eigen trek- en aflegstapel. Elke beurt trekt hij een hand van zijn eigen stapel, speelt zijn beurt, en legt ze terug af. Wanneer de trekstapel op is, worden de afgelegde kaarten terug geschud en vormen een nieuwe trekstapel.

Met de kaarten in zijn hand kan een speler echter nieuwe (en meestal betere) kaarten kopen en in zijn deck steken, om in latere beurten ook te gebruiken. Geleidelijk aan bouwt de speler zijn deck uit tot een unieke combinatie met uiteenlopende mogelijkheden.

In Dominion start elke speler met dezelfde combinatie: geldkaarten waarmee nieuwe kaarten worden gekocht en puntenkaarten die op het einde van het spel belangrijk zijn, maar tijdens een beurt enkel in de weg zitten. Nieuwe kaarten kunnen zijn: betere geldkaarten met meer waarde, betere puntenkaarten, of speciale kaarten die diverse acties en combinaties mogelijk maken.

De winnende strategie bestaat er in tijdens het eerste deel een efficiënte combinatie geld- en actiekaarten op te bouwen, en op het juiste moment over te schakelen op het kopen van puntenkaarten en naar het einde van het spel te racen.

Door de enorme diversiteit aan actiekaarten (25 verschillende in het basisspel, met nog veel meer in de vele uitbreidingen) en de korte speelduur van maximum een half uurtje is dit spel eindeloos herspeelbaar. Een efficiënte 'motor' opbouwen die uiteindelijk het snelste punten oplevert kan veel voldoening geven, zowel voor strategen als voor casual spelers.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De ridders van koning Arthur verzamelen aan de Ronde Tafel. Het land wordt belegerd door de Picten en de Saxen, en een hele batterij katapulten verzamelt aan de poort, terwijl de zwarte ridder moet verslagen worden in de toernooien. Ondertussen zoeken de ridders ook naar de Heilige Graal, het zwaard Excalibur en het harnas van Lancelot, die hen zullen helpen in hun verschillende queestes.

Samen besluiten ze de relikwieën te zoeken en Het Kwaad te bestrijden, en trekken uit naar de verschillende locaties, gesterkt door hun eigen vechtkracht, speciale vaardigheden en af en toe ook de hulp van Merlijn de Tovenaar.

Maar een van de ridders is mogelijk een verrader, en probeert de hele strijd te saboteren!

Shadows over Camelot is een spannend familiespel waarin 3-7 spelers samen werken om de uitdagingen op alle terreinen de baas te kunnen. Elke speler krijgt de rol van een ridder, elk met hun unieke eigenschap.

Tijdens haar beurt begint een speler met de vooruitgang van Het Kwade. Hiervoor geeft ze een levenspunt af, zet ze een katapult voor het kasteel, of trekt ze een zwarte kaart en voert de opdracht uit. Vervolgens kiest de speler hoe ze Het Goede vooruit helpt, door zich te verplaatsen naar een andere locatie, een witte kaart te spelen die de opdracht daar verder helpt, of zelfs een speciale witte kaart te spelen die iedereen een duwtje in de rug kan geven.

Voor het spel begint worden eerst willekeurig de loyalty kaarten uitgedeeld. De meeste zijn loyale kaarten, maar er kan ook een verrader-kaart tussen zitten. Uiteraard wordt dit geheim gehouden voor de anderen, want de verrader heeft namelijk de opdracht om zo onopvallend mogelijk de anderen te hinderen en de queestes te saboteren. Dit zorgt voor extra spannende momenten, omdat de ridders hun kostbare tijd ook moeten gebruiken om de verrader te ontmaskeren!

Dankzij zorgvuldige planning en samenwerking kunnen de ridders de verrader onschadelijk maken en hun queestes vervullen om het koninkrijk te redden.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Zorgen voor een panda beer lijkt leuk, maar er kruipt ook veel werk in! In Takenoko kunnen 2 tot 4 spelers dit zelf eens ervaren.

Als hofdienaars van de Japanse keizer, hebben alle spelers de opdracht gekregen om voor de panda te zorgen door de keizerlijke tuinen te onderhouden. Dat doen ze door mooie percelen aan te leggen, deze van water te voorzien, en er verschillende soorten bamboe op te laten groeien. Maar ondertussen kuiert de panda rond en smult van de heerlijke bamboescheuten!

Elke speler kiest om de beurt twee acties uit vijf mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld een nieuwe tuintegel aanleggen, of kanalen graven voor de irrigatie. Je kan de tuinman verplaatsen om bamboe te laten groeien, maar ook de panda verplaatsen om de bamboe op te eten. Tot slot kan je opdrachtkaarten verzamelen, waarmee je uiteindelijk punten scoort.

Zo zijn er kaarten die punten opleveren als je de tuintjes in een bepaald patroon kan leggen. Andere kaarten geven punten voor de bamboescheuten die er op groeien. De laatste soort kaarten geven punten voor stukjes bamboe die door de panda worden opgegeten.

Dit eenvoudig strategisch spel duurt een klein uur en is echt geschikt voor gezinnen. Dankzij de opdrachtkaarten is het onmiddellijk duidelijk wat je kan doen, en hoef je geen schrik te hebben om vast te zitten tijdens je beurt. En die kleine panda op het bord is altijd leuk om naar te kijken!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De nieuwe website staat online!

http://www.denieuwepion.be

Vind er alle informatie over De Nieuwe Pion (wat we doen, wie we zijn, hoeveel een spelsessie kost, wat je mag verwachten van onze diensten, ...)

Via het contact formulier kan je meteen boeken of, indien nodig, om meer informatie vragen.

En als je op de hoogte wil blijven van de nieuwste spellen, publieke evenementen, of ander nieuws, hoef je ons hier enkel te volgen!
Add a comment...

Post has attachment
Het gloednieuw logo is er!

De webpagina zal snel volgen...
Photo
Add a comment...

We zijn volop bezig met een nieuwe logo en website, met onder meer een gedetailleerde prijslijst en overzicht van het aanbod spelletjes.

Email of telefoneer ondertussen vrijblijvend voor meer informatie.
Add a comment...

Post has attachment
Het rode en het blauwe team van geheime agenten nemen het tegen elkaar op om zo snel mogelijk de codenamen van hun spionnen te kraken.

De meester agenten van beide teams geven om de beurt een aanwijzing, die de agenten samen moeten ontcijferen om de juiste woorden uit een reeks te zoeken. Probeer als eerste je eigen spionnen te vinden en die van het andere team te laten liggen. Maar pas op voor de huurmoordenaar die verstopt zit tussen de 24 anderen!

Codenames speelt in 10 minuten voor een groep van maximum 8 personen. Dit is dé partygame van 2015!
Photo
Add a comment...

We zijn volop bezig aan een nieuwe logo en website.

Daarop zal je, onder andere, een lijst met ideale spellen, meer foto's, en ook de prijslijst vinden.

Stay tuned!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded